None
12 0 1 0

12 trikova za plažu zbog kojih ćete konačno uživati u odmoru

Podeli
Putovanja
Milos R.
Putovanja
Jul 13, 2017

Čim stigne leto, odmah počinjemo da razmišljamo o vrelom pesku, hladnoj morskoj vodi i prelepom osunčanom tenu. Međutim, neke stvari nam vrlo lako mogu pokvariti boravak na plaži, pa i celokupno letovanje, kao što su izgubljen telefon, opekotine, stvari pune peska. Ako još uvek niste otišli na zasluženi odmor, predstavljamo vam ove sjajne savete zbog kojih će vaš odmor na plaži biti prijatan, bezbedan i pre svega zabavan.

1. Kako da se pesak ne lepi za stopala

Kako da se pesak ne lepi za stopala
Foto: fokuzz.com
Kako biste sprečili da vam se pesak zalepi za stopala, stavite malo dečjeg pudera ili običnog talka na parče tkanine i povežite je čvrsto. Kada ste spremni za polazak, pređite talkom preko stopala. On će upiti svu vlagu, tako da će i najsitniji komadi peska lako otpasti, a vaša stopala će biti čista i glatka.

2. Kako da ne izgubite ključeve automobila

Kako da ne izgubite ključeve automobila
Foto: fokuzz.com
Da ključeve ne biste izgubili negde na plaži, sakrijte ih iza gume. Uzmite grančicu, list ili cvet i vežite ih za prsten na ključu, pričvrstite za radkapnu i pustite ih da vise sa unutrašnje strane.

3. Zaštitite dragocenosti

Zaštitite dragocenosti
Foto: fokuzz.com
Da vam niko ne i ukrao novčanik, ključeve ili telefon, stavite ih u dečju pelenu ili umotajte u delove donjeg veša. Ove stvari nisu privlačne lopovima, tako da će ostati bezbedne.

4. Izbegnite glavobolju

Izbegnite glavobolju
Foto: fokuzz.com
Nagle promene pritiska prilikom ronjenja mogu izazvati glavobolju, ali je ipak možete sprečiti. Pre ulaska u vodu zatvorite nos i usta i stvorite pritisak u glavi na 5-10 sekundi. Nakon toga udahnite duboko i ponovite još 2 puta, kako biste telo navikli na drugačiji pritisak.

5. Sačuvajte telefon od vode

Sačuvajte telefon od vode
Foto: fokuzz.com
Kako biste telofon zaštitili od vode i peska, stavite ga u zip kesu i pomoću slamčice izvucite vazuh.

6. Zapušene uši

Zapušene uši
Foto: fokuzz.com
Ako ste uspeli da izbacite svu vodu iz ušiju, alii su one i dalje zapušene, potrebno je da vratite prirodni pritisak u unutrašnjem uhu. Uzmite običan balon, zatvorite nos i počnite da duvate, sve dok ne čujete slabi "klik".

7. Brzo osveženje

Brzo osveženje
Foto: fokuzz.com
Pre nego što krenete na plažu, napunite 1/3 plastične flaše vodom i stavite u zamrzivač. Kada vam je potrebno osveženje na plaži, samo sipajte bilo koje piće u bocu i vrlo brzo će se rashladiti.

8. Hladna obuća

Hladna obuća
Foto: fokuzz.com
Kako se ne biste opekli sandalama i papučama koje su satima stajala na suncu, samo ih okrenite naopako kada ih ne nosite.

9. Kako da se pesak ne lepi za piće

Kako da se pesak ne lepi za piće
Foto: fokuzz.com
Samo postavite bocu u papirnu čašu i na njoj neće biti peska.

10. Zaštitite telefon od vode i peska

Zaštitite telefon od vode i peska
Foto: fokuzz.com
Još jedan način da zaštitite svoj telefon jeste da ga umotate u plastičnu foliju. Na ovaj način ga čak možete i poneti u vodu sa sobom, ali svakako povedite računa.

11. Lečenje opekotina

Lečenje opekotina
Foto: fokuzz.com
Sok aloe vere sadrži supstance koje pomažu zarastanju rana, smanjenju otoka i pomažu da povratite vlažnost koži. Kupite ovaj sok i zamrznite ga u kalupu za led. Potom kockicama pređite preko izgorelih delova tela kako biste smanjili bol i zalečili kožu.

12. Sprečite upadanje peska u stvari

Sprečite upadanje peska u stvari
Foto: fokuzz.com
Kako vam pesak ne bi ušao u odeću, obuću i torbu, umesto ležaljke iskoristite prekrivač za dušek.
Image source: fokuzz.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email