None
10 0 1 0

10 najčešćih slučajnih grešaka koje uništavaju vašu kosu i čine da izgledaju kao suva slama

Podeli
Stil i moda
Jelena K.
Stil i moda
Jan 25, 2017

Zima je period kada je naša kosa najosetljivija i kada bi maksimalno trebalo da vodimo računa o njoj. Pogledajte šta bi to trebalo i šta ne bi trebalo da radite tokom zimskog perioda kao bi vaša kosa ostala lepa i jaka.

1. Korišćenje pretople vode

Korišćenje pretople vode
Foto: commons.wikimedia.org
Ovo je odličan osećaj, kada je naplju hladno, a vi uskočite u topao tuš. Međutim, kada se radi o pranju kose, trebalo bi da smanjite toplotu vode, kako kosa ne bi postala suva i lomljiva.

2. Biranje pogrešnih kapa

Biranje pogrešnih kapa
Foto: flickr.com
Ukoliko nosite kapu kako biste zaštitili kosu od hladnoće i vetra, onda postoji manja šansa da će se kosa lomiti. Međutim, pamučne i vunene kape bi trebalo zameniti svilenim, jer će oštriji materijali trljanjem oštetiti kosu.

3. Preterano nanošenje šampona

Preterano nanošenje šampona
Foto: weblogtheworld.com
Korišćenje šampona svakodnevno može uticati na sušenje kože glave, a zimi su posledice još gore nego u bilo kom drugom periodu godine. Šampon bi trebalo koristiti u razmaku od 3 dana, inače je perut zagarantovana. Neki smatraju da bi čak trebalo u potpunosti prestati da koristimo šampone.

4. Blajhanje kose

Blajhanje kose
Foto: flickr.com
Zima nikako nije vreme da odlučite da postanete plavuša. Najbolje je da ipak preko zime imate tamniju kosu i sačekate topliji mesec za ovaj zahtevni tretman. Vaša kosa će vam biti zahvalna. Ukoliko je vaša kosa već plava, možda je zima pravo vreme da saznate kako biste izgledali kao brineta. To može biti zabavno!

5. Nedovoljno osušena kosa

Nedovoljno osušena kosa
Foto: publicdomainpictures.net
Ukoliko vam se ovo već dešavalo, onda znate da se vaša kosa može zalediti veoma brzo u ovakvoj situaciji. Kada se ovo dogodi, kutikule vaše kose se mogu zalediti takođe, što će uzrokovati oštećenje i lomljenje. Postarajte da potpuno osušite kosu pre nego što izađete.

6. Frizure koje zahtevaju mnogo stilizovanja

Frizure koje zahtevaju mnogo stilizovanja
Foto: flickr.com
Ukoliko želite da promenite frizuru ove zime, odaberite nešto što ne zahteva mnogo održavanja, jer što više preparata nanosite, to će kosa postati osetljivija i lomljivija, što se već događa zbog hladnoće. Zahtevne frizure bi trebalo izbegavati zimi u širokom luku.

7. Svakodnevno peglanje ili kovrdžanje kose

Svakodnevno peglanje ili kovrdžanje kose
Foto: flickr.com
Nije tajna da aparati za ispravljanje i kovrdžanje štete vašoj kosi. Ovo je još izraženije u zimskim mesecima kad našoj kosi nedostaje vlažnosti i kada je slabija. Ostavite vašu kosu da izgleda prirodno barem nekoliko dana u nedelji, možda vam se i dopadne!

8. Izbegavanje proizvoda za zaštitu kose

Izbegavanje proizvoda za zaštitu kose
Foto: flickr.com
Ukoliko koristite bilo kakve aparate za kosu, pa čak i samo fen, trebalo bi da koristite i neki proizvod za zaštitu kose. Ovi proizvodi prave štit oko dlake i štite kosu od aprata za oblikovanje. Njih je važno koristiti tokom cele godine, a pogotovo u zimskom periodu jer je kosa delikatnija. U zimskom periodu koristite više proizvoda na bazi ulja i maske kako biste sprečili isušivanje kose.

9. Držati ovlaživač vazduha preblizu

Držati ovlaživač vazduha preblizu
Foto: flickr.com
Ovo možda ne deluje kao štetna stvar za vašu kosu, ali ukoliko bude bio uključen konstantno u vašem domu dok spavate ili radite, to će pomoći sa rehidratacijom kose.

10. Naelektrisana kosa

Naelektrisana kosa
Foto: hair-treatment.net
Ukoliko pokušavate da se rešite problema naelektrisane kose usled nošenja kapa i šešira, trebalo bi da koristite pakovanje nakon pranja kose. Ukoliko je vaš kosa naelektrisana, to je znak da je vaša kosa previše suva.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email