None
10 0 1 0

10 tajni šminkanja Merilin Monro koje su je od potpuno obične devojke pretvorile u najveću holivudsku lepoticu

Podeli
Stil i moda
Milena J.
Stil i moda
Nov 18, 2016

Alan Snajder bio je šminker, stilista i blizak prijatelj Merilin Monro. On je stvorio slatku, ali ipak običnu mladu ženu čija se lepota poštuje širom sveta do dana današnjeg. Pogledajte ovih 10 trikova koje je Alan praktikovao na svojoj muzi!

1. Vlažna šminka za oči

Vlažna šminka za oči
Foto: ru.pinterest.com
Nekada se ovo smatralo veoma privlačnim. Ovo je naravno bilo u vreme kada nije bilo metalik senki za oči. Alan je jednostavno nanosio vazelin ili kokosove ulje na običnu senku.

2. Vazelin pre podloge

Vazelin pre podloge
Foto: cliqueimg.com
Uvek je nanosio tanak sloj vazelina pre nego što je nanosio podlogu. Ovo hidrira kožu i daje joj više sjaja pod svetlima kamere. Današnje podloge vam mogu zadati pravu glavobolju i često nećete postići ono što ste želeli.

3. Uvećane usne

Uvećane usne
Foto: pinterest.com
U eri kada operacije uvećanja usana nisu sprovođene, postojala je metoda korišćenja 5 različitih boja, kako bi usne delovale veće. Prvo se koristila olovka za usne braon boje, sledeća je mat cigla crvena boja koja se nanosila sa periferije usana ka sredini, zatim crvena olovka koja je koršćeana za mešanje boje. Zatim je dodavao sjaj u boji i balzam za usne kao završni sloj.

4. Istaknut ajlajner

Istaknut ajlajner
Foto: foxmovies.com
Alan je uvek kombinovao nekoliko slojeva ajlajnera. Isticao je konture očiju koristeći crn i braon ajlajner, a beli je koristio za unutrašnje i spoljašnje uglove očiju. Na kraju je dodavao nekoliko crvenih tačaka kako bi oči izgledale svetlije.

5. Tajna bele senke za oči

Tajna bele senke za oči
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
Stil Grete Garbo otkrio je je dan poseban šminkerski trik koji je Alan uspešno primenio na svoju muzu. Kako bi privukao pažnju na njene oči, on je nanosio belu senku na gornje kapke. Na unutrašnji ugao takođe je nanosio malo senke kako bi stvorio biserni efekat.

6. Trik kako bi se skrenula pažnja sa njenog nosa

Trik kako bi se skrenula pažnja sa njenog nosa
Foto: plasticsurgerygal.com
Iako je Merilin Monro imala intervenciju na nosu, ona je i dalje mislila da joj je nos prevelik. Da bi rešio ovaj problem, njen šminker je nanosio malo roze rumenila na njen vrh nosa.

7. Trepavice

Trepavice
Foto: ru.pinterest.com
Merilin i njen stilista su uvek vodili računa o tome da lažne trepavice podele na pola i postave ih na spoljašnje uglove očiju. Na ovaj način njene oči su izgledale izduženo i imale su oblik badema.

8. Oblik obrva

Oblik obrva
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
Alan je imao specifičnu metodu koju je koristio kad šminka Merilin. On je uvek naglašavao njihov oblik tako što je pokušao da napravi "trougao". Ovo je prvenstveno radio kako bi se stvorila iluzija da je njeno čelo manje.

9. Nije izlazila bez kreme za sunčanje

Nije izlazila bez kreme za sunčanje
Foto: m.cdn.blog.hu
Merilin je beli ten smatrala najatrakrivnijim. Govorila je kako ne bi trebalo da menjamo izgled naše kože i da je prirodni ten najbolji izbor, zato je sa sobom uvek nosila kremu za sunčanje.

10. Retko je prala kosu

Retko je prala kosu
Foto: allclip.net
Kako bi njena plava kosa ostala što intenzivnija, Merilin ju je retko prala. Dva puta je nanosila šampon, a nakon prvog puta stavljala je puder za bebe na koren kose. Ovo joj je pomoglo da sačuva intenzitet boje, a samim tim što ju je ređe prala, boja se manje ispirala.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email