None
32 0 1 0

32 poznata glumca koji su vas POTPUNO prevarili svojim transformacijama u poznatim filmovima. Možete li ikog od njih prepoznati?

Podeli
Poznati
Nadežda P.
Poznati
Dec 17, 2016

Kostimi i šminka veoma su složeni u današnjim filmovima. Da li možete da prepoznate ove glumce u ovim ulogama? Neki od njih su postavili nove standarde svojim transformacijama!

1. Ajlin

Ajlin
Foto: tomorrowoman.com
Nije ni čudo što je Šarliz Teron osvojila Oskara za ulogu u "Monstrumu". Ona se potpuno uživela u ulogu serijskog ubice Ajlin; čak je vrlo teško napraviti razliku između prave Ajlin i lika iz filma.

2. Peper

Peper
Foto: tomorrowoman.com
"Američka horor priča" je stvorila neke krajnje fantastične likove. Jedna od najpozntijih likova je Peper. Ne biste ni pretpostavili ko se krije iza maske. Gospodo, ovo je atraktivna Naomi Grosman!

3. Bendžamin Baton

Bendžamin Baton
Foto: tomorrowoman.com
Lik koji tumači Bred Pit, Bendžamin, rođen je pod čudnim okolnostima i počinje obrnuto da stari. Bićete zapanjeni kada budete videli prvih 52 minuta filma i Bredovu neverovatnu transformaciju.

4. Rozmeri iz "Šelou hola"

Rozmeri iz "Šelou hola"
Foto: tomorrowoman.com
Gvinet Paltrou je bila potpuno neprepoznatljiva u debelom kostimu i teškom šminkom, gde je glumila Džek Blekovu devojku.

5. Meril Strip

Meril Strip
Foto: tomorrowoman.com
Njena neverovatna transformacija u starog rabina iz "Anđela Amerike" potpuno je šokantna. Ova adaptacija je preuzeta od Tonija Kušnera, a bavi se društvenom, religioznom i drugom problematikom tokom američke krize 1980-ih.

6. Gospođa Daubtfajer

Gospođa Daubtfajer
Foto: tomorrowoman.com
Robin Vilijams je glumio gospođu Daubtfajer, dadilju koja želi da je unajmi njena bivša žena, kako bi bio bliži svojoj deci. U ovoj komediji iz 1993. godine njegova transformacija je bila toliko briljantna, da je prolazio kroz osam faza šminkanja za ovu ulogu.

7. Grinč

Grinč
Foto: tomorrowoman.com
Nakon što je snimio "Masku", Keri je rekao da će izbegavati uloge sa teškom maskom, ali nije mogao da izbegne ovu ulogu. Navodno, za ovu masku je bilo potrebno 3-8 sati kako bi se završila. Jedinstvena transformacija je izgledala kao da nije mogla biti uspešna bez Kerija.

8. Maraja Keri

Maraja Keri
Foto: tomorrowoman.com
Da li možete da poverujete da je zvezda Maraja Keri glumila društvenu radnicu u filmu "Dragocen"? Njeno naduveno lice, staromodna odeća i neuredna kosa verovatno su teško iskustvo za divu. Zaista zaslužuje nagradu.

9. Edi Marfi

Edi Marfi
Foto: tomorrowoman.com
Teško je pogoditi da se Edi Marfi transformisao u belca Jevreja preko noći. Zapravo, Edi je imao 4 uloge u filmu "Dolazak u Ameriku". Umetnik šminkanja Rik Bejker je dobio Oskara za svoj rad.

10. Džared Leto

Džared Leto
Foto: tomorrowoman.com
Džared Leto je poznat po svojim neprepoznatljivim ulogama. U svojoj poslednjoj ulozi je glumio Džokera u "Odredu otpisanih". Međutim, on je za neke uloge gubio i dobijao kilograme i čak se transformisao u ženu.

11. Les Grosman

Les Grosman
Foto: tomorrowoman.com
Transformacija Toma Kruza u besnog studijskog direktora ukrala je skoro svaku scenu u "Tropskoj oluji", što čini film još boljim.

12. Šon Pen

Šon Pen
Foto: tomorrowoman.com
Ako ste prepoznali da je ovo Šon Pen, onda zaslužujete nagradu. Pen je dao sve od sebe u filmu "Karlitov put" gde se ošišao, stavio naočare i obukao se u stilu 70-ih. Uloga ovog advokata ga je učinila drugačijim nego bilo koja druga uloga.

13. Nikol Kidman

Nikol Kidman
Foto: tomorrowoman.com
Nikol Kidman je prihvatila ulogu Virdžinije Vulf u filmu "Sati" iz 2002. godine i dobila Oskara za najbolju žensku ulogu. Imala je lažan nos kao deo šminke, što je izazvalo neke rasprave.

14. Edna iz "Laka za kosu"

Edna iz "Laka za kosu"
Foto: tomorrowoman.com
Džon Travolta je zabezeknuo gledaoce kada se pojavio u ulozi 90 kg teške Edne. Njegova uloga je zahtevala 5 sati šminkanja i protetike, kako bi transformacija uspela. Čak je nosio štikle u par scena.

15. 50 Cent

50 Cent
Foto: tomorrowoman.com
Kada su procurele fotografije sa snimanja "Sve se stvari ruše", njegovi obožavatelji su zaista mislili da je bolestan. 50 cent je potpuno preuzeo ulogu fudbalera koji ima rak.

