None
8 0 1 4

7 najstrašnijih urbanih legendi iz Japana

Podeli
Svet
Jan 29, 2016

Ove zastrašujuće japanske urbane legende će vas sigurno zaprepastiti!

1. Uvod

Uvod
Foto: ilyke.com
Japan je zemlja puna boja. Bilo da je to njihov suši, kimono ili Nintendo. Pa naravno, dosta Anime i Manga crtanih filmova koje obožavamo, potiču iz njihovih jezivih legendi.

Uverite se da ne čitate ove legende sami u mraku.

2. Aka Manto

Aka Manto
Foto: ilyke.com
Zamislite sebe kako sedite na WC šolji. Nestalo vam je toalet papira i onda začujete neki glas koji vam govori: "Da li želite crveni ili plavi papir?" Šta bi izabrali? Mi bi vam predložili da pobegnete istog momenta ako možete, pošto ako bi izabrali crveni papir odarali bi vam kožu, a sa plavim sva vaša krv bi bila isisana. Na ovaj način duh Aka Manto napada.

3. Hitobašira ili "Ljudski stubovi"

Hitobašira ili "Ljudski stubovi"
Foto: ilyke.com
Stari Japanci su verovali u ljudske moći. Toliko da su mislili da će ubacivanjem ljudi u zidove i stubove doprineti žrtvu Bogu i ojačati jačinu građevinskog objekta. Mnoge zgrade, uključujući i zloglasni "Matsue" dvorac i most "Fukušima" sadrže ljudske skelete i posetioci ovih građevina često prijavljuju kako su čuli krike ovih zarobljenih duhova.

4. Nure Onna

Nure Onna
Foto: ilyke.com
Ona se viđa kako pere svoju kosu kraj nekih reka ili jezera. U nekim pričama, ona nosi i bebu sa sobom... Kada se neko ponudi za pomoć da joj pridrži dete, tada dete skače na njega hvatajući ga za ruke, dok Nure Onna isisa svu krv iz tela žrtve.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email