None
10 0 1 0

10 poznatih porodica koje je sam đavo prokleo! Da se naježiš šta im se sve dešavalo!

Podeli
Poznati
Sanja O.
Poznati
Mar 18, 2016

Nedaće muče svaku porodicu. Što je porodica moćnija i poznatija, dobija veću pažnju. Neke porodice su magneti za nesreću. Generacije za generacijom mučene su tragedijama, kao da su im loze proklete. Ovo se vidi u porodicama kao što su Habsburzi, Romanovi i Ginisi. Kako je Tolstoj rekao: "Sve srećne porodice su iste, a svaka nesrećna porodica je nesrećna na svoj način".

1. Porodica Von Erih

Porodica Von Erih
Foto: ilyke.co
Von Erihovi su bili poznata porodica iz Teksasa koja se bavila profesionalnim rvanjem tokom 80-ih godina. Glava porodice, Džek Adkison (Fric Von Erih) je živeo do svoje 68. Godine. Međutim, sudbina je htela da 5 od njegovih 6 sinova preminu pre njega i porodica je bila nazvana „Kenedijevi rvačkog sveta“. Sinovi Majkl, Kris i Keri su izvršili samoubistvo. Najstariji, Džek Junior, je poginuo na čudan način: usmrtla ga je struja u rođenoj kući 1959. godine. Dejvid je preminuo od prekomerne upotrebe narkotika 1984. Dokumentarac o ovoj porodici je bio prikazan na kanalu ESPN 2015. godine, pod nazivom „Kletva rvača“.

2. Porodica Agneli

Porodica Agneli
Foto: ilyke.co
Agneli porodica je bila italijanska nekrunisana kraljevska porodica. Glava porodice, Đovani Agneli, je postao predsednik Fijata 1968. godine, industrijske dinastije vredne 2 milijarde dolara. Njegov najstariji sin, Edoardo, nije bio zainteresovan za posao u automobilskoj industriji, pa je otišao da pronađe duhovno prosvetljenje u Indiji. Uhapšen je na plaži u Keniji 1990. godine zbog prodaje heroina. Eduardovo telo je pronađeno 2000. godine ispod vijadukta, i sumja se na samoubistvo. Đovanijev nećak je 1997. godine preminuo od retkog oblika raka. Ostali članovi porodice su se otimali oko Fijata sve do Đovanijeve smrti 2003. godine.

3. Porodica Hemingvej

Porodica Hemingvej
Foto: ilyke.co
Malo je onih koji danas ne znaju kakav je uticaj Ernest Hemingvej imao na svetsku književnost. Nobelovac, koji je napisao mnoga poznata dela kao što su „Zbogom oružje“, „Za kim zvono zvoni“, „Sunce se ponovo rađa“ itd. je patio od ozbiljne depresije i izvršio samoubistvo 1962. godine. Međutim, i njegova sestra Ursula je patila od depresije i izvršila je samoubistvo 5 godina nakon tragične smrti poznatog autora. 16 godina kasnije Lester, Ernestov brat izvršio je samoubistvo kada je saznao da je izgubio obe noge zbog dijabetesa.

4. Porodica Li

Porodica Li
Foto: ilyke.co
Brus Li je imao 33 godine kada je preminuo, 6 dana pre premijere njegovog kung fu remek dela "U zmajevom gnezdu". Postoje mnoge teorije zavere vezane za njegovu smrt koje uključuju kineske trijade i italijansku mafiju kao odgovorne. Međutim, zvanični izveštaj navodi da je Li imao glavobolju, nakon koje mu je glumica Beti Ting Pej dala antibiotik i da je zaspao i više se nije probudio. Navodi se da je u konzumirao kanabis pre antibiotika. 20 godina kasnije, Brus Lijev sin, Brendon Li, je pogionuo na snimanju filma "Vrana". Ćorci su bili zamenjeni pravim mecima i Brendon je upucan u abdomen. Neki i za ovo krive kinesku trijadu i italijansku mafiju.

