None
12 0 1 8

12 bezobraznih načina na koje nas kozmetičke kuće lažu, varaju i izvlače novac iz džepa (broj #11 je gnusna laž)

Podeli
Stil i moda
Milica M.
Stil i moda
Nov 02, 2016

Reklame i lepa pakovanja često su faktori koji određuju kako ćemo birati novu kozmetiku i kozmetičke proizvode. Međutim, kozmetički i medicinski stručnjaci smatraju da ne treba da verujete toliko kompanijama koje prave te proizvode. Ovo su neki od najčešćih mitova vezanih za proizvode za lepotu.

1. Što je poznatiji brend, to je bolji efekat

Što je poznatiji brend, to je bolji efekat
Foto: brightside.me
Efikasnost nekog preparata za lepotu zavisi u potpunosti od hemijskog sastava. Ni brend ni prodavac ne zavise od efikasnosti.

2. Ne postoji efikasan preparat protiv starenja

Ne postoji efikasan preparat protiv starenja
Foto: brightside.me
Bilo da ste mladi ili stari, važno je kakvu kožu imate i da li koristite pogodne preparate za vašu kožu. Nažalost, krema protiv starenja ne postoji. Kada se reklamira, ovakva krema je samo proizvod koji vam čini kožu fleksibilnom, sprečava pigmentaciju i čini bore manje vidljivim. Krema za oči se ne razlikuje od kreme za lice. To je isti proizvod, samo u manjoj bočici - i za mnogo veću cenu. Jedino što je tačno je da ne treba da ima kontakta sa očima.

3. Krema može da ukloni celulit

Krema može da ukloni celulit
Foto: wikihow.com
Da je ovo tačno, modeli ne bi koristili fotošop. Ne postoji nikakva krema koja može da vam ukloni celulit. Jedino što ima uticaja je vaša ishrana i vežbanje, jer se celulit akumulira ispod kože, i tu krema ne može nikako da pomogne.

4. Organski proizvodi su bolji od običnih

Organski proizvodi su bolji od običnih
Foto: brightside.me
Organski proizvodi su samo marketinška metoda i njihovo prisustvo nema nikakvog efekta. Takozvani "organski proizvodi" možda su bezbedni jer ne sadrže hemikalije, ali to ne znači da su superproizvod. Osim toga, proizvođači vam nikada neće reći da takvi proizvodi koriste druge hemikalije za očuvanje organskih komponenti.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email