None
10 0 1 6

Evo kako da prepoznate toksične kopije šminke koje se prodaju preko interneta i u parfimerijama

Podeli
Stil i moda
Nadežda P.
Stil i moda
Oct 29, 2016

Svakome može da se desi da kupi falsifikat nekog proizvoda, koji može imati vrlo loš uticaj na zdravlje. Da biste izbegli takve prevare, potrebno je da znate neke od korisnih saveta.

1. Kupujte kozmetičke proizvode samo kod ovlašćenih prodavaca

Kupujte kozmetičke proizvode samo kod ovlašćenih prodavaca
Foto: brightside.me
Iako se čini da je ovaj savet očigledan, ipak se dešava da velike prodavnice prodaju lažne proizvode. Kako biste ovo izbegli, pogledajte sajt proizvoda i vidite na kojim mestima prodaju svoje proizvode. Ponekad čak i skupi proizvodi kada su na velikim popustima (do 80%) mogu biti lažni. Visoka cena ne znači uvek da je visok kvalitet. Posavetujte se sa prodavcima.

2. Obratite pažnju na pakovanje

Obratite pažnju na pakovanje
Foto: brightside.me
Neki proizvodi su toliko loši, da ih niko ne treba shvatiti kao pravu stvar. Ali postoje neki visoko sofisticirani falsifikati koje je teško uočiti. Za početak je bitno da proverite sajt proizvođača štampan na proizvodu koji treba da izgleda isto kao i na sajtu. Čak i male greške kao što je font, boja ili veličina pakovanja mogu biti znak falsifikata. Težina je takođe važna i ako je proizvod lagan, onda je lažan.

3. Proverite bar kod, serijski broj i informacije o proizvodnji

Proverite bar kod, serijski broj i informacije o proizvodnji
Foto: brightside.me
Ako je proizvod falsifikat, onda prve 2 ili 3 cifre bar koda ne odgovaraju zemlji porekla proizvoda. Takođe, može da fali serijski broj, zbog toga obratite pažnju na ove detalje pre nego što budete kupili. Autentični proizvodi uvek imaju označene sastojke na sebi. Treba da sadrže informacije na više različitih jezika. Ako proizvod ima malo informacija, onda je lažan.

4. Proverite nijansu proizvoda

Proverite nijansu proizvoda
Foto: brightside.me
Lažne senke za oči, rumenila, puderi i karmini obično imaju nijanse koje nisu navedene na pakovanju. Kako biste izbegli ovu grešku, proverite na sajtu proizvođača kakve su prave boje.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email