5. Habsburška dinastija

Habsburška dinastija
Foto: ilyke.co
Evropska aristokratska porodica, stara 600 godina, pregrmela je mnoge tragedije. Austrijski car Jozef I oženio je svoju rođaku Elizabetu od Bavarije, a njena strana porodice je patila od mnogih mentalnih bolesti, što je verovatno bio uzrok smrti njenog sina Rudolfa, koji je bio naslednik trona. Rudolf i njegova 17-godišnja ljubavnica, Marija Večera, su izvršili samoubistvo u prinčevom lovištu. Zbog Rudolfove prerane smrti, carev nećak, Franc Ferdinand, je postao naslednik.

6. Porodica Osmond

Porodica Osmond
Foto: ilyke.co
Meri Osmond je patila od post porođajne depresije, i navodno pokušala samoubistvo. U knjizi "Iza osmeha", tvrdila je da je bila zlostavljana kada je bila svetski poznati tinejdžerski idol, tokom 70-ih. 2010. godine, njen usvojeni sin, Doni Osmond, je izvršio samoubistvo. U njegovom oproštajnom pismu piše da je želeo da završi svoju bitku sa depresijom i zavisnošću.

7. Kuća od Monaka

Kuća od Monaka
Foto: ilyke.co
Postoji legenda koja kaže da je "bračna" kletva iz 13. veka pala na kraljevsku porodicu Monako, odnosno porodicu Grimaldi. Princ Rajner je navodno zlostavljao devojčicu, da bi se osvetila, devojka je postala veštica i proklela porodicu. 1982. godine, priceza Grejs, odnosno, Grejs Keli je poginula u misterioznoj saobraćajnoj nesreći. Od tada počinju skandali vezani za kraljevsku porodicu od Monaka, utvrđivanje očinstava, nepriznata deca i pobačaji princeze Grejs su bili materijal za žutu štampu. Muž najstarije ćerke princeze Keli, Stefano Kaziragi, poginuo je dok je vozio gliser 1990. kada mu je bilo 30 godina, ostavljajući je samu sa troje dece.

8. Porodica Brando

Porodica Brando
Foto: ilyke.co
Ova porodica je imala problema sa alkoholizmom i drogom. Majka Marlona Branda bila je alkoholičar. Marlonova prva žena, Ana Kašfi, je imala problema sa drogom i alkoholom, nakon rođenja njihovog sina Kristijana. 1990. godine Kristijan je upucao dečka svoje polusestre Šajen u dnevnoj sobi Marlonove kuće na Beverli Hilsu. Kristijan Brando je osuđen zbog ubistva bez predumišljaja. U zatvoru je bio 6 godina od 10. Šajen je izvršila samoubistvo godinu dana pre nego što je Kristijan izašao iz zatvora, a on je umro od upale pluća 2008. godine.

9. Porodica Geti

Porodica Geti
Foto: ilyke.co
Džon Pol Geti, osnivač "Geti" naftne kompanije je proglašen prvim američkim naftnim milijarderom. Notorni ljubavnik, Džon Geti, se ženio 5 puta. Njegov prvi sin, Timi, je umro od tumora na mozgu kada je imao 12 godina, a njegov sin Džordž je preminuo pod čudnim okolnostima. 1973. godine Džon Pol Geti III, najstariji Getijev unuk, kidnapovan je od strane italijanske mafije, otkupnina je iznosila 2, miliona dolara, a gangsteri su majci poslali uvo. Džon Pol Geti III se nikada nije oporavio od traume kidnapovanja. Umro je 2011. godine nakon mnogo godina korišćenja narkotika, koji su ga ostavili paralizovanim i delimično slepim.

10. Porodica Kenedi

Porodica Kenedi
Foto: ilyke.co
Kletva porodice Kenedi je počela ubistvom predsednika Džona F Kenedija 1963. godine, a završila se ubistvom njegovog brata Roberta F Kenedija 1968. godine. Senator Edvard Kenedi je jedini koji je umro prirodnom smrću, ali skandal vezan za njegovu saobraćajnu nesreću na Čapakvidik ostrvu 1969. godine i smrt vođe kampanje Meri Džo Kopehni ga je progonila do kraja života. Ubistvo, zlostavljanje, samoubistvo, alkoholizam, depresija, avionske nesreće, prekomerna upotreba narkotika, i mnogi drugi zločini i prekršaji su pratili porodicu Kenedi.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email