None
20 0 1 0

SAMO ZA LJUBITELJE LUKSUZA: Sigurno ćete poželeti da zaronite u ove bazene (20 fotografija)

Podeli
Putovanja
Jasna S.
Putovanja
Aug 06, 2015

Ovo su prava remek dela arhitekata i inženjera koji su zajedno sastavili jedne od vizuelno najlepših i najneverovatnijih bazena na celom svetu.

1. Neptunov bazen

Neptunov bazen
Ovaj bazen u Kaliforniji je živeo veoma dugo pre nego što je trajno zatvoren. Vilijam Randolf Hrst je sagradio ovaj bazen u rimskom stilu u svojoj velikoj kući u Kaliforniji.

2. Nemo 33

Nemo 33
Ovo je bio najdublji bazen na svetu sve do 2007. godine kada ga je pretekao sledeći bazen na našoj listi. Inače, ovaj bazen se nalazi u Briselui dubok je 33 metra.

3. Y-40

Y-40
Ovaj italijanski za bazen u zatvorenom je dubok 42 metara i dostiže temperaturu od 32 °C. Sadrži pećine u kojima posetioce mogu da gledaju kupače iznad njih.

4. Capella Pedregal

Capella Pedregal
Podvodno osvetljenje, spektakularni pejzaži i unikatni dizajn čine da ovaj bazen bude jedna od najvećih svetskih atrakcija.

5. Okeanska kupola

Okeanska kupola
Kome je potrebna prava plaža kada imate Okeansku kupolu u Mijazakiju u Japanu? Pokretni krov ima simulirano nebo a na samoj plaži se nalazi veštački vulkan. Pesak je kao pravi a bazen je najveći svetski bazen sa talasima.

6. Huvafen Fuši

 Huvafen Fuši
Ovaj bazen je osvetljen sa preko hiljadu optičkih svetala da bi plivači imali osećaj da se kupaju u zvezdanom noćnom nebu.

7. Lebdeći bazen

Lebdeći bazen
Volite adrenalin? Bazen u Džul hotelu u Dalasu je zapravo isturen sa strane hotela tako da je jedan kraj suspendovan visoko iznad grada.

8. Zlatna grudva

Zlatna grudva
Na ovom bazenu koji se nalazi u Las Vegasu možete plivati sa ribama ili se opuštati uz vodopad i džinovski akvarijum.

9. Takođe Zlatna grudva

Takođe Zlatna grudva
Ovo je druga strana ovog neverovatnog bazena. Dok se kližete kroz ogređenu cev, bićete okruženi sa 200 različitih vrsta riba. Više od desetak ajkula će biti odmah pored vas dok letite kroz ovu cev.

10. Umetnički bazen

Umetnički bazen
Ovaj bazen u Majamiju je dugo smatran za jedan od najlepših bazena na svetu. Okružen je vodopadom, palmama i luksuznim hotelom.

11. Singapurski bazen na Marina zalivu

Singapurski bazen na Marina zalivu
Ovaj fascinantni bazen se nalazi na 57. spratu! Pogled je neverovatan sa te visine!

12. Najveći svetski bazen

Najveći svetski bazen
Ovaj bazen je dugačak više od 900 metera i pokriva 20 ari. Potrebno je oko 250 MILIONA litara vode da bi se ovaj bazen napunio. Posetite Čile i uverite se sami u ovo čudo!

13. Pamukkale bazeni

Pamukkale bazeni
Ovi turski bazeni imaju tople prirodne vode koje se izlivaju u njih i koji ih održavaju prijatnim. Izgledaju magično, zar ne?

14. Olimpijski bazen

Olimpijski bazen
Smešten u Grčkoj, ovaj bazen je olimpijskih dimenzija i izgrađen je u stilu Minoan palata radi odavanja počasti ranim Kretos civilizacijama.

15. Kambrijski planinski bazen

Kambrijski planinski bazen
Verovatno mislite da je ovaj bazen hladan ali on je opremljen sa propelerima tople vode koji održavaju vodu konstantno toplom i koji vas masiraju dok ste u vodi.

16. Bibilioteka

Bibilioteka
Bazen sa crvenom vodom? Tajna je u tome da je dno ovog bazena prekriveno mozak pločicama koje samo vizuelno boje ovu vodu u crveno.

17. Plava laguna

Plava laguna
Ovaj geotermalni spa centar na Islandu je pun tople vode koja se zagreva usled prirodnog toka lave. Voda se menja svaka dva dana uz pomoć obližnje geotermalne elektrane koja je bogata mineralima. Temeprature vode je oko 38 °C tako da kupanje u ovom bazenu daje osećaj kao da ste u đakuziju.

18. Marden palata

Marden palata
Prikladno je da se ovaj veličanstveni bazen nalazi u Marden palati koji se nalazi u Antaliji u Turskoj.

19. Krokosarus uvala

Krokosarus uvala
Kavez koji se nalazi na pruzi sa jednim kolosekom se spušta u slanu vodu koja je puna krokodila. Jedina stvar koja razdvaja vas i krokodile je akril. Da li ste dovoljno hrabri?

20. Đavolji bazen

Đavolji bazen
Ovaj bazen se nalazi na vrhu Viktorijinih vodopada i izgleda zastrašujuće. Ali ovaj bazen je relativno siguran zahvaljujuči priridnom kamenu koji sprečava da padnete sa 120 metara.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email