None
12 0 1 0

12 sjajnih trikova kako da ispadnete savršeno na slikama

Podeli
Stil i moda
Jasna S.
Stil i moda
May 03, 2017

Mnogi ljudi pogrešno veruju da je posao profesionalnih modela samo da budu lepi i gledaju u kameru. Međutim, da bi fotografija bila dovoljno dobra za naslovnu stranicu, zavisi u velikoj meri od veštine modela da pozira i predstavi sebe u najboljem svetlu. Mi smo razgovarali sa pravim profesionalcima da bi naučili osnove poziranja profesionalnih manekena i evo koje su nam tajne otkrili.

1. Držite pravo bradu

Držite pravo bradu
Foto: brightside.me
Problem: Na svakoj fotografiji, trebalo bi da vam se vidi vrat. Pokušajte da ne savijate glavu napred, da vam pogled ne bi delovao negostoljubivo i neprijateljski.
Rešenje: Probajte da glavu gurnete blago napred. Taj položaj vam neće delovati prirodno, ali će vaš vrat izgledati tanje, što će dodati notu elegancije slici.

2. Ne prekrštajte ruke

Ne prekrštajte ruke
Foto: brightside.me
Problem: Delovaćete neprirodno ako nagnete glavu, a ne opustite ramena. Ako na sve to prekrstite i ruke, vaša cela figura će izgledati kao jedna bezoblična mrlja.
Rešenje: Stanite blago iskosa ispred kamere. Ruke spustite pored tela i lagano ih raširite. Na ovaj način vaš vrat će delovati tanje i jasno će se videti konture vašeg tela.

3. Pazite na pozu

Pazite na pozu
Foto: brightside.me
Problem: Čak i ako ste ste se samo malo pogrbili, vaš vrat će vizuelno delovati kraće i izgledaćete kao da imate nekoliko kilograma viška oko struka.
Rešenje: Zabacite ramena i približite lopatice jednu drugoj, ispravite kičmu i blago se okrenite u struku, da bi konture vašeg tela došle do izražaja.

4. Promenite ugao

Promenite ugao
Foto: brightside.me
Problem: Ako sedite sa nogama napred kada se fotografišete, vaša silueta će izgledati glomazno i kockasto. Zbog pogrešnog ugla, ruke i noge mogu da izgledaju kraće nego što zaista jesu.
Rešenje: Da biste ovo popravili, dovoljno je da promenite ugao i okrenete profil kameri. Da vam se noge ne bi utopile jedna u drugu i da bi izgledale duže i tanje, postavite jednu blago iznad druge.

5. Okrenite torzo

Okrenite torzo
Foto: brightside.me
Problem: Ako okrenete torzo od kamere, ramena će vam izgledati okruglo i usko, dok će struk delovati šire. Opet, ako se okrenete torzo ka kameri, izgledaćete glomazno.
Rešenje: Najbolja opcija je da se okrenete tri četvrtine prema kameri. Tako će vam struk izgledati tanje, a grudi veće.

6. Obratite pažnju gde stavljate ruke

Obratite pažnju gde stavljate ruke
Foto: brightside.me
Problem: Kada poziramo sedeći, često se pitamo šta ćemo sa rukama. Prekrštene ruke ostavljaju ružan utisak, a opuštene izgledaju neprirodno.
Rešenje: Oblik peščanog sata je najbolja opcija kada sedite. Stavite jednu nogu preko druge, a oba lakta na koleno noge koja je gore. Neka vam jedna ruka bude u horizontalnom, a druga u vertikalnom položaju. Ovako ćete na elegantan način istaći lice i figuru.

7. Stvorite vizuelne linije

Stvorite vizuelne linije
Foto: brightside.me
Problem: Stojeći stav sa rukama koje vise pored tela, teško se može smatrati za fotogeničnu pozu. Osim toga, neki odevni predmeti mogu da se stope jedan sa drugim, pa ćete delovati široko i glomazno.
Rešenje: Udaljite ruke od tela. Pokušajte da ih iskoristite da stvorite prave linije i uglove koji će naglasiti konture vašeg tela i istaći sve što treba.

8. Kombinujte prave i krive linije

Kombinujte prave i krive linije
Foto: brightside.me
Ništa manje atraktivna nije ni kombinacija pravih i krivih linija. Okrenite poluprofil ka kameri. Ostavite malo praznog prostora oko struka, jednu ruku stavite na kuk, a druga neka prati obline vašeg tela. Ako pravilno postavite ruke, naglasićete sve lepe delove vašeg tela i ostaviti elegantan utisak.

9. Izbegavajte vrećastu odeću

Izbegavajte vrećastu odeću
Foto: brightside.me
Problem: U vrećastoj odeći je teško razaznati figuru i vaše telo može izgledati šire nego što jeste.
Rešenje: Da biste popravili štetu koju je napravila vrećasta odeća, stavite ruke na prednji deo kukova i to jednu ruku iznad druge, ali tako da su zglobovi jasno vidljivi. Ipak, najbolje je da ne nosite vrećastu odeću kada znate da ćete se fotografisati.

10. Ne pokazujte laktove

Ne pokazujte laktove
Foto: brightside.me
Problem: Ruka sa laktom koji je uperen pravo u kameru izgledaće skraćeno i neprirodno. Osim toga, ako je ruka na čelu ili vratu, to će srušiti sva pravila proporcije i dodaće težinu fotografiji.
Rešenje: Ruke na fotografijama koristimo da naglasimo svoje najbolje osobine. Laktove pomerite malo na stranu da bi se vizuelne linije jasno razlikovale.

11. Imitirajte dodir

Imitirajte dodir
Foto: brightside.me
Problem: Ako je vaš dlan u prvom planu na fotografiji, skrenuće pažnju sa vaših ostalih karakteristika i može učiniti da vam lice izgleda manje.
Rešenje: Imitiranje gesta dodira služi da sakrije dlan i istakne crte vašeg lica. Naučite da dodirujete određene tačke na svom telu bez pravljenja pravog kontakta. Trik je da nikada ne stavite zaista ruku na lice ili glavu.

12. Naglasite lice

Naglasite lice
Foto: brightside.me
Problem: Definitivno nije dobra ideja da skupite ruku u pesnicu i njome podignete glavu. Ovaj stav deluje neprijateljski i neprirodno.
Rešenje: Mnogo je bolja ideja da istaknete crte lica pomoću raširenih prstiju. Da bi vaša ruka i zglob izgledali opušteno i prirodno, probajte da uzmete olovku da sva prsta, a onda je sklonite, tako da vam ruka ostane u tom položaju.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email