None
10 0 1 0

Evo kako da prepoznate toksične kopije šminke koje se prodaju preko interneta i u parfimerijama

Podeli
Stil i moda
Nadežda P.
Stil i moda
Oct 29, 2016

Svakome može da se desi da kupi falsifikat nekog proizvoda, koji može imati vrlo loš uticaj na zdravlje. Da biste izbegli takve prevare, potrebno je da znate neke od korisnih saveta.

1. Kupujte kozmetičke proizvode samo kod ovlašćenih prodavaca

Kupujte kozmetičke proizvode samo kod ovlašćenih prodavaca
Foto: brightside.me
Iako se čini da je ovaj savet očigledan, ipak se dešava da velike prodavnice prodaju lažne proizvode. Kako biste ovo izbegli, pogledajte sajt proizvoda i vidite na kojim mestima prodaju svoje proizvode. Ponekad čak i skupi proizvodi kada su na velikim popustima (do 80%) mogu biti lažni. Visoka cena ne znači uvek da je visok kvalitet. Posavetujte se sa prodavcima.

2. Obratite pažnju na pakovanje

Obratite pažnju na pakovanje
Foto: brightside.me
Neki proizvodi su toliko loši, da ih niko ne treba shvatiti kao pravu stvar. Ali postoje neki visoko sofisticirani falsifikati koje je teško uočiti. Za početak je bitno da proverite sajt proizvođača štampan na proizvodu koji treba da izgleda isto kao i na sajtu. Čak i male greške kao što je font, boja ili veličina pakovanja mogu biti znak falsifikata. Težina je takođe važna i ako je proizvod lagan, onda je lažan.

3. Proverite bar kod, serijski broj i informacije o proizvodnji

Proverite bar kod, serijski broj i informacije o proizvodnji
Foto: brightside.me
Ako je proizvod falsifikat, onda prve 2 ili 3 cifre bar koda ne odgovaraju zemlji porekla proizvoda. Takođe, može da fali serijski broj, zbog toga obratite pažnju na ove detalje pre nego što budete kupili. Autentični proizvodi uvek imaju označene sastojke na sebi. Treba da sadrže informacije na više različitih jezika. Ako proizvod ima malo informacija, onda je lažan.

4. Proverite nijansu proizvoda

Proverite nijansu proizvoda
Foto: brightside.me
Lažne senke za oči, rumenila, puderi i karmini obično imaju nijanse koje nisu navedene na pakovanju. Kako biste izbegli ovu grešku, proverite na sajtu proizvođača kakve su prave boje.

5. Obratite pažnju na miris i sastav

Obratite pažnju na miris i sastav
Foto: brightside.me
Lažni proizvodi ne treba da imaju čudne sastojke ili šljokice u sebi. Kremasti proizvodi ne treba da imaju bilo kakve mrlje ili nesavršenost. Lažni karmini ne treba da imaju lošu boju, maskare ne treba da imaju neprijatan miris. Ako je proizvod previše jakog mirisa, onda je lažan.

6. Četkice i sunđeri

Četkice i sunđeri
Foto: brightside.me
Čak iako proizvod izgleda slično kao pakovanje, možete da primetite neke razlike. Četkice i sunđeri mogu da se razlikuju po veličini, obliku ili boji, a kvalitet je nezadovoljavajuć.

7. Testirajte proizvod pre kupovine

Testirajte proizvod pre kupovine
Foto: brightside.me
Ne ustručavajte se da probate proizvod pre kupovine. zapamtite: visoko kvalitetni proizvodi ne treba da se razmažu tokom dana, karmin treba da je nežan, a maskara ne treba da je grudvičasta.

8. Lažne nijanse senki

Lažne nijanse senki
Foto: brightside.me
Senke za oči su uglavnom poznate po svojim svetlim pigmentima, dok su lažne mnogo drečavije. Neki proizvodi nemaju mnogo nijansi i posebno ako se nalaze van kutije, onda su falsifikati.

9. Tečni ajlajner

Tečni ajlajner
Foto: inglotusa.com
Na primer, tečni "Nars" ajlajner se nalazi u staklenoj bočici, dok lažni izgledaju ovako. Oni se takođe nikako ne pakuju u cilindrične kutijice. Proverite na sajtu proizvoda tačan izgled pre nego što kupite.

10. Torbice za četkice

Torbice za četkice
Foto: popsugar-assets.com
Možete da primetite razliku u obliku torbica, kao i veličinu četkica. Lažna je mnogo veća i natpis je mutniji i svetliji. Prave ne treba da imaju loš kvalitet i izgled.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email