None
5 0 1 0

VELIKI GLUMAC, KOMIČAR, A PRE SVEGA ČOVEK: Pogledajte šta je Čarli Čaplin rekao za svoj sedamdeseti rođendan

Podeli
Poznati
Predrag J.
Poznati
Oct 16, 2015

Genijalne misli koje je Čarli Čaplin poklonio čovečanstvu aprila 1959. godine i dan danas ostavljaju trag na čoveka koji ih pročita.

Kada sam zaista počeo da volim sebe shvatio sam da su bol i patnja samo upozorenja koja mi govore da trenutno živim suprotno od svoje istine. Danas znam da se to zove biti VERODOSTOJAN.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam koliko može biti uvredljivo kada pokušavam da nateram nekoga da radi ono što ja hoću, iako znam da trenutak nije pravi i da ta osoba nije spremna za to, pa čak i onda kada sam ta osoba JA. Danas, to zovem POŠTOVANJE.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da
žudim za nekim drugačijim životom i mogao sam da vidim da je sve što me je okruživalo zapravo bilo poziv da rastem i da se razvijam. Danas, to zovem ZRELOST.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam da sam pod bilo kojim okolnostima uvek na pravom mestu, u pravo vreme i da se sve događa u tačno pravom trenutku. Tako da sam mogao da budem miran. Danas to zovem VERA.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam samome sebi da krade vreme, i prestao sam da pravim grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću. Radim stvari koje volim da radim i koje vesele moje srce i činim to na svoj način i u svom ritmu. Danas znam da se to zove JEDNOSTAVNOST.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: od hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog što me je vuklo ka dnu, a dalje od mene samoga. U početku sam to zvao “zdravi egoizam”, ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOME SEBI.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da želim da uvek budem u pravu. Tako sam manje grešio. Danas sam shvatio da se to zove SKROMNOST.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE događa. Tako živim svakoga dana i zovem to ISPUNJENJE.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, spoznao sam da me moj um može poremetiti i da se od nekih svojih misli mogu razboleti. Ali čim sam počeo da koristim svoje srce, moj um je dobio dragocenog saveznika. Danas ovu vezu nazivam MUDROST SRCA.

Nema potrebe da se plašimo svađa, suočavanja, niti bilo kakvih problema, jer i zvezde se ponekad sudare pa i iz sudara nastane neki novi svet. Danas, ja znam: TO SE ZOVE ŽIVOT.

(Fokuzz.com / besnopile.rs)
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email