None
10 0 1 5

10 najinteligentnijih serijskih ubica u istoriji čovečanstva

Podeli
Svet
Tanja B.
Svet
Feb 02, 2016

Zvanična definicija „serijskog ubice“ je osoba koja je za određeno vreme ubila najmanje troje ljudi, mada se vremenom taj broj sveo na dvoje. Prosečni koeficijent inteligencije serijskih ubica je 94,7 i on spada u „prosečne“ koeficijente, mada mnogi od njih imaju i veći. Evo liste 10 najinteligentnijih serijskih ubica.

Džon Kristi

Džon Kristi
Foto: wonderslist.com
Rođen u Jorkširu, Engleska, 8. aprila 1898. godine, Džon Redžinald Holidej Kristi je ubio 8 žena (možda i više, uključujući i suprugu), tako što ih je davio ili terao da udišu otrovna isparenja. Tela je držao u svom stanu na Noting Hilu, a jedno je čak skrivao i ispod poda. Bio je dobar student, sa koeficijentom inteligencije 128, što je „iznad proseka“. Od britanske armije je čak dobio i stipendiju za školovanje u Halifaks srednjoj školi.

Edmund Kemper

Edmund Kemper
Foto: wonderslist.com
U Burbanku, Kalifornija, 18. decembra 1948. godine, rođen je Edmund Emil Kemper III. Sa 15 godina je zatvoren jer je ubio pištoljem babu i dedu, ali je pušten kada je napunio 21. godinu. Dobio je nadimak „Ko-Ed ubica“ jer je ubio i masakrirao 6 devojaka sa koledža. Aprila 1973. je ubio majku na spavanju i zadavio njenog najboljeg prijatelja. Uprkos mentalnom poremećaju, Edmund je skoro genije sa koeficijentom od 136. Inteligenciju je iskoristio da izađe iz mentalne ustanove, tako što je prevario lekara na otpusnom testu, pamteći sve odgovore.

Ted Bandi

Ted Bandi
Foto: wonderslist.com
Rođen 24. novembra 1949. godine u Burlingtonu, Vermont, Teodor Robert Bandi je bio zgodan i šarmantan čovek spolja, ali hladnokrvni ubica iznutra. Tačan broj žrtava nije potvrđen, ali smatra se da je 36 žena umrlo od njegove ruke, neke sa imale svega 12 godina, u različitim državama. Prilikom testiranja, koeficijent mu je bio 136, što spada u kategoriju „nadarenih“. Koristio je nadarenost da vara žrtve, mameći ih i izigravajući policajca, a bio je i psiholog po obrazovanju.

Kristen Gilbert

Kristen Gilbert
Foto: wonderslist.com
Atraktivna i zgodna Kristen Heder Stjuart je rođena u Fols Riveru u Masačusetsu, 13. novembra 1967. Kada se zaposlila u medicinskom centru za veterane, prijavljeno je mnogo smrtnih slučajeva tokom njenih smena. Utvrđeno je da je kriva za 4 smrtna slučaja (mada se smatra da ih je bilo i do 40), izazivajući srčane udare ubrizgavanjem epinefrina. Tačan koeficijent joj se ne zna, ali se zna da je u školi bila odlična i da je diplomirala godinu i po dana pre zvaničnog roka.

Džordž Rasel Junior

Džordž Rasel Junior
Foto: wonderslist.com
Poznat kao „Ubica sa istočne obale“, Džordž Voterfild Rasel je rođen aprila 1958. Iako je bio šarmantan, kao tinejdžer je ispoljavao simptome sociopatije i nasilnog ponašanja. Razvio je mržnju prema ženama, brutalno je ubio 3 i morbidno ih eksponirao. Iako je napustio školu, koeficijent mu je bio visok i smatran je „nadarenim“. Jedno vreme je radio i pri policiji.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email