None
11 0 1 0

11 profesionalnih saveta kako da ispravite greške u šminkanju koje čine da izgledate starije i neozbiljno

Podeli
Stil i moda
Marko M.
Stil i moda
Nov 19, 2016

Svakog dana naletimo na mnogo saveta za šminkanje koje sa nama dele mnogi šminkeri i blogeri. Za vas smo odvojili ovih 11 koje smatramo vrednim vaše pažnje!

1. Odaberite odgovarajuću nijansu podloge

Odaberite odgovarajuću nijansu podloge
Foto: brightside.me
Odaberite nijansu koja odgovara vašem tenu - može varirati od hladnje do toplije nijanse. kako biste odabrali odgovarajući produkt, nanesite različite podloge na svoju vilicu i uporedite ih sa bojom vrata.

2. Pažljivo nanesite bronzer

Pažljivo nanesite bronzer
Foto: brightside.me
Moderno konturisanje je bazirano na blagim linijama. Ne bi trebalo da se vide trouglovi i linije na vašem licu. Odaberite bronzer svetlije teksture u sivo-braon nijansi. Nanesite ga na vaše jagodične kosti da bi izgledale podignuto.

3. Otkrijte koji vam oblik obrva najviše odgovara

Otkrijte koji vam oblik obrva najviše odgovara
Foto: brightside.me
Obrve definišu celu šminku, bitno je odabrati neki blaži oblik za svakodnevni izgled. Boju obrva uskladite sa bojom kos : jedna ili dve nijanse svetlije obrve će odgovarati brinetama, a jedna ili dve nijanse tamnije će odgovarati plavušama.

4. Učinite da vaše oči izgledaju krupnije

Učinite da vaše oči izgledaju krupnije
Foto: brightside.me
Crni ajlajner na gornjem kapku će stvoriti oštar i otvoren izgled i istaći vaše trepavice. U isto vreme, ukoliko nanesete lajner na svoj unutrašnji kapak ili ukoliko ga ne nanesete pažljivo, vaše oči će izgledati i vizuelno sitnije.

5. Ajlajner bi trebalo da odgovara obliku vaših očiju

Ajlajner bi trebalo da odgovara obliku vaših očiju
Foto: brightside.me
Najvažnije je pronaći savršeni oblik. Ne izvlačite linije previše visoko, jer ovo može drastično promeniti oblik vaših očiju. Spoljašnja linija bi trebalo da se poklopi sa oblikom donjeg kapka. Nanosite ajlajner dok su vam oči otvorene. Ova tehnika će vam pomoći da vidite liniju.

6. Koristite više senki

Koristite više senki
Foto: brightside.me
Koristite više od dve nijanse senke kada nanosite šminku. Biće vam potrebna dobra četkica i svetlije nijanse senke za bolje prelaze.

7. Nanosite jedan sloj maskare

Nanosite jedan sloj maskare
Foto: brightside.me
Previše maskare učiniće da izgledate starije i neozbiljno. Lepo definisane i izražene trepavice su najbolji izbor za svakodnevni izgled.

8. Nanosite rumenilo pravilno

Nanosite rumenilo pravilno
Foto: brightside.me
Blagim pokretima nanosite rumenilo i postepeno pojačajte boju koliko je to potrebno. Nanosite rumenilo od centra jabučice, kombinujući boju, duž jagodične kosti.

9. Odaberite olovku za usne koja odgovara karminu

Odaberite olovku za usne koja odgovara karminu
Foto: brightside.me
Najvažniji trik kada je u pitanju šminkanje usana, jeste taj da se olovka mora savršeno slagati uz karmin koji će te nositi. Prenalašene usne izgledaju vulgarno. Olovku za usne nanosite prvo, a nakon toga nanesite karmin.

10. Sakrivanje podočnjaka

Sakrivanje podočnjaka
Foto: brightside.me
Kako biste sakrili tamne krugove ispod svojih očiju efektivnije, nanesite korektor u obliku trougla (kao što vidite na fotografiji).

11. Hajlajter nanosite na delove lica koje sunce inače obasjava

Hajlajter nanosite na delove lica koje sunce inače obasjava
Foto: brightside.me
Hajlajter nanosite na delove lica koji se ne maste, i pokušajte da izbegnete T zonu. Nanesite ga na jagodične kosti iznad obrva na unutrašnjim uglovima očiju, pregibu nosa i iznad Kupidonovog luka.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email