16. Golum

Golum
Foto: tomorrowoman.com
Tehnologija koja je stvorila Goluma iz "Gospodara prstenova" konstantno napreduje. Kako su to izveli? Oni su izbušili rupe na plastičnoj maski koju je glumac nosio na licu; nakon toga je mogla da se provuče olovka za šminkanje i obeleže tačke na licu. Svaka tačka je predstavljala određenu grupu mišića, kako bi pokreti mogli da se prate i delovali što uverljiviji.

17. Filijus Flitvik

Filijus Flitvik
Foto: tomorrowoman.com
Vorvik Dejvis je glumio Filijusa Flitvika u "Hari Poteru". Takođe je glumio bankara u Gringotsu u filmu "Hari Poter i kamen mudrosti" i davao je glas Grifuku (koga glumi Vern Trojer) u istom filmu.

18. Meril Strip

Meril Strip
Foto: tomorrowoman.com
Od starog rabina do neprepoznatljive veštice u filmu "Začarana šuma", Meril je dokazala da je jedna od najprilagodljivijih glumica na svetu. Njena nagrada ovo samo dokazuje.

19. Kristijan Bejl

Kristijan Bejl
Foto: tomorrowoman.com
Bejl je još jedan primer glumca koji se potpuno posvetio ulozi i izgubio je 28kg na dijeti koja se sastojala od kafe, cigareta i jabuke na dan, kako bi se pripremio za ulogu u filmu "Mašinista".

20. Kejt Mek Kinon

Kejt Mek Kinon
Foto: tomorrowoman.com
U emisiji "Subotom uveče", Kejt glumi široki spektar likova i poznatih ličnosti tokom emisijskih skečeva, među kojima je i Hilari Klinton. Iako su joj kostimi i perike smešni, ona se zaista uživi u svoje uloge.

21. Edi Redmejn

Edi Redmejn
Foto: tomorrowoman.com
Oskarovac Edi Redmejn je glumio Stivena Houkinga u filmu "Teorija svega". Zbilja briljantan posao!

22. Metju Foks

Metju Foks
Foto: tomorrowoman.com
Metju Foks je išao u teretanu sa svojim ličnim trenerom kojeg je koristio Danijel Kreg u filmu "Džejms Bond" i pretvorio sebe u pravu mašinu u filmu "Aleks Kros".

23. Marion Kotiljard

Marion Kotiljard
Foto: tomorrowoman.com
Nije čudo što je Marion Kotiljard dobila Oskara za ulogu Edit Piaf u filmu "Život u ružičastom". Ona je oživela lik svojom briljantnom glumom i šminkerima je bilo potrebno 5 sati svaki dan da je spreme za ulogu.

24. Runi Mara

Runi Mara
Foto: tomorrowoman.com
Još jedna oskarovka je Lizbet Salander u filmu "Devojka sa tetovažom zmaja" iz 2011. godine. Ona je neprepoznatljiva sa kratkom kosom, izbeljenim obrvama i pirsingom u nosu, usnama i bradavicama.

25. Džulijan Mur

Džulijan Mur
Foto: tomorrowoman.com
Murova je glumila Saru Palin u filmu "Promena igre" iz 2012. godine, gde je u potpunosti uspela da se pokaže i dobije Emi nagradu u međuvremenu. Kome se zahvalila? Timu frizera i šminkera, naravno.

26. Ešton Kačer

Ešton Kačer
Foto: tomorrowoman.com
Ešton Kačer je vratio Stiva Džobsa u život u blokbasteru "Džobs". Može se reći da je njegova transformacija sjajna.

27. Elizabet Benks

Elizabet Benks
Foto: tomorrowoman.com
Elizabet Benks je briljirala u ulozi Efi Trinket u filmu "Igre gladi", što joj je i donelo nagradu za najbolju transformaciju.

28. Denijel Dej Luis

Denijel Dej Luis
Foto: tomorrowoman.com
Dobio je Oskara za ulogu 16. predsednika SAD-a u filmu "Linkoln". On u potpunosti izgleda kao predsednik.

29. Mišel Vilijams

Mišel Vilijams
Foto: tomorrowoman.com
Uloga ikone Merlin Monro nije jednostavna stvar, a Mišel Vilijams je to odradila fantastično i dobila Oskara.

30. Stiv Karel

Stiv Karel
Foto: tomorrowoman.com
Šizofrenog milionera Džona du Ponta u filmu "Fokskečer" je glumio Stiv Karel. On je nosio veliki lažni nos i objasnio da "Kada sam bio kompletno našminkan za ulogu, ljudi su imali različita mišljenja na snimanju".

31. Robert DeNiro

Robert DeNiro
Foto: tomorrowoman.com
Robert DeNiro se ugojio 27 kg za ulogu boksera Džejka LaMote u filmu "Razjareni bik" iz 1980. godine. Za ovo je dobio drugog Oskara.

32. Hilari Svonk

Hilari Svonk
Foto: tomorrowoman.com
Hilari je glumila ulogu suprotnog pola, odnosno trans muškarca, u filmu "Dečaci ne plaču", za koju je dobila nagradu za najbolju glumicu.
Image source: tomorrowoman.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email