None
11 0 1 0

10 mitova o poznatima koji možda nisu daleko od istine

Podeli
Poznati
Tanja B.
Poznati
Nov 11, 2017

Glasine o slavnim ličnostima postojale su mnogo pre nego što je izmišljen internet, a danas je on preplavljen beskrajnim sočnim tračevima o poznatim ličnostima. Neki od tih tračeva su toliki ubedljivi da su ljudi zapravo počeli da veruju u njih. Mi smo odabrali za vas nekolicinu tračeva koji zapravo dokazuju da može biti dima bez vatre i da sigurno ne treba da verujete svemu što čujete.

1. Lorde ima 45 godina

Lorde ima 45 godina
Foto: brightside.me
Neuobičajen izgled pevačice sa Novog Zelanda Lorde (pravog imena Ela Jelić O'Konor) dao je povoda mnogim tračevima o njenim "pravim" godinama. Neki kažu da mlada zvezda ima preko 40 godina, iako je imala samo 17 kada je izašao njen debitanstski album. Ovo je potrvđeno i izvodom iz knjige rođenih, na kome piše da je rođena 7. novembra 1996. godine. Nažalost, čak i ovaj dokaz nije dovoljan nekim ljudima.

2. Avril Lavinj je zamenila dvojnica

Avril Lavinj je zamenila dvojnica
Foto: brightside.me
Ovaj trač je rođen 2015. godine, kada je brazilska internet stranica posvećena pop pank pevačici, objavila da je Avril umrla 2003. godine i da je zamenila dvojnica po imenu Melisa Vandela. Da bi potvrdio ovu hipotezu, autor je ukazao na nedostatak njenih karakterističnih mladeža i promene u njenom izgledu. Svi ovi argumenti su pobijeni, ali legenda i dalje živi.

3. Stivi Vonder nije zaista slep

Stivi Vonder nije zaista slep
Foto: brightside.me
Neki smatraju da se legendarni pevač samo pretvara da je slep jer prisustvuje košarkaškim utakmicama, kupuje televizore i jednom je čak pokušao da uhvati mikrofon koji je padao. Jedina stvar koju zagovornici ove teorije ne mogu da objasne jeste razlog zbog kojeg bi se Stivi Vonder pretvarao da je slep 67 godina.

4. Merilin Monro je nosila konfekcijski broj 42

Merilin Monro je nosila konfekcijski broj 42
Foto: time.com
Telo Merilin Monro se smatra ikonskim. Ono reprezentuje idealnu žensku figuru i neki ga čak označavaju sa "plus size". Međutim, njene mere govore drugačije. One su najbliže merama 90-60-90, koje su najčešće prihvaćene danas. Dokaz su njena preostala odeća i svedočenja njenog stiliste koji je potvrdio da je glumica zapravo nosila broj 36. Njena težina jeste varirala: na primer, za vreme trudnoće (koja se nažalost zavšila pobačajem), ali nikada nije imala prekomernu težinu.

5. Keti Peri je Džonbene Remzi

Keti Peri je Džonbene Remzi
Foto: brightside.me
Fanovi pop zvezde imaju teoriju da Keti Peri zapravo nije Keti Peri! Čak nije ni Ketrin Hadson (Keti je odlučila da koristi majčino prezime kako bi izbegla mešanje sa glumicom Kejt Hadson). Oni veruju da je njeno pravo ime, Džonbene Remzi, pobednica na dečijem takmičenju za lepotu. Nažalost, Džonbene je umrla sa 6 godina, a misterija okonjene smrti nije rešena do današnjeg dana. Očigledno, ovo i sličnost Džonbene i Keti jesu razlozi za ovu apsurdnu teoriju. Prilično je lako opovrgnuti ovaj trač: u vreme kad se Remzi rodila, Keti je već imala 6 godina.

