None
10 0 1 0

Kada vidite kakve su užasne stvari ove majke uradile svojim tek rođenim bebama, nećete moži da zaustavite suze. Ovo je pravi horor...

Podeli
Istorija
Nadežda P.
Istorija
Dec 23, 2016

Ovih 10 saveta za majke iz davne prošlosti će vas verovatno šokirati! Svaka majka danas, kakvu god vrstu roditeljstva ona praktikovala, reći će da su ova "pravila" bila van svake pameti!

1. Kupale su ih uljem

Kupale su ih uljem
Foto: simple.wikipedia.org
Umesto korišćenja sapuna i vode, majke su nekada prve nedelje "kupale" svoje bebe mašću, uljem ili parčetom svežeg maslaca.

2. Bebama su davali pivo

Bebama su davali pivo
Foto: commons.wikimedia.org
Da budemo fer, voda je tokom srednjeg veka bila puna opasnih bolesti i bakterija i nikoje je nije pio. Pivo koje su oni pili imalo je jako mali procenat alkohola, ali svakako, danas je nezamislivo uraditi tako nešto.

3. Davali su bebama i džin takođe

Davali su bebama i džin takođe
Foto: book.daum.net
Voda i mleko bili su veoma zagađeni u 18. veku u Engleskoj, tako da su siromašnije klase pile džin. Bio je jeftin, bio je čist i pomogao im je da se nose sa svojim, nažalost, mizernim životima.

4. Izbegavale su ljubljenje, grljenje i igranje sa bebom

Izbegavale su ljubljenje, grljenje i igranje sa bebom
Foto: flickr.com
Psiholog po imenu Džon Votson je 1916. godine rekao da če pokazivanje naklonosti bebi ili detetu uništiti njihove živce, šta god to značilo.

5. Žene nisu smele da se približavaju bebama

Žene nisu smele da se približavaju bebama
Foto: commons.wikimedia.org
Kratkotrajan trend u 18. veku podrazumevao je da samo muškarci koji imaju razvijenu logiku i moć rasuđivanja smeju podići bebu. Majke su bile isključenje zbog "malih mozgova" i zbog nejasnog rasuđivanja. Svima nam je jasno zbog čega je ovaj trend bio ubrzo zaboravljen.

6. Navikavanje bebe na nošu od 2. meseca

Navikavanje bebe na nošu od 2. meseca
Foto: images.bidorbuy.co.za
Krajem 19. i početkom 20. veka bilo je mnogo teorija o crevima i o tome kako ona utiču na zdravlje. Smatralo se da će kontrolisanje rada creva odojčadi pomoći kod problema dijareje izazvane infekcijama. Novim majkama je naložena da postave bebe na noše u određeno vreme u nadi da će naučiti bebe da koriste nošu.

7. Izbegavanje dojenja ukoliko je majka nervozna

Izbegavanje dojenja ukoliko je majka nervozna
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
Verovalo se da ukoliko imate zle misli ili ste ljuti na bilo koga i bilo šta, to uspeti da se prenese na bebu ako je dojite.

8. Prestajanje sa dojenjem kada beba napuni 9 meseci

Prestajanje sa dojenjem kada beba napuni 9 meseci
Foto: commons.wikimedia.org
Lekari su nekada mislili da će u slučaju dojenja bebe nakon 9. meseca doći do bolesti mozga bebe i da će majka oslepeti.

9. Bebe visoko u kavezima na ulici

Bebe visoko u kavezima na ulici
Foto: vintag.es
1930-a donela je zastrašujući trend - bebe u kavezima. Ova naprava bila je postavljena na prozor stana i virila je napolje. Beba je mogla da sedi ili da puzi u njoj, a takođe i udiše svež vazduh, dok su roditelji mogli da budu u kući. Zastrašujuće!

10. Ugovoreni brakovi

Ugovoreni brakovi
Foto: commons.wikimedia.org
U mnogim tačkama kroz istoriju, kraljevske porodice su formirale saveze tako što su ugovarali brakove svojih sinova i ćerki sa drugom kraljevskom porodicom.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email