None
6 0 1 0

6 NAJPOZNATIJIH PIRAMIDA: Jedna se nalazi i na Balkanu!

Podeli
Svet
Milica R.
Svet
Nov 01, 2015

Manje je poznato da se piramide ne nalaze samo u Egiptu. Mi ćemo vam otkritii koja još mesta mogu da se pohvale ovim predivnim građevinama!

1. Piramide u Gizi

Piramide u Gizi
Foto: (fokuzz.com
Naravno, red je započeti listu najstarijim i najpoznatijim piramidama. Piramide u Gizi su jedino očuvano svetsko čudo antičkog doba, tako da Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida svakako zaslužuju da se nađu na vašoj listi turističkih destinacija koje želite da posetite.

2. Piramida u Memfisu

Piramida u Memfisu
Foto: (fokuzz.com
Zvan 'Velika američka piramida', ovaj spomenik u Memfisu iskazuje počast egipatskom nasleđu. Nedavno je, nakon desetogodišnjeg preuređenja, ponovo otvorena za javnost, a u njoj se smestio i hotel čiji bi se stil uređenja mogao opisati kao - stil divljine, tako da unutra postoji i bazen u kojem plivaju aligatori!

3. Teotivakan u Meksiku

Teotivakan u Meksiku
Foto: (fokuzz.com
Ime ovog grada prevodimo kao 'Rodno mesto bogova', a u njemu je nekad živelo 200.000 ljudi. I dan-danas ostalo je sačuvano nekoliko piramida, a jedna od najpoznatijih je Piramida Meseca. Građevina je smeštena na pet terasa i uzdiže se 44 metara u visinu.

4. Luksor u Las Vegasu

Luksor u Las Vegasu
Foto: (fokuzz.com
Piramida Luksor u kojoj se nalaze hotel i kazino visoki su 100 metara, što znači da je tridesetak metara manja od Keopsove u Gizi. Ako se nađete ovde, pokazaćete da nije baš da vas zanima istorija - više volite uživanje u raznim igrama na sreću.

5. Piramide u Sudanu

Piramide u Sudanu
Foto: (fokuzz.com
Egipat ima najveće piramide, ali Meroe, smešten u Sudanu, ima ih najviše. Kao i egipatski, i nubijski kraljevi su sahranjeni u piramidama, a ove delimično prekrivene peskom zanimljive su posetiocima širom sveta.

6. Piramide u Bosni i Hercegovini

Piramide u Bosni i Hercegovini
Foto: (fokuzz.com
I za kraj, one najbliže nama, Bosanske piramide Sunca, koje kriju misteriju veću od svih ostalih. Da li je uopšte reč uopšte o piramidama?
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email