6. Bijonse nikada nije bila trudna

Bijonse nikada nije bila trudna
Foto: omojuwa.com
Trač je ugledao svetlost dana u australijskom TV šou u vreme pevačicine prve trudnoće. Bijonse je bila kritikovana zbog haljine koju je nosila, jer je njen stomak izgledao lažno. Iluzija je dala povod glasinama da pevačica lažira trudnoću zbog problema sa plodnošću. Skoro je Bijonse dobila blizance, dečaka i devojčicu, pored svoje 5-godišnje ćerke. Ovo sigurno ukazuje na to da pevačicin reproduktivni sistem dobro radi.

7. "Pravi" Pol Makartni je umro 1966. godine

"Pravi" Pol Makartni je umro 1966. godine
Foto: brightside.me
Zagovornici ove teorije veruju da je pravi Pol Makartni umro pre pola veka u automobilskoj nesreći i da je zamenjen dvojnikom. Ovo je navodno nagoveštavano bezbroj puta u pesmama Bitlsa i u simbolima vezanim za njihovu umetnost. Na primer, omot albuma "Abbey Road" pokazuje kako Pol ne supeva da drži korak sa ostalim članovima benda i bosonog je (a pokojni valjda sahranjuju bosi?). Ne znamo da li da se smejemo ili plačemo zbog ovog dokaza, ali sigurno možemo da poželimo Polu Makartniju još mnogo godina života.

8. Telo Volta Diznija je kriogeno zamrznuto

Telo Volta Diznija je kriogeno zamrznuto
Foto: brightside.me
Još jedna čuvena legenda kaže da je telo sjajnog animatora kriogeno zamrznuto kako bi bio probuđen u dalekoj budućnosti kada odgovarajuća tehnologija bude dostupna. Ova teorija je zaživela najverovatnije jer je kriogenika počela da se razvija u vreme Diznijeve smrti. U stvarnosti, Volt je izabrao vatru umesto leda. Nakon kremacije, njegovi ostaci su sahranjeni u jednom memorijalnom parku u Los Anđelesu.

9. Princ Čarls nije pravi otac princa Harija

Princ Čarls nije pravi otac princa Harija
Foto: brightside.me
Princeza Dajana i njena porodica godinama su u centru brojnih teorija zavere. Riđokosi princ Hari nije izuzetak: navodno, njegov pravi otac je Džejms Hjuit, a ne princ Čarls. Iako princeza Dajana i Hjuit nisu bili u vezi, teško da bi on mogao da bude otac njenog mlađeg sina: u vreme kada je Hjuit upoznao princezu od Velsa, princ Hari je već hodao svetom. Štaviše, Hari izgleda baš kao njegov ujak, Dajanin brat Čarls Spenser. Ovo nije iznenađujuće, jer ponekad deca više liče na rođake nego na svoje roditelje.

10. Majkl Džekson je još uvek živ

Majkl Džekson je još uvek živ
Foto: biography.com
Fanovi Majkla Džeksona odbijaju da poveruju da je on umro 2009. godine i radije veruju da je još uvek živ. Oni skupljaju dokaze i razrađuju teorije zavere. Na primer, ova fotografija je uslikana u Švajcarskoj, a veruje se da je osoba na fotografiji Majkl Džekson. Na vama je da li želite da verujete u ove teorije ili ne.

11. Bonus: Elvis je živ

Bonus: Elvis je živ
Foto: brightside.me
Sigurno je da će Elvis uvek živeti u našim srcima. Međutim, neki fanovi kralja rokenrola i dalje traže dokaze kako je pevač lažirao svoju smrt. Navodno, dan nakon što je preminuo, neko po imenu Džon Barouz kupio je kartu u jednom pravcu do Buenos Ajresa na aerodromu Memfis. Glasine kažu da je Barouz izgledao i pričao kao Elvis lično. Ima još nešto: "Džon Barouz" je nadimak koji je Elvis Prisli koristio kad god je želeo da anonimno rezerviše hotelsku sobu.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email