None
12 0 1 8

NAJJEZIVIJA MESTA NA SVETU: 12 mesta od kojih će vam se kosa dići na glavi (broj #10 izgleda kao prizor sa neke druge planete)

Podeli
Putovanja
Marko M.
Putovanja
Nov 10, 2015

Pronalazite sebe kako zamišljate odmor koji će vas odvesti daleko od svega? Ako turistički vodiči i all inclusive odmarališta nisu vaša stvar, bićete oduševljeni da znate da je svet pun neobičnosti i retkosti koje čekaju da budu otkirvene. Od čudnih stabala na ostrvu Sokotra, do smanjenih glava koje mogu da se kupe u Akodesavi fetiš marketu, pa sve do neobične lepote Letećeg Gejzira u Nevadi. Postoji cela lista sa neobičnim mestima za sve vrste "čudaka".

1. "Ulica Kitovih Kostiju" - Siberija

"Ulica Kitovih Kostiju" - Siberija
Negde oko 130 kilometara udaljen od obale Aljaske, se nalazi ovaj jeziv prizor: nekoliko kitovih vilica, rebara i pršljenova. Stručnjaci veruju da ove kosti potiču iz 15-og veka i da im je ovo mesto služilo za obrede.

2. "Crvena plaža" - Kina

"Crvena plaža" - Kina
Ova plaža je prekrivena posebnom morskom travom koja se zove "Sueda", a pretvara se iz svetle crvene u tamniju. Samo mali deo je otvoren za javnost.

3. "Bermudski trouga" - Atlantski okean

"Bermudski trouga" - Atlantski okean
Ovo zloglasno mesto, koje zauzima 1.295.000 kilometara kvadratnih Atlantskog okeana, poznato je po svojim misterioznim brodolomima, teorijama zavera, pilotima i mornarima koji su ovde nestajali.

4. "Varoša" - Kipar

"Varoša" - Kipar
"Varoša" je potpuno nenaseljen grad i odmaralište koje se nalazi na obali Kipra. "Varoša" je brzo evakuisana nakon turske invazije. Iz daljine izgleda kao urban primorski grad, ali izbliza je potpuno napušten i tih.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email