None
15 0 1 0

15 poznatih ličnosti koje su počele iz blata, jada i bede a samo pogledajte gde su sada i šta imaju!

Podeli
Poznati
Dragana P.
Poznati
May 23, 2016

Iako oni sada uživaju u svojim uspesima i bogatstvu, prošli su trnovit put da bi danas bili poznati i uspešni. Priče ovih 15 uspešnih ljudi će vas naterati da nikada ne odustajete od svojih snova.

1. Majkl Džordan

Majkl Džordan
Foto: ilyke.co
Izbačen je iz školskog košarkaškog tima, ali mu taj peh nije dozvolio da prestane da se bavi košarkom.
"Promašio sam više od 9000 slobodnih bacanja u karijeri. Izgubio sam skoro 300 utakmica, imao sam 26 prilika za pobedničkim šutem, ali sam ih promašio. Gubio sam stalno, ali me je to nateralo da se uzdignem." - rekao je Majkl

2. Tim Alen

Tim Alen
Foto: ilyke.co
Svi ga znamo kao ljupkog oca iz 90-ih godina. Međutim, on je uhapšen na aerodromu sa 650 grama nedozvoljenih supstanci i pretila mu je doživotna zatvorska kazna. Odslužio je 3 godine zatvora, a danas je jedan od najpoznatijih glasova u Holivudu.

3. Suzi Orman

Suzi Orman
Foto: i2.cdn.turner.com
Ona je bila konobarica tokom svojih 20-ih godina. Uštedela je novac, otvorila restoran i postala broker nakon što se zainteresovala za finansije. Sada vodi svoj šou u kome podučava ljude kako da barataju finansijama.

4. Silvester Stalone

Silvester Stalone
Foto: snopes.com
Pre nego što je postao holivuska zvezda, Silvester je bio samo čovek sa psom i snom. Kada je skoro ostao bez novca, bio je primoran da proda svog psa za nekih 50$. Nekoliko meseci kasnije, film mu je odabran za produkciju, otkupio je psa nazad za sumu od 3000 dolara.

5. Tim Tomas

Tim Tomas
Foto: ilyke.co
Popularna hokejaška zvezda je imala više šanse da dobije na lotou nego da zaigra za NHL. Uglavnom, ukoliko tu ne uđete između 17 i 19 godina, nećete nikada ni ući. Međutim, Tim je uspeo da sa svojih 30 godina osvoji prvi Stenli kup, sa Boston bruinsima.

6. Marta Stjuart

Marta Stjuart
Foto: ilyke.co
Ona je bila prva žena koja je samoinicijativno postala milijarder u američkoj istoriji. Kao tinejdžerka je radila kao model, a zatim je počela posao ketgeringa iz svog podruma. Marta je dokaz da možete da zaradite novac ukoliko ste voljni da se trudite.

7. Frenk Odea

Frenk Odea
Foto: speakers.ca
Frenk je osnivač "Second cup-a" bio je prosjak na ulicama Toronta i imao je problema sa alkoholom. Jedne noći se vlasnik lokalne radnje sažalio na njega i ponudio mu posao. Na poslu je saznao za službu za odvikavanje od alkohola i prijavio se. Tamo je upoznao svog budućeg partnera u političkoj kampanji i njih dvojica su otvorili najveći lanac kofi šopova u Americi pod nazivom "Second cup".

8. Džordž Forman

Džordž Forman
Foto: ilyke.co
Poznati bokser se dva puta penzionisao, a za svoju uspešnu karijeru je govorio da je zaslužna njegova zdrava dijeta. Sa kompanijom "Russell Hobbs Inc" se uortačio i stvorio "George Forman Grill". Postao je toliko popularan da je umeo i da zarađuje 4 miliona dolara mesečno.

9. Liz Marej

Liz Marej
Foto: ilyke.co
Kada je imala 15 godina, majka joj je preminula od HIV-a, a njen otac je postao beskućnik, ostavljajući nju da se sama brine o sebi. Ipak, ona je bila istrajna i za dve godine završila srednju školu i upisala jedan od najprestižniji Univerziteta na svetu, Harvard. Doktorirala je kliničku psihologiju i napisala Njujork Tajmsov bestseler koji je kasnije dobio i svoju filmsku ekranizaciju.

10. Volt Dizni

Volt Dizni
Foto: ilyke.co
Novine "Star" iz Kanzas Sitija su otpustile Volta Diznija zbog nedostatka kreativnosti. Kada je majstor crtanih filmova "uspeo" domogao se ABC-a, koja poseduje Kanzas Siti "Star".

11. Lusil Bol

Lusil Bol
Foto: ilyke.co
Pre nego što je postala zvezda "Ja volim Lusi", borila se da izradi ime u Holivudu. Nakon velikog uspeha te emisije, Lusil je postala prva žena koja je upravljala velikim TV studijom pod nazivom "Desilu", od tada njen studio je proizveo takve klasike kao što su "Nemoguća misija" i "Zvezdane staze".

12. Margaret Tačer

Margaret Tačer
Foto: ilyke.co
Margaret Tačer, poznata kao "Gvozdena lejdi" počela je kao ćerka skromnog trgovca, a zatim postala prvi i jedini ženski premijer u Engleskoj.

13. Džoan Kejtlin Roling

Džoan Kejtlin Roling
Foto: ilyke.co
Rolingova je bila na ivici egzistencije pre nego što je počela da piše "Hari Potera". Bila je ekstremno depresivna, razvedena, samohrana majka i još uvek je išla u školu. Počela je kao socijalni slučaj a za 5 godina postala je jedna od najbogatijih žena na planeti.

14. Akio Morita

Akio Morita
Foto: ilyke.co
Možda za Moritu niste čuli, ali ste sigurno čuli za njegovu kompaniju, Soni. Prvo Sonijev proizvod bile su tepsije za pirinač, koje su više spaljivale nego kuvale pirinač. Prodao ih je manje od 100. Taj neuspeh ga nije sputavao da stvori kompanije koja danas vredi milijarde dolara.

15. Vera Von

Vera Von
Foto: ilyke.co
Vera Von je imala 40 godina kada je započela svoju karijeru, a danas je jedna od najpoznatijih modnih dizajnera svih vremena.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email