None
7 0 1 0

Evo šta nepogrešivo odaje vaše godine ma koliko se negovale

Podeli
Stil i moda
Marko M.
Stil i moda
Jun 01, 2018

Pre ili kasnije, većina žena počinje da primećuje i prikriva prve znake starenja: neke sakrivaju bore, druge farbaju kosu. Pored ovih vidljivih znakova starenja, ima i onih mnogo suptilnijih koje nećemo odmah primetiti. Počinjemo da obraćamo pažnju na njih onda kad je već kasno da nešto preduzmemo. Mi ćemo vam pomoći da otkrijete na koje znake starenja bi trebalo da obraćate više pažnje.

1. Uši

Uši
Foto: brightside.me
Teško da je ovo prva stvar koju će većina ljudi primetiti, ali ušna školjka i hrskavica između uha i glave gube prirodnu elastičnost tokom godina. Žene koje vole da nose velike minđuše posebno su sklone ovim promenama.

Kako da ovo sprečite:

Velike i teške minđuše su velika opasnost za istezanje ušne školjke. Izbegavajte da ih nosite koliko je moguće. Čak je i male minđuše bolje skinuti pre spavanja. Još jedan koristan savet za očuvanje oblika ušija jeste redovna nega i hidratacija kremama. Tako će vaša koža duže zadržati elastičnost.

2. Vrat

Vrat
Foto: brightside.me
Dok većina žena svakodnevno vodi računa o koži lica, mnoge zanemaruju kožu vrata. Iako postoji mnogo kozmetičkih preparata koji vam mogu pomoći da produžite mladoliki izgled ovog dela tela, većina njh ima samo privremeni efekat. Kako u vratu nema masnih ćelija, koža postaje opuštena i izborana vremenom.

Kako da ovo sprečite:

Čak i ako ste već primetile znakove starenja, još uvek možete pokušati da vratite sat. Naravno, uvek je bolje sprečiti nego lečiti. Ne zaboravite da vodite računa i o licu i o vratu tako što ćete ih redovno čistiti, hidrirati i negovati. Još jedan trik koji će vam pomoći da imate zategnutu kožu vrata jeste da radite vežbe za lice.

3. Čelo

Čelo
Foto: brightside.me
Razni pokušaji da se rešite bora na čelu lako vam se mogu obiti o glavu i još više otkriti vaše godine - pod uticajem filera i botoksa, masti na čelu atrofiraju. Kao rezultat, čelo gubi svoj prirodni oblik i postaje ravno.

Kako da ovo sprečite:

Izbegavajte bilo koji vid terapije botoksom. To čak i neće biti neophodno ako se potrudite da sprečite pojavu prvih bora koristeći kreme i maske za lice, kao i vežbanjem mišića lica.

4. Obrve

Obrve
Foto: brightside.me
Kada ste mladi, imate visoke, živahne obrve. Međutim, s godinama, luk obrva ima tendenciju da pada nadole, a prostor između obrva i očiju se smanjuje. To često čini da lice izgleda grubo.

Kako da ovo sprečite:

Ne čekajte da luk obrva padne. Kada se ovo dogodi, teško da ćete moći nešto da učinite osim tretmana botoksom i trajne šminke. Ovaj problem možete da izbegnete tako što ćete redovno raditi vežbe za lice.

5. Usne

Usne
Foto: brightside.me
Filtrum, odnosno udubljenje iznad gornje usne, veoma je atraktivan deo ženskog lica. Tokom godina, koža se u ovom delu lica ravnja i ono gubi ovu karakterističnu crtu.

Kako da ovo sprečite:

Nije toliko teško održati filtrum vidljivim. Jednostavno radite 5-minutni trening za lice svaki dan. To bi trebalo da bude dovoljno da koža ostane čvrsta.

6. Ruke

Ruke
Foto: brightside.me
Kao i na vratu, na šakama nema masnog tkiva - zato se na njima bore pojavljuju pre nego što se prvi znaci starenja vide na licu. Vidljive vene na šakama mogu vizuelno pojačati osećaj starenja.

Kako da ovo sprečite:

Nažalost, skoro je nemoguće popraviti efekat starenja na rukama. Međutim, možete pokušati da ga sprečite. Kako bi vam ruke bile mladolike i zategnute, morate ih redovno negovati i hraniti. Nosite rukavice kada kuvate, čistite ili radite druge kućne poslove. Za dodatnu zaštitu, redovno radite vežbe za ruke kako biste uvek mogli da nosite bluze sa kratkim rukavima.

7. Crte lica

Crte lica
Foto: instagram.com
S godinama, mišići lica postaju slabiji što dovodi do opuštanja kože. Kao rezultat, menjaju se crte lica u njegovom donjem delu.

Kako da ovo sprečite:

Kao i trbušni mišići, i mišići lica zahtevaju redovno vežbanje - samo što ono zahteva mnogo manje vremena pa ćete ga lako uklopiti u svoj raspored. Samo nekoliko minuta dnevno je dovoljno da vaše lice ostane mladoliko.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email