None
6 0 1 0

Ovo je jedini ispravan način kako da nanesete ajlajner prema veličini svojih očiju

Podeli
Stil i moda
Maki S.
Stil i moda
Sep 13, 2017

Kažu da su oči ogledalo duše i to je istina. Oči su oduvek bile najbolja i najatraktivnija ženska karakteristika. Međutim, da bi muškarcima one izgledale kao duboka jezera blaženstva i čistog zadovoljstva, postoji nekoliko trikova koji će vam u tome pomoći. Pogledajte naše savete kako da našminkate oči zavisno od njihove veličine i oblika i niko više neće moći da vam odoli.

1. Bademaste oči

Bademaste oči
Foto: trendingposts.net
Ako se unutrašnji i spoljašnji uglovi vaših očiju nalaze na istom nivou, a razmak između unutrašnjih uglova jednak dužini oka, vi imate oči oblika badema. Da biste istakli oči, nacrtajte tanku liniju na gornjem kapku počevši od unutrašnjeg ugla. Produžite liniju do spoljašnjeg ugla, ali ne duže od toga. Ovo će učiniti vaše oči lepšim i izraženijim.

2. Spušteni kapci

Spušteni kapci
Foto: trendingposts.net
Zbog viška kože na gornjem kapku, oči izgledaju manje nego što zaista jesu. zato je potrebno da dodate volumen trepavicama tako što ćete nacrtati široku liniju duž celih gornjih trepavica. Još jedan savet - koristite što tamniji ajlajner.

3. Razmaknute oči

Razmaknute oči
Foto: trendingposts.net
Ako je razmak između vaših očiju veći od širine oka, vi imate razmaknute oči. Da biste ih vizuelno približili, nacrtajte liniju od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka. Nakon toga, nacrtajte liniju počevši od sredine donjeg kapka do spoljašnjeg ugla, ali ne dalje od toga. Kada stavljate maskaru, češljajte trepavice ka nosu.

4. Krupne oči

Krupne oči
Foto: trendingposts.net
Okrugle i velike oči su veoma zahvalne za šminkanje. Trik koji šminkeri koriste jeste da produže oči, tako što nanesu ajlajner na gornji kapak oko 1 cm duže od spoljašnjeg ugla oka. "Smoky eyes" tehnika je savršena za ovakve oči.

5. Izdužene oči

Izdužene oči
Foto: trendingposts.net
Izdužene oči su veoma atraktivne, ali ajlajner treba stavljati pažljivo kako ne bi izgledale suviše usko. Da biste ih učinil krupnijim i svetlijim, nanesite ajlajner malo dalje od linije trepavica. a onda blago osenčite kapke. Između oka i trepavica stavite belu olovku. Gornji kapak naglasite crnom olovkom, a srednji deo linije obavezno podebljajte.

6. Blizu postavljene oči

Blizu postavljene oči
Foto: trendingposts.net
Kada je udaljenost između vaših očiju manja od širine jednog oka, onda su vam oči postavljene blizu. Najbolja tehnika šminkanja za ovakve oči jeste da ih učinite otvorenijim. To ćete postići gradacijskim nanošenjem svetlijih ka tamnijim nijansama od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla oka. Ajlajnerom nacrtajte liniju koju ćete započeti malo dalje od unutrašnjeg ugla oka, a završiti je van spoljašnjeg ugla oka i malo podignuti.
Image source: trendingposts.net
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email