None
10 0 1 0

10 bizarnih stvari koje su naše bake pričale o trudnoći koje su se nedavno pokazale da su POTPUNO istine! Da li možete da poverujete u ovako nešto?

Podeli
Svet
Jasna S.
Svet
Dec 09, 2016

Kada obelodanite da ste u drugom stanju, cela vaša okolina zna šta bi trebalo da radite i kako da se ponašate. Od boje odeće koju birate, do hrane koju jedete, pa sve do mesta koje obilazite. Međutim, bake su uvek bile najbizarnije, ali postoji nekoliko stvari za koje su naše bake bile u pravu.

1. Ne smete jesti banane ukoiko želite devojčicu

Ne smete jesti banane ukoiko želite devojčicu
Foto: flickr.com
Dok ste možda pretpostavili da je vaša baka imala nevaljaliju maštu kada je ovako nešto predložila, studije su pokazale da se radi o kalijumu u ovom voću, koji ima uticaja na pol deteta i povećava šanse da dobijete dečaka.

2. Gravitacija ne funkcioniše

Gravitacija ne funkcioniše
Foto: flickr.com
Još jedna od uobičajenih zabluda bila je da ne smete ustajati nakon odnosa ukoliko želite da zatrudnite, neke od baka su i same verovale u ovo, a danas se samo slatko nasmeju.

3. Devojčice uzrokuju jutarnju mučninu

Devojčice uzrokuju jutarnju mučninu
Foto: flickr.com
Lekari su nakon višegodišnjeg istraživanja dokazali da žene koje imaju veliki problem sa mučninom (pogotovo tokom prvog tromesečja), zaista imaju veću šansu da upoznaju decvojčicu nakon porođaja.

4. Tajming nije sve

Tajming nije sve
Foto: flickr.com
Verovatno mislite da vam je matematika najboji prijatelj i da bi trebalo da pokušavate da zatrudnite tačno 14 dana nakon menstrualnog ciklusa. Naravno, dame koje su na ovu metodu pokušale da se oslone, nisu koristile kontraceptivne pilule, ali su mogle da potvrde da hormoni variraju od žene do žene. Najbolje je da obratite pažnju na svoje lične signale.

5. Bebe koje imaju mnogo kose stvoriće vam gorušicu

Bebe koje imaju mnogo kose stvoriće vam gorušicu
Foto: flickr.com
Bakama verovatno nikada nije bilo jasno zašto one prelepe lokne prave toliki problem svojim majkama. Ovo je rezultat hormona koji su uključeni u rast kose, a koji dovode i do opuštanja stomačnih mišića, što je uglavnom dovodilo do zadržavanja kiseline.

6. Ne treba ići na sahrane

Ne treba ići na sahrane
Foto: neilreganfuneralhome.com
Iako ovo deluje kao sujeverje, ovo je dobar savet jer su buduće mame u posebnom emotivnom i hormonskom stanju uma. Često je u ovakvom slučaju najbolje poslati pismo i cveće.

7. Vrela kupka ne dolazi u obzir

Vrela kupka ne dolazi u obzir
Foto: commons.wikimedia.org
Opuštajuća kupka ili para u sauni savšeno zvuče kada bi trebalo malo da se opustite od tegoba koje malo biće koje nosite u vama donosi. Kako bilo, neke studije su potvrdile reči naših baka, jer porast telesne temperature može dovesti do preranog porođaja.

8. Ukoliko nosite dečaka, porođaj će biti dugačak i težak

Ukoliko nosite dečaka, porođaj će biti dugačak i težak
Foto: flickr.com
Očigledno je da porođaj varira od bebe do bebe, čak i kada su braća i sestre u pitanju, ali su bake bile u pravu kada su vas na ovo upozoravale. U proseku, rađanje dečaka je teže za mame. Dečaci su takođe često teži od devojčica, a majke koje nose dečake su često prohtevnije.

9. Trebalo bi jesti ribu

Trebalo bi jesti ribu
Foto: commons.wikimedia.org
Možda se u ovom slučaju ne biste složili sa svojom bakom, ali su istraživanja pokazala da riba koja je pravilno pripremljena i koja sadrži minimalnu količinu žive, može zapravi biti veoma korisna. Takođe može povećati koeficijent inteligencije vašeg deteta pre nego što se rodi.

10. Morate biti u kući nekoliko nedelja nakon porođaja

Morate biti u kući nekoliko nedelja nakon porođaja
Foto: flickr.com
Ovaj način razmišljanja je svakako pomalo preteran, ali svakako ne bi trebalo dete odmah izlagati bakterijama i bacilim prvih nekoliko nedelja.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email