None
10 0 1 5

10 poznatih porodica koje je sam đavo prokleo! Da se naježiš šta im se sve dešavalo!

Podeli
Poznati
Sanja O.
Poznati
Mar 18, 2016

Nedaće muče svaku porodicu. Što je porodica moćnija i poznatija, dobija veću pažnju. Neke porodice su magneti za nesreću. Generacije za generacijom mučene su tragedijama, kao da su im loze proklete. Ovo se vidi u porodicama kao što su Habsburzi, Romanovi i Ginisi. Kako je Tolstoj rekao: "Sve srećne porodice su iste, a svaka nesrećna porodica je nesrećna na svoj način".

1. Porodica Von Erih

Porodica Von Erih
Foto: ilyke.co
Von Erihovi su bili poznata porodica iz Teksasa koja se bavila profesionalnim rvanjem tokom 80-ih godina. Glava porodice, Džek Adkison (Fric Von Erih) je živeo do svoje 68. Godine. Međutim, sudbina je htela da 5 od njegovih 6 sinova preminu pre njega i porodica je bila nazvana „Kenedijevi rvačkog sveta“. Sinovi Majkl, Kris i Keri su izvršili samoubistvo. Najstariji, Džek Junior, je poginuo na čudan način: usmrtla ga je struja u rođenoj kući 1959. godine. Dejvid je preminuo od prekomerne upotrebe narkotika 1984. Dokumentarac o ovoj porodici je bio prikazan na kanalu ESPN 2015. godine, pod nazivom „Kletva rvača“.

2. Porodica Agneli

Porodica Agneli
Foto: ilyke.co
Agneli porodica je bila italijanska nekrunisana kraljevska porodica. Glava porodice, Đovani Agneli, je postao predsednik Fijata 1968. godine, industrijske dinastije vredne 2 milijarde dolara. Njegov najstariji sin, Edoardo, nije bio zainteresovan za posao u automobilskoj industriji, pa je otišao da pronađe duhovno prosvetljenje u Indiji. Uhapšen je na plaži u Keniji 1990. godine zbog prodaje heroina. Eduardovo telo je pronađeno 2000. godine ispod vijadukta, i sumja se na samoubistvo. Đovanijev nećak je 1997. godine preminuo od retkog oblika raka. Ostali članovi porodice su se otimali oko Fijata sve do Đovanijeve smrti 2003. godine.

3. Porodica Hemingvej

Porodica Hemingvej
Foto: ilyke.co
Malo je onih koji danas ne znaju kakav je uticaj Ernest Hemingvej imao na svetsku književnost. Nobelovac, koji je napisao mnoga poznata dela kao što su „Zbogom oružje“, „Za kim zvono zvoni“, „Sunce se ponovo rađa“ itd. je patio od ozbiljne depresije i izvršio samoubistvo 1962. godine. Međutim, i njegova sestra Ursula je patila od depresije i izvršila je samoubistvo 5 godina nakon tragične smrti poznatog autora. 16 godina kasnije Lester, Ernestov brat izvršio je samoubistvo kada je saznao da je izgubio obe noge zbog dijabetesa.

4. Porodica Li

Porodica Li
Foto: ilyke.co
Brus Li je imao 33 godine kada je preminuo, 6 dana pre premijere njegovog kung fu remek dela "U zmajevom gnezdu". Postoje mnoge teorije zavere vezane za njegovu smrt koje uključuju kineske trijade i italijansku mafiju kao odgovorne. Međutim, zvanični izveštaj navodi da je Li imao glavobolju, nakon koje mu je glumica Beti Ting Pej dala antibiotik i da je zaspao i više se nije probudio. Navodi se da je u konzumirao kanabis pre antibiotika. 20 godina kasnije, Brus Lijev sin, Brendon Li, je pogionuo na snimanju filma "Vrana". Ćorci su bili zamenjeni pravim mecima i Brendon je upucan u abdomen. Neki i za ovo krive kinesku trijadu i italijansku mafiju.

5. Habsburška dinastija

Habsburška dinastija
Foto: ilyke.co
Evropska aristokratska porodica, stara 600 godina, pregrmela je mnoge tragedije. Austrijski car Jozef I oženio je svoju rođaku Elizabetu od Bavarije, a njena strana porodice je patila od mnogih mentalnih bolesti, što je verovatno bio uzrok smrti njenog sina Rudolfa, koji je bio naslednik trona. Rudolf i njegova 17-godišnja ljubavnica, Marija Večera, su izvršili samoubistvo u prinčevom lovištu. Zbog Rudolfove prerane smrti, carev nećak, Franc Ferdinand, je postao naslednik.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email