None
15 0 1 0

15 najpoznatijih svetskih zvezda koje su poreklom sa naših prostora

Podeli
Poznati
Tanja B.
Poznati
Oct 13, 2016

Ove poznate ličnosti svakodnevno gledamo na televiziji ili čujemo na radiju, a verovali ili ne, oni su nam bliži nego što mislite! Pogledajte 15 zvezda koje su zapravo slovenskog poreklom.

1. Al Janković

Al Janković
Foto: wikimedia.org
Al je poznat kao bestseler muzičar, pisac parodija, glumac i filmski producent. Poznat je po hitovima kao što su "Eat it", "White&Nerdy", "Like a Surgeon" i "Amish Paradise". Otac Alfreda Metjua Jankovića poreklom je Srbin.

2. Dejvid Borijanaz

Dejvid Borijanaz
Foto: uncharted.wikia.com
Najpoznatiji je po ulozi Ejndžela u TV seriji "Bafi ubica vampira" i ulozi Silija Buta u seriji "Bouns". Njegovo prezime Borijanaz je slovenačko-italijanskog porekla, a njegova majka je polu-Slovakinja.

3. Goran Višnjić

Goran Višnjić
Foto: aceshowbiz.com
Goran je jedan od najpoznatijih glumaca slovenskog porekla u Holivudu. Uzdigao se ulogom doktora Luke Kovača u seriji "Urgentni centar", a nakon toga ulogama u filmovima "Muškarci koji mrze žene", "Početnici" i drugi. Njegova oba roditelja su poreklom iz Hrvatske.

4. Tomislav Miličević

Tomislav Miličević
Foto: alchetron.com
Tomislav “Tomo” Miličević rođen je u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, a roditelji su mu poreklom Hrvati. On je gitarista benda "Thirty Seconds to Mars". Tomislavova sestra Ivana se bavi glumom.

5. Džo Manganelo

Džo Manganelo
Foto: wikimedia.org
Glumio je u filmu Spajdermen, a poznatiji je po serijama "Prava krv", "Kako sam upoznao vašu majku", "Urgentni centar" i druge. Rođen je 1976. godine, a majka mu je poreklom iz Hrvatske.

6. Džek Vajt

Džek Vajt
Foto: wikimedia.org
Glavni vokal gitarskog dua "The White Stripes", takođe i "The Raconteurs " i "The Dead Weather", Džek je rođen u Detroitu, a majka mu je Poljakinja, koja, po nekim izvorima, i dalje insistira na tome da se Džek oženi Poljakinjom.

7. Džared Padaleki

Džared Padaleki
Foto: people.com
Prepoznatljiv je postao nakon serije "Gilmorove", a pravu slavu stekao je glumeći Sema Vinčestera u seriji "Lovci na natprirodno". Rođen je u Americi, ali mu je otac Poljak.

8. Ešton Kučer

Ešton Kučer
Foto: wikimedia.org
Ovaj glumac stekao je slavu zahvaljujući ulozi Kesta u seriji "Vesele 70-e" i postao jedan od najplaćenijih glumaca u Holivudu. Njegov otac je Čeh, a njegova majka je polu-Čehinja.

9. Erik Bana

Erik Bana
Foto: metro.co.uk
Erik je rođen kao Erik Banadinović u Melburnu, a otac mu je iz Hrvatske. Njegovi najpoznatiji filmovi su "Hulk", "Pad crnog jastreba", "Troja", "Zvezdane staze".

10. Leonardo Dikaprio

Leonardo Dikaprio
Foto: flickr.com
Baka ovog poznatog glumca, Helena Indenbirken, zapravo je rođena kao Jelena Smirnova u Rusiji. Dikaprio se izjašnjava kao polu-Rus. Izjavio je da bi voleo da dobije ulogu Putina ukoliko se ikada bude snimala njegova biografija. A da ne pominjemo to da je i njegov dubler ruskog porekla.

11. Džejson Mraz

Džejson Mraz
Foto: wikimedia.org
Pevač poznat po hitovima “I’m yours” i “I won’t give up” rođen je u Americi, ali njegovi koreni su u Češkoj i Slovačkoj, zahvljujući njegovom ocu, Tomašu Mrazu.

12. Verner Hercog

Verner Hercog
Foto: wikimedia.org
Hercog je poznat kao scenarista, autor, glumac i producent, a po mnogima jedan od najboljih reditelja koji su i dalje živi. Rođen je kao Verner Stipetić u Minhenu, a majka mu je Hrvatica. Kasnije je prihvatio prezime svog oca, Hercog, koje je smatrao prikladnijim za jednog reditelja.

13. Andreas Kiser

Andreas Kiser
Foto: rockandmetalnewsexpress.co.pt
Andreas je brazilsi gitarista, producent i tekstopisac. Najpoznatiji je po tome što je gitarista popularnog metal benda "Sepultura". Kiser je rođen u Brazilu, a njegova majka je iz Slovenije, tačnije iz Maribora.

14. Mark Matejka

Mark Matejka
Foto: alchetron.com
Mark je muzičar rođen u Teksasu u SAD-u, a njegov otac je poreklom iz Češke. Najpoznatiji je kao gitarista benda "Lynyrd Skynyrd".

15. Džon Krasinski

Džon Krasinski
Foto: ivillage.ca
Američka filmska i televizijska zvezda Džon Krasinski verovatno je najpoznatiji po ulozi Džima Halperta u NBC-ovoj seriji "Ofis". On je rođen u SAD-u, a njegov otac je poreklom Poljak.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email