None
9 0 1 0

9 holivudskih skandala iz prošlosti koji dokazuju da su bili daleko gori i zlobniji ljudi nego današnji glumci

Podeli
Poznati
Tanja B.
Poznati
Jan 19, 2017

Danas kada pogledamo zvezde crno-belih filmova, deluju nam tako nevino i nedužno, njih krasi glamur i elitizam. Međutim, nije bilo sve tako savršeno, pogledajte šta se to krilo iza maski nedužnih lica nekadašnjih holivudskih zvezda.

1. Čarli Čaplin je bio prognan iz Amerike

Čarli Čaplin je bio prognan iz Amerike
Foto: en.wikipedia.org
Malo njih se seća kakvi su sve skandalozni naslovi kružili o Čarliju Čaplinu za vreme njegove kasnije karijere. 1952. godine nakon njegove vladavine u eri nemog filma, britanski komičar je prezren od strane pravobranioca SAD-a, Džejmsa P. Mekgranerija, koji je verovao da je Čaplin anti-američki nastrojen. Zbog toga je Mekgraneri zabranio ulazak Čaplinu u SAD za vreme turneje za novinare pred njegov poslednji film "Svetlosti pozornice". Ponovo mu je odobren ulazak 1972. godine kada je dobio Oskara.

2. Elizabet Tejlor

Elizabet Tejlor
Foto: en.wikipedia.org
Skandali nisu bili strani kada se radilo o Elizabet Tejlor. Kada je njen treći muž, Majk Tod, iznenada poginuo u avionskoj nesreći 1957. pronašla je utehu u zagrljaju jednog od njegovih najboljih prijatelja, pevača Edija Fišera. Jedini problem je bio taj što je Fišer bio u braku sa Debi Rejnolds, koja je takođe bila njena prijateljica. Njihov brak se raspao, a Fišer je postao Tejlorin četvrti muž godinu dana kasnije, a brak je trajao samo 5 godina. Rejnoldsova je na kraju oprostila svojoj prijateljici.

3. Ingrid Bergman

Ingrid Bergman
Foto: commons.wikimedia.org
Ova lepotica iz filma "Kazablanka" uvek je izgledala glamurozno na naslovnicama novina kada je bila na vrhuncu svoje slave. Isto to se dogodilo i kada je dobila vanbračno dete. Bergmanova je upoznala italijanskog reditelja Robeta Roselinija, iako su oboje bili u brakovima. Iako je dobila razvod pre rođenja deteta, publika je bila iznenađena, čak su i članovi Vlade imali negativne komentare vezane za nju. Srećom, povratila je svoju reputaciju i osvojila još jednog Oskara za "Anastasiju".

4. Klark Gejbl

Klark Gejbl
Foto: commons.wikimedia.org
Na snimanju filma "Zov divljine" gde je glumio sa Loretom Jang, imao je tajnu vezu sa njom iz koje su dobili ćerku. Kako bi zadržali svoje karijere, par se sklonio od javnosti, otišli su na "odmor", što ukazuje na to da se devojka porodila u Kaliforniji, a dete je dato na usvajanje. Devojčica je nazvana Džudit. Uprkos svim tim naporima, u užim krugovima znalo se da je to Gejblova ćerka jer je nasledila njegove upečatljive uši.

5. Rosko Arbekl

Rosko Arbekl
Foto: commons.wikimedia.org
Rosko Arbekl je bio još jedna zvezda nemih filmova, dobijao je pohvale rame uz rame sa Čaplinom. Međutim, sve je to palo u vodu kada se dogodila nesreća u jednom hotelu u San Francisku za vreme njegove zabave. Naime, nakon ogromne količine alkohola, mladoj glumici Virdžiniji Rape je pozlilo i ona je preminula. Njen prijatelj, koji nije bio u prostoriji je optužio Arbekla da joj je naneo teške unutrašnje povrede. Nakon 3 suđenja i nekoliko nedelja provedenih u zatvoru, Arbekl je oslobođen svih optužbi, ipak, njegova karijera se nikad nije oporavila.

6. Klara Bou

Klara Bou
Foto: commons.wikimedia.org
Ova holivdska diva pogrešila je kada je ukazala poverenje sekretarici Dejsi Devo, na koju se oslanjala i kada se radi o finansijama, a takođe je bila uz nju na njenom putu do slave. Kada je postala svetski priznata zvezda, Devoova ju je ucenjivala da će širiti lažne tvrdnje o njenom ličnom životu. Tabloid "Coast Reporter" uskoro je objavio lažne tvrdnje o njenom promiskuitetnom životu, gde se pominje ceo "USC" tim. Na kraju su i Devoova i izdavač tabloida bili uhapšeni. Nikad nije uspela da povrati svoj status i povukla se iz filmske industrije.

7. Džoun Benet

Džoun Benet
Foto: commons.wikimedia.org
Benetova je stekla slavu u filmu "Mala žena", zajedno sa Ketrin Hepburn, a udala se za producenta ovog filma, Valtera Vagnera. Jednom prilikom kada se Benetova sastala sa svojim agentom, Dženingsom Lengom, njen suprug je prošao automobilom pored njih, kada je video Lenga naslonjenog na njen automobil, dobio je napad ljubomore. Tada je Vagner upucao Lenga u prepone. U zatvoru je bio 4 meseca, a Benetova je tvrdila da je njen suprug bio u sred nervnog sloma zbog finansijskih problema.

8. Lana Tarner

Lana Tarner
Foto: commons.wikimedia.org
Tokom 50-ih godina Tarnerova je bila upletena sa čovekom po imenu Toni Stompanato. Iako je tvrdila da nije znala ništa o zloglasnim zločinima koje je njegova porodica počinila njegova priroda je bila otkrivena. To je otkrila na sopstvenoj koži. Ovaj čovek je bio toliko nasilan da ga je njena 14-godišnja ćerka izbola do smrti kako bi zaštitila svoju majku. Ubistvo je bilo opravdano, upkos užasnim naslovima.

9. Tomas Ins

Tomas Ins
Foto: en.wikipedia.org
Zvanično, njegova smrt je bila nesrećan slučaj za vreme zabave na jednoj jahti medijskog mogula Vilijama Randolfa Hersta. Na toj zabavi 16. novembra 1924. godine bio je i čuveni Čarli Čaplin. Ins je navodno otišao kući u pratnji lekara, a kod kuće je doživeo srčani udar i tamo preminuo. Nakon toga počele su spekulacije da ovo nije bio nesrećan slučaj, već da je Herst pucao u Insa misleći da se radi o Čaplinu koji je navodno koketirao sa Herstovom ljubavnicom, Marion Dejvis. Ova teorija ostala je nepotvrđena.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email