None
10 0 1 0

10 sjajnih trikova da vaše cipele uvek izgledaju besprekorno

Podeli
Stil i moda
Sashka M.
Stil i moda
Mar 15, 2018

Za cipele nema ničeg goreg od prljavštine, prašine i blata na putevima. Zbog toga, ako želite da vam potraju dosta godina, morate im pružiti odgovarajuću zaštitu. Srećom, ne morate da potrošite brdo novca na specijalna sredstva za održavanje cipela - mi smo pripremili jeftine i sjajne savete pomoću kojih će vaše cipele i čizme izgledati kao da su tek kupljene. Pogledajte.

1. Proširite cipele

Proširite cipele
Foto: meowgag.com
Cipele možete proširiti kod kuće pomoću fena: obujte kožne cipele ili čizme dok nosite debele čarape i zagrevajte fenom sve potrebne delove obuće oko 30 sekundi. Onda isključite fen i hodajte u cipelama dok se one ne ohlade. Zapamtite, držite fen na udaljenosti od najmanje 10 cm od cipela kako se ne bi pojavile mrlje ili fleke.

2. Somotska maramica će obnoviti lakirane cipele

Somotska maramica će obnoviti lakirane cipele
Foto: meowgag.com
Nakon što ste oprali cipele, ispolirajte ih somatskom maramicom. Ako ovako brinete o cipelama svaki dan, niko neće ni posumnjati da nosite stare cipele.

3. Rešite se mrlja na obući od prevrnute kože

Rešite se mrlja na obući od prevrnute kože
Foto: meowgag.com
Ako primetite sveže, masne mrlje, pospite ih talkom i skrobom. Ove supstance će upiti prljavštinu, a nakon 4-5 sati ih očetkajte sa cipela i zaboravite na fleke. Za braon cipele od prevrnute kože, koristite samlevenu kafu.

4. Izbeljivanje đona

Izbeljivanje đona
Foto: brightside.me
Nije tajna da će obična pasta za zube vratiti belinu đonovima cipela. Istrljajte pastu za zube na staru četkicu za zube i istrljajte đon. Možete je koristiti i za izbeljivanje drugih delova cipela ako nisu napravljene od kože. Pasta za zube bi trebalo da bude bela i da ne sadži dodatke u bilo kojoj boji.

5. Sušenje mokrih cipela

Sušenje mokrih cipela
Foto: meowgag.com
Kožne cipele možete osušiti novinama ili sodom. Napunite čizme listovima novina ili bilo kojeg drugog pogodnog papira, a onda umotajte cipele u nekoliko slojeva novina. Ne koristite papir sa slikama ili previše mastila i menjajte ih na nekoliko sati.

6. Para će osvežiti cipele od prevrnute kože

Para će osvežiti cipele od prevrnute kože
Foto: meowgag.com
Prevrnuta koža postaje gruba i hrapava kada se izlaže vodi, toploti i drugim faktorima. Kako biste produžili život cipela ili čizmi od prevrnute kože, koristite paru kako biste osvežili materijal. To možete uraditi koristeći peglu na paru; ne dodirujte same cipele, već samo pustite paru na površinu.

7. Istezanje kožne obuće

Istezanje kožne obuće
Foto: meowgag.com
Ova metoda funkcioniše kod obuće od lažne kože, ako je ona kvalitetna. Zagrejte malo vode. Kada proključa, sipajte je u cipele i ostavite tako nekoliko sekundi pre nego što prospete. Obujte cipele i hodajte u njima dok se ne osuše.

8. Da vam cipele mirišu sveže

Da vam cipele mirišu sveže
Foto: meowgag.com
Kako biste se rešili neprijatnog mirisa, koristite sirće. Umočite vatu u 6% ili 9% sirće i prebrišite unutrašnjost cipela. Ostavite ih da se osuše na otvorenom.

9. Čišćenje patika

Čišćenje patika
Foto: meowgag.com
Nakvasite patike i sipajte prašak za izbeljivanje (kalcijum hipohlorit) na đonove i gornje delove. Ostavite ih tako 15 minuta, a onda iščetkajte i isperite pod slavinom.

10. Vodootporne cipele

Vodootporne cipele
Foto: meowgag.com
Kako biste zaštitili obuću od kvašenja, istrljajte šavove lanenim uljem nekoliko puta.
Image source: meowgag.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email