None
11 0 1 0

11 slavnih muzičara koji su misteriozno izgubili svoj život sa 27 godina

Podeli
Poznati
Helena S.
Poznati
Nov 12, 2016

Ozloglašeni "klub 27" je naziv za jezivu listu ljudi koji su umrli pod raznim okolnostima kada su imali samo 27 godina. Njih sačinjava mnogo imena, među kojima se nalaze i ovi poznati muzičari.

1. Ejmi Vajnhaus

Ejmi Vajnhaus
Foto: independent.co.uk
Ova mlada talentovana pevačica je izgubila život zbog prevelike doze opijata 2011. godine. Tokom njene neverovatne muzičke karijere je nažalost često bila prijavljivana zbog divljeg načina života, što je na kraju uzelo svoj danak.

2. Kurt Kobejn

Kurt Kobejn
Foto: alternativenation.net
Glavno ime grandž muzike tokom ranih 90-ih godina, ovaj problematični pevač je pokušao da se izbori sa svojim demonima uz pomoć kreativnosti, pisanja, snimanja i sviranja, ali čak i pored svoje porodice (žene i ćerke), nije mogao da izbegne smrt - izvršio je samoubistvo 1994. godine.

3. Džim Morison

Džim Morison
Foto: mic.com
Neumiruća slava legendarnog pevača grupe "The Doors" se nastavlja do današnjih dana. Postojale su mnoge spekulacije o njegovom životu, a posebno smrti. Za mnoge ljude je pravi razlog i dalje misterija, ali je zvanično pronađen mrtav u kadi u jednom apartmanu u Parizu 1971. godine. Razlog - otkazalo mu je srce.

4. Džimi Hendriks

Džimi Hendriks
Foto: trendymen.ru
Prema rokenrol Galeriji slavnih, Hendriks je bio "jedan od najvećih instrumentalista u istoriji rok muzike" i niko ovo nije pokušao da opovrgne, čak i nakon više dekada nakon njegove smrti. Njegov život i karijera su bili turbulentni i iznenada je umro 1970. godine nakon što je popio previše tableta za spavanje i vina.

5. Anton Jelčin

Anton Jelčin
Foto: thewallpapers.org
Ova zvezda u porastu je vodio miran privatan život i niko nije mogao da pretpostavi da će se dogoditi nesreća pre par meseci koja bi mu oduzela život. On je bio proboden u stub svog automobila i umro od asfiksije.

6. Dženis Džoplin

Dženis Džoplin
Foto: redcdn.pl
"Ona se šunja kao katran, gleda mrko kao rat...Držeći se za kolena konačne strofe, moleći je da je ne napusti... Dženis Džoplin može da peva za bilo kog slušaoca". Ovo su reči Ričarda Goldstajna iz magazina "Vogue" koje opisuju poznatu pevačicu. Njen snažan glas je bio poražen jedino njenim turobnim načinom života, što je dovelo do tragične smrti opijatima 1970. godine.

7. Brajan Džons ("The Rolling Stones")

Brajan Džons ("The Rolling Stones")
Foto: trendymen.ru
"On je formirao bend. On je izabrao članove. On je dao ime bendu. On je izabrao muziku koju smo svirali. On je organizovao koncerte. Bio je veoma uticajan, veoma bitan i iznenada je sve izgubio...". Ovo je verovatno najbolji način da se predstavi i opiše Brajan Džons, zaboravljeni član grupe "The Rolling Stones", prema rečima basiste Bila Vajmana. Džons je pronađen mrtav u svom bazenu 1969. godine.

8. Žan-Mišel Baskijat

Žan-Mišel Baskijat
Foto: kreolmagazine.com
Baskijat je bio jedan od najistaknutijih umetnika 80-ih godina u njujorškim neo-ekspresionističkim krugovima. Bio je bitno ime koje se vezivalo za mnoge poznate ličnosti i neke od njih kažu da ga je smrt njegovog prijatelja, Endija Varhola, odvela u duboku depresiju i smrt opijatima 1988. godine.

9. Dejv Aleksander ("The Stooges")

Dejv Aleksander ("The Stooges")
Foto: fanpop.com
Ovaj američki muzičar je stekao popularnost kao originalni basista protopank benda "The Stooges", koji je vodio Igi Pop. Njegova slava je bila u porastu kada je 1975. godine dobio edemu pluća i umro.

10. Kristen Faf ("Hole")

Kristen Faf ("Hole")
Foto: netdna-cdn.com
Nakon što je napustila bend "Janitor Joe" i prešla u "Hole", jer su je nagovorili Kortni Lov i Erik Erlandson, Fafova je doživela svoj pad i pokušavala da se izbori sa zavisnošću. Pokušala je da se odrekne loših navika i činilo se kao da će se oporaviti, ali je nažalost pronađena mrtva u svom stanu zbog velike doze opijata. Umrla je samo par meseci nakon Kurta Kobejna.

11. Džonatan Brendis

Džonatan Brendis
Foto: imgur.com
Brendis je bio zvezda još od malena, postigao je slavu u sapunicama i glumio je u filmu "Nezavršena priča II" i Stiven Kingovo "To". Nažalost, njegova karijera nije mnogo napredovala nakon tih projekata i neki smatraju da je zbog toga izvršio samoubistvo 2003. godine.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email