None
7 0 1 0

Evo kako da potpuno same savršeno oblikujete svoje obrve

Podeli
Stil i moda
Mirka S.
Stil i moda
Jul 10, 2017

Lepo oblikovane obrve prirodnog izgleda jedan su od trendova koji ne jenjava već godinama. Njihov oblik može potpuno promeniti oblik celokupnog vašeg lica i zato je neophodno da budete vrlo pažljivi sa pincetom, jer samo jedan pogrešan potez može sve da pokvari. Kako bismo vam pomogli da ih i same kod kuće dovedete do savršenstva, pripremili smo nekoliko ključnih saveta. Uzmite pincetu, ogledalo, pa da počnemo!

Pre nego što krenemo...

Pre nego što krenemo...
Foto: pinterest.com
Proverite da li su vaše obrve dovoljno pune. Ako su previše tanke, postoji rešenje. Svako veče pred spavanje masirajte svoje obrve 3-5 minuta koristeći ricinusovo, maslinovo ili ulje badema kako biste ubrzale njihov rast. Pravilna ishrana takođe će pomoći da budu gušće i jače, a uticaće pozitivno i na celo vaše telo. Riba, naročito losos, orašasti plodovi, suvo grožđe i namirnice bogate zdravim masnoćama i proteinima jesu najkorisnije. One će ojačati koren i stimulisat rast obrva, trepavica i kose, i to za vrlo kratko vreme.

Pronađite savršen oblik obrva za vaš oblik lica

Pronađite savršen oblik obrva za vaš oblik lica
Foto: youtube.com
- Ako imate okruglo lice, podignite luk obrva koliko god je moguće. Neka linija ide ravno sve do najviše tačke obrva, a izbegavajte zaobljen oblik obrva.
- Ako je vaše lice četvrtasto, neka vaše obrve budu zaobljene i meke. Izbegavajte tanke i kratke obrve.
- Žene se srcastim oblikom lica trebalo bi da se drže zaobljenog oblika obrva sa nižim lukom, kao i da izbegavaju visoko podignut luk.
- Ovalnom licu najbolje pristaju ravnije obrve sa blagim lukom. Trebalo bi da idu naviše i da se onda blago zaoble na samom vrhu.

Foto: pinterest.com
Kako biste odredili savršen oblik, trebalo bi da obratite pažnju na tri tačke. Postavite olovku ili četkicu uz liniju nosa - to je tačka gde treba da bude početak vaših obrva. Zatim je postavite od nozdrve preko zenice oka. Tu treba da bude najviši deo obrve. Zatim pomerite olovku tako da ide od nozdrve preko spoljnog ugla oka - tu obrva treba da se zavšava.

Kako počupati savršene obve

Kako počupati savršene obve
Foto: wikihow.com
Vreme je da uzmete pincetu i prionete na posao.
- Potudite se da se smestite udobno i da imate dobro osvetljenje. Postarajte se da je pinceta kvalitetna, jer je ona vaš najvažniji alat.
- Pređite kockicom leda preko obrva kako biste smanjili crvenilo, otok i bol ili nanesite hranljivu kremu.
- Vodite računa kada čupate područje iznad obrva. Ako preterate, vaše obve biće neprirodno tanke. Nakon svakih par poteza udaljite se i pogledajte kako izgledaju da ne biste slučajno preterali sa čupanjem.
- Koristite specijalnu četkicu kako biste začešljali obrve i skratite makazicama sve dlačice koje idu preko linije obrva.

Popunjavanje obrva

Popunjavanje obrva
Foto: massagesuiteny.com
Popunjavanje obrva je verovatno najteži i najizazovniji deo. Pre svega, povedite računa o boji. Ona bi trebalo da je slična boji vaše kose, nikako tamnija. Ukoliko su vaše obrve previše svetle, možete ih ofarbati za to predviđenim bojama.
Kako biste popunili obrve, možete koristiti olovku, senku ili maskaru za obrve.
Olovkom čete postići prirodan izgled obrva, senku možete koristiti ako želite deblje obrve, a maskara je za žene sa neposlušnim punim obrvama.

Osnovni koraci

Osnovni koraci
Foto: pinterest.com
Bez obzira koji metod korisite, ovi koraci su slični.
1. Češljićem za obrve ih lagano začešljate kako biste odredili oblik i otkrili mesta bez dlačica.
2. Nacrtajte kraj vaših obrva ukoliko je potrebno, kao i gornju i donju ivicu. Povedite računa da ne preterate s bojom, naročito ne uz ivicu nosa.
3. Ako želite da još više naglasite njihov oblik, nanesite malo korektora na područje između kapka i obrva, a zatim ispod obrva nanesite hajlajter.

Evo kratkog uputstva za popunjavanje obrva

Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email