None
10 0 1 0

10 sjajnih saveta kako da nosite štikle kao PRAVA dama

Podeli
Stil i moda
Milica P.
Stil i moda
Oct 16, 2016

Ne postoji ništa smešnije od devojke koja nosi visoke potpetice, a ne ume da hoda u istim. Kako biste se osećali ugodno i sigurno u svojim novim cipelama i hodali kao pravi model, pogledajte ovih 10 saveta!

1. Pravite sitne korake

Pravite sitne korake
Foto: brightside.me
Da biste izgledali elegantno, potrebno je da pravite male i usporenije korake i ne bi trebalo da savijate kolena više nego inače. Ukoliko budete hodali kao inače, to će izgledati neprirodno kada ste u štiklama.

2. Od štikle do prstiju

Od štikle do prstiju
Foto: brightside.me
Kako bi vaš tempo delovao prirodno, na zemlju prvo nagazite štiklom, pa onda prstima. Kada ste se naslonili na zemlju svom težinom, odgurnite se unapred kako biste napravili sledeći korak.

3. Hodajte pravolinijski

Hodajte pravolinijski
Foto: brightside.me
Da biste hodale kao model, zamislite pravu liniju i hodajte strogo uz nju. Noge bi trebalo da idu jedna ispred druge, i da vam kukovi ljuljaju malo. Za ovo će vam biti potrebno malo vežbe, ali vredi.

4. Naučite da stojite u štiklama

Naučite da stojite u štiklama
Foto: brightside.me
Nije sve u hodanju, naučite i da stojite sa stilom. Postavite petu jedne noge na sredini druge noge pod uglom. Svoju težinu oslonite na prvo na jednu nogu, a kada se umorite, na drugu nogu. Bitno je i da naučite da hodate na stepenicama. Ukoliko silazite, oslonite se na celo stopalo, ukoliko se penjete, oslonite se na prste.

5. Dajte svojim stopalima oduška

Dajte svojim stopalima oduška
Foto: brightside.me
Ukoliko želite da nosite visoke potpetice čitavog dana, napravite pauzu s vremena na vreme, ukoliko ne želite bolove. Ipak, tada ne bi trebalo da skidate cipele jer umorne noge nateknu, pa će biti bolno kada pokušate da ih vratite u cipele. Zato pokuajte da sednete s vremena na vreme, ali nemojte se izuvati.

6. Prava leđa

Prava leđa
Foto: brightside.me
Prelepa žena uvek mora paziti na svoj stav. Ispravite svoja ramena, a brada bi trebalo da je paralelna sa podom. Na ovaj način vaši trubušni mišići su zategnuti, stomak poravnati a vi ćete delovati mršavije.

7. Vežbajte kod kuće

Vežbajte kod kuće
Foto: brightside.me
Hod vežbajte sami kod kuće, takođe izgrebite đonove cipela kako bi se manje klizali.
Neka vam cipele budu udobne, jer ćete se u suprotnom samo namučiti. Raširite svoje cipele tako što ćete nositi vunene čarape i nositi cipele 10-ak minuta dnevno. Možete nositi i udobne uloške. Ukoliko osećate da vam stopala kližu ili da ulošci nisu dovoljno udobni, budite spremni da kupite dodatnu opremu.

8. Nemojte nositi visoke potpetice prečesto

Nemojte nositi visoke potpetice prečesto
Foto: brightside.me
Postoje razni modeli visokih potpetica, ali ipak dajte prednost ravnim i udobnim cipelama. Konstantno nošenje štikli može naškoditi vašem zdravlju.

9. Odaberite odgovarajuću obuću

Odaberite odgovarajuću obuću
Foto: brightside.me
Ukoliko celog života nosite patike, nemojte odmah pokušati da nosite potpeticu od 10cm, odaberite neke cipele sa potpeticom od 5-7cm. Takođe možete za početak nositi gležnjače jer je lakše održati ravnotežu u njima.

10. Odaberite pravu veličinu

Odaberite pravu veličinu
Foto: brightside.me
Ništa neće spasiti vaš hod ukoliko kupite previše uske cipele. Nikada ne kupujte visoke potpetice čak i kada su malo tesne. Ukoliko morate birati između malo većih ili manjih štikli, odaberite veće, jer uvek možete dodati uloške, dok sa manjim brojem ne možete ništa uraditi.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email