None
10 0 1 0

10 najinteligentnijih serijskih ubica u istoriji čovečanstva

Podeli
Svet
Tanja B.
Svet
Feb 02, 2016

Zvanična definicija „serijskog ubice“ je osoba koja je za određeno vreme ubila najmanje troje ljudi, mada se vremenom taj broj sveo na dvoje. Prosečni koeficijent inteligencije serijskih ubica je 94,7 i on spada u „prosečne“ koeficijente, mada mnogi od njih imaju i veći. Evo liste 10 najinteligentnijih serijskih ubica.

Džon Kristi

Džon Kristi
Foto: wonderslist.com
Rođen u Jorkširu, Engleska, 8. aprila 1898. godine, Džon Redžinald Holidej Kristi je ubio 8 žena (možda i više, uključujući i suprugu), tako što ih je davio ili terao da udišu otrovna isparenja. Tela je držao u svom stanu na Noting Hilu, a jedno je čak skrivao i ispod poda. Bio je dobar student, sa koeficijentom inteligencije 128, što je „iznad proseka“. Od britanske armije je čak dobio i stipendiju za školovanje u Halifaks srednjoj školi.

Edmund Kemper

Edmund Kemper
Foto: wonderslist.com
U Burbanku, Kalifornija, 18. decembra 1948. godine, rođen je Edmund Emil Kemper III. Sa 15 godina je zatvoren jer je ubio pištoljem babu i dedu, ali je pušten kada je napunio 21. godinu. Dobio je nadimak „Ko-Ed ubica“ jer je ubio i masakrirao 6 devojaka sa koledža. Aprila 1973. je ubio majku na spavanju i zadavio njenog najboljeg prijatelja. Uprkos mentalnom poremećaju, Edmund je skoro genije sa koeficijentom od 136. Inteligenciju je iskoristio da izađe iz mentalne ustanove, tako što je prevario lekara na otpusnom testu, pamteći sve odgovore.

Ted Bandi

Ted Bandi
Foto: wonderslist.com
Rođen 24. novembra 1949. godine u Burlingtonu, Vermont, Teodor Robert Bandi je bio zgodan i šarmantan čovek spolja, ali hladnokrvni ubica iznutra. Tačan broj žrtava nije potvrđen, ali smatra se da je 36 žena umrlo od njegove ruke, neke sa imale svega 12 godina, u različitim državama. Prilikom testiranja, koeficijent mu je bio 136, što spada u kategoriju „nadarenih“. Koristio je nadarenost da vara žrtve, mameći ih i izigravajući policajca, a bio je i psiholog po obrazovanju.

Kristen Gilbert

Kristen Gilbert
Foto: wonderslist.com
Atraktivna i zgodna Kristen Heder Stjuart je rođena u Fols Riveru u Masačusetsu, 13. novembra 1967. Kada se zaposlila u medicinskom centru za veterane, prijavljeno je mnogo smrtnih slučajeva tokom njenih smena. Utvrđeno je da je kriva za 4 smrtna slučaja (mada se smatra da ih je bilo i do 40), izazivajući srčane udare ubrizgavanjem epinefrina. Tačan koeficijent joj se ne zna, ali se zna da je u školi bila odlična i da je diplomirala godinu i po dana pre zvaničnog roka.

Džordž Rasel Junior

Džordž Rasel Junior
Foto: wonderslist.com
Poznat kao „Ubica sa istočne obale“, Džordž Voterfild Rasel je rođen aprila 1958. Iako je bio šarmantan, kao tinejdžer je ispoljavao simptome sociopatije i nasilnog ponašanja. Razvio je mržnju prema ženama, brutalno je ubio 3 i morbidno ih eksponirao. Iako je napustio školu, koeficijent mu je bio visok i smatran je „nadarenim“. Jedno vreme je radio i pri policiji.

Endrju Kunanan

Endrju Kunanan
Foto: wonderslist.com
Rođen 31. avgusta 1969. godine, u Nacionalnom gradu u Kaliforniji, Endrju Filip Kuanan je bio i na FBI-jevoj poternici. Bio je upadljivi, gej žigolo koji je posećivao gej barove u potrazi za bogatim muškarcima u San Francisku. Njegovo ubijanje je počelo 1997. i kada se završilo, iza sebe je imao petoro ubijenih ljudi, među kojima i poznatog modnog dizajnera Đanija Versaćija. Po svemu sudeći, Kunanan je smatran „genijem“ sa koeficijentom od 147. U školi je bio odličan, govorili su da ima fotografsko pamćenje, a govorio je i sedam jezika.

Kerol Kol

Kerol Kol
Foto: wonderslist.com
Kerol Edvard Kol je rođen 9. maja 1938. u Sijuks sitiju u Ajovi, od strane problematične i agresivne majke. Zbog mržnje prema majci, Kol je zadavio 13 žena (ubio skoro 35) koje su ga podsećale na nju. Sa 14 godina je testirao inteligenciju i koeficijent mu je bio 152, što je domen „genija“. U školi je bio loš, ali je to bilo prouzrokovano mentalnim poremećajem i konzumiranjem droge.

Šarlin Vilijams

Šarlin Vilijams
Foto: wonderslist.com
Šarlin Adel Vilijams je rođena 10. oktobra 1956. godine, u Stoktonu u Kaliforniji. Mada je njen suprug zapravo ubijao, ona je sudelovala u otmicama i silovanjima 9 žena i jednog muškarca, a neke od tih žena su imale samo 13 godina. Bila je neverovatno inteligentna žena, sa koeficijentom 160, što se smatra nivoom „izuzetne genijalnosti“. Imala je fotografsko pamćenje i bila je maestro na violini.

Rodni Alkala

Rodni Alkala
Foto: wonderslist.com
Poznat kao „Ubica igre spajanja parova“, Rodni Džejms Alkala je rođen 23. avgusta 1943. godine u San Antoniju, u Teksasu. Od 1977. do 1979. godine, ubio je 8 žena (veruje se i do 100). Nadimak je dobio tako što se pojavio 1978. godine u „Igri spajanja parova“, televizijskom šou, gde je zapravo i pobedio. Bio je „izuzetni genije“, sa koeficijentom 160. Bio je đak generacije, svirao klavir i imao mnogo prijatelja. Pohađao je i školu likovnih umetnosti u Njujorku.

Ted Kačinjski

Ted Kačinjski
Foto: wonderslist.com
Teodor Džon Kačinjski je rođen 22. maja 1942. u Čikagu, ali ga istorija pamti po nadimku „Unabomber“. On je slao bombe svojim žrtvama, za razliku od mnogih drugih serijskih ubica. Žrtve su mu uglavnom bile profesori, i u periodu od 20 godina je povredio 23 i ubio 3 osobe. U petom razredu je radio test inteligencije i koeficijent mu je bio 167. Bio je genije, preskočio nekoliko razreda, i bio u raznim školskim sekcijama, uključujući šah, biologiju, nemački jezik i matematiku. Sa 16 godina je dobio stipendiju Harvarda. Nakon diplomiranja, postao je doktor matematike na Univerzitetu u Mičigenu i radio je kao profesor na Berkli univezitetu u Kaliforniji.
Image source: wonderslist.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email