None
12 0 1 0

12 poznatih glumaca koji su se zbog uloga izobličili do neprepoznatljivosti

Podeli
Poznati
Cveta F.
Poznati
Nov 18, 2017

Šminka ima moć da vas transformiše u potpuno drugu osobu. To najbolje možemo videti na primeru holivudskih filmova i glumaca kojima je pomoću šminke promenjen lični opis do neprepoznatljivosti. Pogledajte neke od najboljih filmskih transformacija zbog kojih moramo da skinemo kapu kako šminkerima, tako i glumcima koji su maestralno odigrali svoje uloge.

1. Bil Skarsgard kao Penivajz u filmu "To"

Bil Skarsgard kao Penivajz u filmu "To"
Foto: diply.com
Da li ste i vi bili šokirani kada ste saznali da se ispod maske jezivog klovna krije ovaj simpatični mladić? Žene su se bukvalno zaljubile u klovna ubicu!

2. Bred Pit u filmu "Neobični slučaj Bendžamina Batona"

Bred Pit u filmu "Neobični slučaj Bendžamina Batona"
Foto: diply.com
Film je remek delo filmske šminke. Besprekorno je prikazano starenje unazad Breda Pita i film je sasvim zasluženo dobio Oskara za najbolju šminku.

3. Šarliz Teron u filmu "Monstrum"

Šarliz Teron u filmu "Monstrum"
Foto: diply.com
Ova transformacija je zapanjila javnost da se još uvek o njoj priča iako je film izašao 2003. godine. Šarliz je dobila Oskara za najbolju glumicu za svoju izvedbu, pa je verovatno vredelo obrijati obrve, zar ne?

4. Rejf Fajns u filmovima o Hariju Poteru

Rejf Fajns u filmovima o Hariju Poteru
Foto: diply.com
Mračni Lord Voldemor je izgledao potpuno zastrašujuće od prvog momenta kako smo ga ugledali. Sada se svaki put iznenadimo kada vidimo Rejfa Fajnsa sa nosem.

5. Rebeka Romejn u filmu "X-Men"

Rebeka Romejn u filmu "X-Men"
Foto: diply.com
Da bi Mistik izgledala tako impresivno na velikom platnu, bila je potrebna šminka celog tela. Rebeka je savršeno odigrala ulogu mutanta koji menja oblik, pa je 8-časovno šminkanje kako bi postala potpuno plava apsolutno vredelo.

6. Oskar Ajzak u filmu "X-Men: Apokalipsa"

Oskar Ajzak u filmu "X-Men: Apokalipsa"
Foto: diply.com
"X-Men" filmovi uvek zahtevaju tonu neverovatne šminke, pa ni poslednji nije izuzetak. Ne možemo da verujemo da se predivni Oskar Ajzak krije ispod sve te šminke!

7. Zoi Saldana u filmu "Čuvari galaksije"

Zoi Saldana u filmu "Čuvari galaksije"
Foto: diply.com
Zoi je bila savršena u ulozi vanzemaljske neustrašive ratnice Gamore. Ali, da li ste znali da je su je svakod dana šminkali više od tri sata?

8. Helena Bonam Karter u filmu "Planeta majmuna"

Helena Bonam Karter u filmu "Planeta majmuna"
Foto: diply.com
Tokom godina, Helena Bonam Karter je imala mnogo uloga koje su zahtevale ozbiljnu šminku, ali nijedna od njih ne može da nadmaši transformaciju ušimpanzu Ari u rimejku Tima Bartona.

9. Džim Keri u filmu "Kako je Grinč ukrao Božić"

Džim Keri u filmu "Kako je Grinč ukrao Božić"
Foto: diply.com
Sigurni smo da je upravo transformacija Džimija Kerija učinila ovaj film vanvremenskim.

10. Anđelina Džoli u filmu "Solt"

Anđelina Džoli u filmu "Solt"
Foto: diply.com
Da budemo iskreni, Anđelina DŽoli izgleda neverovatno kao muškarac. Glumica je sa protetičkim ušima i vratom od lateksa izgledala tako da je ni rođeno dete nije prepoznalo kada je posetilo na setu.

11. Meril Strip u filmu "U šumi"

Meril Strip u filmu "U šumi"
Foto: diply.com
Uprkos neverovatnoj transformaciji, filmska ekipa zasluge za uspeh filma pripisuje neverovatnoj glumi Meril Strip, a ne šminki. "Malo brade, malo obrva i to je sve. Ipak, u pitanju je Meril Strip", rekao je producent Džon Deluka.

12. Glen Klous u filmu "Albert Nobs"

Glen Klous u filmu "Albert Nobs"
Foto: diply.com
Glen Klous je bila nominovana za Oskara za ulogu žene koja živi prerušena u muškarca, ali nije uvek bila sigurna da će je moći da je iznese. "Nakon što su me našminkali, pogledala sam se u ogledalo i to nisam bila ja više... Počela sam da plačem. Bilo je kao da je ona tu", rekla je Klous.
Image source: diply.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email