None
12 0 1 0

Ovo je jedini pravilan redosled kojim treba naneti šminku kako biste izgledale savršeno ceo dan

Podeli
Stil i moda
Jasmina G.
Stil i moda
Oct 27, 2016

Pogledajte ovih 12 koraka kako da pravilino nanesete kozmetičke preparate kako vi vam šminka bila što efikasnija i bila što dugotrajnija.

1. Dobro se umijte

Dobro se umijte
Foto: eblogline.com
Umijte se dva puta što detaljnije kako biste uklonili sve nečistoće sa lica. Prvi put kako biste uklonili spoljašnju prljavštinu, drugi put kako biste očistili pore.

2. Toner

Toner
Foto: i.guim.co.uk
Nakon umivanja obavezno nanesite toner na svoje lice tako što ćete tuferom detaljno prelaziti. Ovo je neophodno kako bi vaše pore disale.

3. Krema

Krema
Foto: botoxjuvedermdoctor.com
Vrlo je bitno pre šminkanja hidrirati kožu kako biste je zaštitili i kako bi vam šminka duže trajala.

4. Oči

Oči
Foto: makeupgeek.com
Mnogi stručnjaci savetuju da prvo našminkate oči, kako biste mogli lako da ispravite sve eventualne greške i kako vam senka ne bi padala na tek naneti puder. Počnite od senke, pa nanesite ajlajner i na kraju maskaru. Ukoliko negde pogrešite štapićem za uši obrišite i nanesite malo korektora.

5. Prajmer

Prajmer
Foto: 2.bp.blogspot.com
Pre nanošenja podloge trebalo bi naneti prajmer koji će održati postojanost podloge i delimično sakriti nepravilnosti u pigmentu. Takođe se preporučuje ukoliko imate proširene pore ili masniju kožu.

6. Prvo naneti podlogu, a nakon toga korektor

Prvo naneti podlogu, a nakon toga korektor
Foto: beautybargainista.com
Mnogi svetski priznati kozmetičari složili se da je nabolja varijanta prvo naneti podlogu, a zatim korektor. Ukoliko se podloga nanese pravilno, moguće je prikriti sve nepravilnosti i fleke na licu.

7. Bronzer

Bronzer
Foto: more.com
Blagim potezima bronzer nanositi na čelo, nos i jagodice, a sa jagodica blagim potezom prevucite do linije ispod vilice.

8. Rumenilo

Rumenilo
Foto: thelifestylezone.com
Ovo je najlakši deo, samo se nasmešite i utapkajte rumenilo na jagodice obraza. Ukoliko želite tamniju boju, slobodno pritisnite malo jače.

9. Hajlajter

Hajlajter
Foto: thelovelyguide.wordpress.com
Hajlajter nanesite u vidu polukruga od obrva do jagodičnih kostiju. Ukoliko želite sjajniji izgleda nanesite ga i na unutrašnje uglove očiju i preko kapaka.

10. Obrve

Obrve
Foto: mcqueenhairandbeauty.com
Jačina vaših obrva trebalo bi da se uklapa sa intezitetom senke, rumenila i karmina. Uzmite četkicu ili olovku u ruke i definišite svoje obrve kako želite.

11. Usne

Usne
Foto: pinterest.com
Karmin uvek nanosite pri kraju kako biste ustanovili koja se boja najviše slaže sa ostatkom šminke. Ukoliko želite izdefinisanije usne, obavezno usne uokvirite olovkom koja odgovara boji karmina.

12. Puder u kamenu

Puder u kamenu
Foto: her101.com
Puder postoji kako bi upotpunio vašu šminku, upio višak masnoće, te ga nanesite na "T - zonu", obraze i ispod očiju.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email