None
10 0 1 6

10 istorijskih ličnosti za koje svi veruju da su dobre, a koje kriju užasne tajne i zlodela u svojoj mračnoj prošlosti

Podeli
Poznati
Jasmina G.
Poznati
Oct 27, 2016

Nije tajna da istorijske knjige ne pokazuju uvek pravu istinu, ali ćete se zaprepastiti kada budete čuli neke mračne činjenice o ovim istorijskim ličnostima.

1. Džon Lenon

Džon Lenon
Foto: wikipedia.org
Džon Lenon je pisao pesme o ljubavi i miru, ali je njegov sin Džulijan rekao da je veoma drugačiji čovek kod kuće. Džulijan Lenon, sin Džona i njegove prve žene Sintije, ne deli isto divljenje prema njemu kao ostatak sveta. 1998. godine je rekao "Osetio sam da je bio licemer. Otac je govorio o ljubavi i miru celom svetu, ali nikada to nije mogao da pokaže onima do kojima mu je navodno najviše stalo: njegovoj ženi i sinu". Nakon gorkog razvoda 1968. godine, Džon je retko posećivao svog sina ili razgovarao sa njim.

2. Vinston Čerčil

Vinston Čerčil
Foto: wikipedia.org
Ime Vinston Čerčil je sinonim za vođstvo, snagu i moć, ali da li ste znali da je nekadašnji premijer bio takođe otvoreni rasista? U vezi sa Indijancima je rekao "Snažno podržavam ideju korišćenja otrovnih gasova protiv necivilizovanih plemena... To bi raširilo živi teror". Takođe je bio poznat po tome što je nazivao Afrikance i Indijance "zverima" i "divljacima".

3. Mahatma Gandi

Mahatma Gandi
Foto: wikipedia.org
Mahatma Gandi je poznat kao "Otac nacije" u Indiji i poznat u svetu kao simbol mira, ljubavi i nade. Nažalost, imao je prilično uznemirujuć ljubavni apetit iza zatvorenih vrata. Prema brojnim izveštajima, Gandi je primoravao mnoge ženske sledbenike i rođake da spavaju sa njim. Noću bi vršio "testove celibata", što je bio izgovor za zlostavljanje.

4. Martin Luter King Mlađi

Martin Luter King Mlađi
Foto: wikipedia.org
Doktor Martin Luter King Mlađi je upamćen kao jedan od najvećih govornika svih vremena, ali mnogi kažu da je bio poznati plagijator. Kada je Kingova žena donirala njegov novac Stanford univerzitetu 1985. godine, zaposleni su primetili nešto sumnjivo. Kingova doktorska disertacija, pisana na bostonskom univerzitetu, sadrži plagirane delove rada drugog učenika, Džeka Buzera. Boston je sproveo sopstvenu istragu i ispostavilo se da je Stanford bio u pravu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email