None
12 0 1 0

NAJJEZIVIJA MESTA NA SVETU: 12 mesta od kojih će vam se kosa dići na glavi (broj #10 izgleda kao prizor sa neke druge planete)

Podeli
Putovanja
Marko M.
Putovanja
Nov 10, 2015

Pronalazite sebe kako zamišljate odmor koji će vas odvesti daleko od svega? Ako turistički vodiči i all inclusive odmarališta nisu vaša stvar, bićete oduševljeni da znate da je svet pun neobičnosti i retkosti koje čekaju da budu otkirvene. Od čudnih stabala na ostrvu Sokotra, do smanjenih glava koje mogu da se kupe u Akodesavi fetiš marketu, pa sve do neobične lepote Letećeg Gejzira u Nevadi. Postoji cela lista sa neobičnim mestima za sve vrste "čudaka".

1. "Ulica Kitovih Kostiju" - Siberija

"Ulica Kitovih Kostiju" - Siberija
Negde oko 130 kilometara udaljen od obale Aljaske, se nalazi ovaj jeziv prizor: nekoliko kitovih vilica, rebara i pršljenova. Stručnjaci veruju da ove kosti potiču iz 15-og veka i da im je ovo mesto služilo za obrede.

2. "Crvena plaža" - Kina

"Crvena plaža" - Kina
Ova plaža je prekrivena posebnom morskom travom koja se zove "Sueda", a pretvara se iz svetle crvene u tamniju. Samo mali deo je otvoren za javnost.

3. "Bermudski trouga" - Atlantski okean

"Bermudski trouga" - Atlantski okean
Ovo zloglasno mesto, koje zauzima 1.295.000 kilometara kvadratnih Atlantskog okeana, poznato je po svojim misterioznim brodolomima, teorijama zavera, pilotima i mornarima koji su ovde nestajali.

4. "Varoša" - Kipar

"Varoša" - Kipar
"Varoša" je potpuno nenaseljen grad i odmaralište koje se nalazi na obali Kipra. "Varoša" je brzo evakuisana nakon turske invazije. Iz daljine izgleda kao urban primorski grad, ali izbliza je potpuno napušten i tih.

5. Jezero "Hillier" - Australija

Jezero "Hillier" - Australija
Jezero čuva svoju rozeboju tokom cele godine zbog visokog sadržaja soli, prisustva posebnih algi poznatih kao "Daunaliela salina" i roze bakterija poznatijih kao "halobakterija".

6. "Jakovova želja" - Teksas

"Jakovova želja" - Teksas
Ovaj prirodni izvor je dubok preko 100 metara, i uprkos oštrim stenama vrlo je popularno mesto za kupače i ronioce.

7. "Akodesavin market fetiša" - Togo

"Akodesavin market fetiša" - Togo
Smanjene glave, lobanje i meso su roba koja mogu da se nađu na ovom tržištu. Ovo su zalihe za one koji su u nekim autohtonim religijama.

8. "Katakombe" - Francuska

"Katakombe" - Francuska
Ovo je mreža starih kamenoloma-tunela ispod grada i konačno počivalište od oko 6 miliona Parižana. Većina su anonimni, preuzeti iz prenatrpanih groblja tokom prošlih vekova. Sada, turisti mogu da šetaju kroz jezivu podzemnu grobnicu.

9. Ostrvo "Sokotra" - Jemen

Ostrvo "Sokotra" - Jemen
"Sokotra" ima neverovatanu biološku raznolikost, biljke i drveće koje se ne može naći nigde drugde u svetu, uključujući i ovo neobično drveće.

10. "Čokoladna brda" - Filipini

"Čokoladna brda" - Filipini
"Čokoladna brda" su nastala kombinaciom izdizanja koralnih nanosa i kišne erozije. Dobila su nadimak "čokoladna" zbоg lišća koje se u sušnim sezonama pretvara iz bujne zelene boje u čokoladnu braon.

11. "Vrata pakla" - Turkmenistan

"Vrata pakla" - Turkmenistan
Ovo zastrašujuće mesto je nekada bilo gasno polje, dok ga Sovjeti nisu zapalili. Vatra je gorela preko 40 godina i pokazuje prve znake prestajanja.

12. "Ruka u pustinji" - Čile

"Ruka u pustinji" - Čile
Ovo je delo čileanskog vajara Maria Irarrazaba. Ovaj umetnik je poznat po svojim delima koja su povezana sa ljudskom patnjom i mnogi smatraju da ova skulptura predstavlja osećaj umtenosti.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email