None
8 0 1 0

8 neoprostivih grešaka u oblikovanju kose zbog kojih izgledate starije nego što jeste

Podeli
Stil i moda
Mira M.
Stil i moda
Apr 17, 2018

Svako od nas poznaje bar jednu ženu koja još uvek ima frizuru iz 80-ih godina. Iako je ta frizura možda izgledala sjajno u to doba, vremena se menjaju. Ako imate zastarelu frizuru, nepravilno farbate svoju kosu ili mnogo eksperimentišete sa kosom, sve ove greške mogu da učine da izgledate mnogo starije. Pogledajte naše savete kako biste prestali da sebi dodajete godine.

1. Nepravilno farbanje sedih

Nepravilno farbanje sedih
Foto: meowgag.com
Sede vlasi se mogu pojaviti u bilo koje doba. Ako niste spremni da se suočite sa ovom promenom, potrudite se da koristite proizvod koji je namenjen prekrivanju sedih. Seda kosa zahteva posebnu pažnju jer je dlaka obično grublja od normalne kose, što znači i da drugačije prima boju. Stilisti čak preporučuju korišćenje dve različite farbe, jednu u vašoj prirodnoj boji, a drugu za nijansu tamniju, kako biste dovoljno prekrili sede.

2. Vaša boja kose ne odgovara vašem tenu

Vaša boja kose ne odgovara vašem tenu
Foto: meowgag.com
Vaša omiljena poznata ličnost nosi jarko crvenu kosu i vi želite da je isprobate, ali budite oprezni! Ako boja ne odgovara vašem prirodnom tonu kože, izgledaće isprano. Kako biste odredili ton kože, pogledajte u svoje vene. Ako izgledaju plavo, onda imate hladan ton kože, a ako izgledaju zeleno, onda ste toplijeg tena. Hladni tonovi mogu da eksperimentišu sa pepeljasto plavom, smeđom ili crnom sa plavim ili ljubičastim nijansama. Topli tonovi kože mogu da se poigraju crvenom, smeđom, crnom ili jagoda plavom bojom.

3. Nerazumevanje sopstvene kose

Nerazumevanje sopstvene kose
Foto: meowgag.com
I ne pomišljajte na farbanje dok ne naučite neke činjenice o svojoj kosi. Najpre odredite stanje i ton vaše kose pre nego što pokušate da je ofarbate kod kuće. Porazgovarajte sa profesionalcem o perutanju i koliko daleko možete da odete u odnosu na vašu prirodnu boju.

4. Pogrešan razdeljak

Pogrešan razdeljak
Foto: meowgag.com
Razdeljak na sredini retko kome stoji dobro. Kosu podelite na stranu ili malo od centra. Na taj način će sigurno više odgovarati vašem obliku lica.

5. Ne pokušavajte da nosite šiške

Ne pokušavajte da nosite šiške
Foto: meowgag.com
Ako ste svesni bora na čelu, šiške mogu biti vaš spasilac! Šiške imaju lošu reputaciju zahvaljujući našim mamama koje su nas same šišale, ali postoji toliko vrsta koje će odgovarati svakome. Pronađite poznatu ličnost koja ima oblik lica sličan vašem, pogledajte kakve šiške nosi i isprobajte ih i sami.

6. Zastarela frizura

Zastarela frizura
Foto: meowgag.com
Ako nosite istu frizuru decenijama, onda se zabavljate sa samom sobom. Ne morate drastično da menjate izgled kako biste izgledale mlađe. Skratite kosu nekoliko centimetara, promenite razdeljak, isprobajte drugu boju, probajte drugačije lokne i sigurno ćete skinuti nekoliko godina sa svog lica.

7. Pokušavate da izgledate previše mlado

Pokušavate da izgledate previše mlado
Foto: meowgag.com
Ako imate preko 30 godina, a i dalje nosite lude boje i frizure, možda ćete izgledati pomalo čudno. Ovo ne znači da ne možete da eksperimentišete, ali težite izgledu koji odgovara vašim godinama.

8. Niste samouverene

Niste samouverene
Foto: meowgag.com
Možete biti lepe u svako doba! Deo lepote je osmeh pun samopouzdanja. Samopouzdanje čini da svi izgledamo živahno i mlado, pa nosite frizuru sa kojom se osećate najbolje.
Image source: meowgag.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email