None
9 0 1 0

9 lakih trikova za gustu kosu punu volumena

Podeli
Stil i moda
Jasna S.
Stil i moda
Jun 02, 2017

Svaka žena sanja o gustoj i bujnoj kosi. Ipak, ako se vaša kosa ne može pohvaliti volumenom i raskošnim loknama, nema potrebe da očajavate - predivan izgled kose možete postići i jednostavnim trikovima za koje vam nije potreban nikakav poseban alat. Sve što vam treba već imate u svom domu, a mi ćemo vam pokazati kako da fen za kosu, šnale i ukosnice iskoristite tako da vašoj kosi podare najveći volumen.

1. Korisite četku tek nakon što potpuno osušite kosu

Korisite četku tek nakon što potpuno osušite kosu
Foto: brightside.me
Kako kosu ne biste oštetili prilikom sušenja, koristite prste umesto četke za feniranje. Sušite deo po deo kose, podižući je iz korena, čime će vaša kosa dobiti volumen na kome će vam svi pozavideti. Onda kada potpuno osušite kosu, možete završiti feniranje koristeći veliku četku.

2. Koristite obične ukosnice kako biste dali volumen konjskom repu

Koristite obične ukosnice kako biste dali volumen konjskom repu
Foto: brightside.me
Najpre skupite kosu u običan rep. Zatim izdvojte gornji deo repa (otprilike jednu četvrtinu kose) i prikačite ukosnicom. Potom spustite deo repa kako bi prekrio ukosnicu. Ovaj jednostavni trik udvostučiće volumen vašeg repa.

3. Dodajte još volumena svom repu

Dodajte još volumena svom repu
Foto: brightside.me
Želite da dodate još volumena svojoj kosi? Pokušajte ovo: umesto da gumicu za kosu obmotate oko čitavog repa, podelite kosu u dva pramena i svaki pričvrstite elastičnom gumicom.

4. Nemate vremena za feniranje?

Nemate vremena za feniranje?
Foto: brightside.me
Nakon pranja kose podelite je na dva dela praveći punđice i poprskate ih sprejom za kosu. Osušite ih fenom za ksou, pustite da se ohlade i onda ih pustite.

5. Suvi šampon

Suvi šampon
Foto: brightside.me
Nanesite suvi šampon na krajeve kose, jedan po jedan pramen. Kada sva kosa upije šampon, raščešljajte je od korena, Za trajnije rezultate, nanesite sprej za kosu nakon češljanja.

6. Izvlačneje pramenova daće volumen pletenicama

Izvlačneje pramenova daće volumen pletenicama
Foto: brightside.me
Kada ispletete pletenicu, pokuajte da blago povlačite pramenove nagore, od krajeva kose ka korenu. Labava pletenica ima veće šanse da se rastuti, pa sve fiksirajte lakom za kosu..

7. Dodajte gustinu kosi dodatnim sušenjem nakon feniranja

Dodajte gustinu kosi dodatnim sušenjem nakon feniranja
Foto: brightside.me
Nakon što ste isfenirali kosu, iskoristite fen jop jednom. Sagnite glavu i sušite svaku stranu par minuta. Ovo će dati dodatnu gustinu i volumen vašoj kosi.

8. Nemojte se plašiti promene

Nemojte se plašiti promene
Foto: brightside.me
Razdeljak se možda čini kao nevažna stvar, ali on mnogo utiče na izgled. Menjanje razdeljka je najlakše kada je kosa mokra. Posle pranja, prstima podelite i potom osušite kosu. Ako ste dosad nosili razdeljak na sredini, prebacite ga sa strane.

9. Ako nemate vremena za feniranje, upotrebite lak za kosu

Ako nemate vremena za feniranje, upotrebite lak za kosu
Foto: brightside.me
Ako nemate vremena da operete, osušite i isfenirate kosu, jednostavno nanesite lak ili penu na koren, protresite kosu prstima i raščešljajte. Rezultat će vas zapanjiti.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email