None
14 0 1 0

VELIKI LJUDI SA JOŠ VEĆIM LIČNOSTIMA: Zanimljive činjenice koje niste znali o poznatim autorima!

Podeli
Poznati
Nadežda P.
Poznati
Jan 03, 2016

Neki od vaših omiljenih pisaca imaju neverovatne i potpuno strašne životne priče koje su im pomogle u oblikovanju, ne samo njih samih, nego i onoga što su napisali tokom godina. Predstavljamo vam neke od najneverovatnijih i najiznenađujućih činjenica o poznatijim autorima!

Stiven King

Stiven King
Foto: cdn.hark.com
Kada je Stiven King bio dečak, svedočio je smrti svog prijatelja kojeg je udario i ubio voz. Sada njegovo delo "Telo" (poznatije kao" Ostani kraj mene") možete videti u potpuno novom svetlu.

Road Dal

Road Dal
Foto: i.telegraph.co.uk
Road Dal, čovek koji je pisao o čokoladnim fabrikama i vešticama, zapravo je radio kao špijun tokom Drugog svetskog rata.

Dž.K. Rouling

Dž.K. Rouling
Foto: img3.wikia.nocookie.net
Ako ste se ikada zapitali zašto je Hagrid vozio motocikl, to je zato što je bio njegov lik bio baziran na realnoj ličnosti, bajkeru koga je Roulingova jednom upoznala.

Džon Grišam

Džon Grišam
Foto: readthehook.com
Džon Grišam je radio u Kongresu, u Misisipiju, kada je njegov prvi roman odbijen 28 puta pre nego što je neko konačno odlučio da ga objavi.

Daglas Adams

Daglas Adams
Foto: images.amcnetworks.com
Daglas Adams, autor romana "Autostoperski vodič kroz galaksiju", bio je prvi čovek u Ujedinjenom Kraljevstvu koji je kupio Mekov računar.

Ernest Hemingvej

Ernest Hemingvej
Verovali ili ne, Ernest Hemingvej je pokušao - ali nije uspeo - da postane špijun KGB-a. Mnogi misle da je to bio pokušaj da unapredi svoju kreativnu inspiraciju.

Oskar Vajld

Oskar Vajld
Foto: libcom.org
Poslednje reči jednog od najvećih umova u istoriji, Oskara Vajlda, bile su: "Moje tepete i ja vodimo duel do smrti. Jedan od nas mora da ode."

Džordž Orvel

Džordž Orvel
Foto: famousauthors.org
Možda prikladno, s obzirom na teme i stil, Džordžova prva reč je navodno bila "zverski".

Rej Bredberi

Rej Bredberi
Foto: i.telegraph.co.uk
Čuveni pisac naučne fantastike nikada se nije potrudio da dobije vozačku dozvolu, jer je odlučno bio protiv svakog ko je vozio auto, nakon što je prisustvovao fatalnoj saobraćajnoj nesreći kao dete.

Volt Vitman

Volt Vitman
Foto: poetryfoundation.org
Volt Vitman, možda najomiljeniji američki pesnik u istoriji, zapravo je postao učitelj sa svojih 17 godina.

Čarls Dikens

Čarls Dikens
Foto: spookyisles.com
Jedan od najpoznatijih autora ikada, Čarls Dikens, takođe je bio lovac na duhove. Pripadao je grupi koja se nazivala "Društvo duhova"

Dr Sus

Dr Sus
Poznat i kao Teodor Gejzel, Dr Sus, počeo je da piše pod alijasom kada su ga izbacili iz humorističnog magazina Dartmout, zbog toga što je pio švercovani džin.

K.S. Luis

K.S. Luis
K.S. Luis je poznat kao pisac sa verskim sklonostima, ali je u stvari prešao u hrišćanstvo sledeći još jedong poznatog pisca, Dž.R.R. Tolkina, 1931. godine.

Dž.R.R. Tolkin

Dž.R.R. Tolkin
Foto: jrrtolkien.org.uk
Kada smo kod Tolkina, priča se da je znao otprilike 20 jezika - možda mu je zbog toga bilo tako lako da osmisli sopstveni jezik, Vilenjački jezik.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email