None
10 0 1 5

10 najlepših južnoslovenskih destinacija koja morate posetiti barem jednom u životu

Podeli
Putovanja
Milena J.
Putovanja
Jan 24, 2016

Ovo je vaš srećan dan, mi smo za vas odabrali 10 najlepših mesta na Balkanu koje morate posetiti po svaku cenu! Nema sumnje da ćete uživati u ovim prelepim predelima, u dobro poznatoj, odličnoj kuhinji i u mnoštvu interesantnih stvari koje ove zemlje imaju da ponude!

1. Jezero Bled - Slovenija

Jezero Bled - Slovenija
Foto: siol.net
Mali alpski gradić na severu Slovenije i ledničko jezero sa ostrvcetom na sredini. Na ostrvu se nalazi barokna crkva. Svakako preporučujemo lokalni specijalitet - kremšnito u parku.

2. Plitvička jezera - Hrvatska

Plitvička jezera - Hrvatska
Foto: siol.net
Nacionalni park Plitvice krasi niz vodopada, jezera, šuma i razne životinjske vrste. 16 jezera poznato je po svojoj paleti boja, koja prelazi iz azurne u zelenu, iz sive u plavu. Boja vode zavisi od minerala i organizama u vodi i od ugla gledanja.

3. Sveti Stefan - Crna Gora

Sveti Stefan - Crna Gora
Foto: siol.net
Crna Gora je balkanski dragulj. Pravi biser leži na obali Jadranskog Mora pored Budve - Sveti Stefan, sa prestižnim hotelima. Ribarsko selo iz 15. veka prepuno je luksuznih hotela, radnji i restorana.

4. Most u Mostaru - Republika Srpska

Most u Mostaru - Republika Srpska
Foto: siol.net
Ovaj grad na Neretvi je jedan od najpoznatijih istorijskih gradova u Bosni i Hercegovini. Bogat je islamskom arhitekturom. Nazvan je po starom mostu koji ima kule stražare sa obe strane.

5. Jezero Ohrid - Makedonija

Jezero Ohrid - Makedonija
Foto: siol.net
Ohridsko jezero nalazi se između Ohrida i Struge na granici između Makedonije i Albanije i sedmo je jezero po dubini u Evropi. Ovo je najposećenija turistička destinacija u Makedoniji.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email