None
19 0 1 11

19 glumaca koji su tokom snimanja svojih filmova doživeli ozbiljne nesreće

Podeli
Poznati
Jelena K.
Poznati
Jan 18, 2016

Ponekad, šou stvarno mora da se nastavi. Možda igraju uloge koje su "jače od života", ali i glumci su zapravo samo ljudi. Predstavljamo vam glumce koji su izvukli deblji kraj na snimanjima.

1. Margaret Hamilton - "Čarobnjak iz Oza!" (1939)


Vatra je predstavljala problem za stvaraoce i jednu od glavnih glumica iz filma "Čarobnjak iz Oza". Naime, dublerka glumice Margaret Hamilton koja je igrala Zlu vešticu završila je u bolnici sa velikim opekotinama. Nekoliko nedelja nakon toga, i sama Margaret provela je mesec dana u bolnici jer je zadobila opekotine ruku i lica dok je snimala jednu scenu.

2. Čening Tejtum - "Orao" (2011) i "Lovac na lisice" (2014)

Čening Tejtum - "Orao" (2011) i "Lovac na lisice" (2014)
Foto: youtube.com
Dok je snimao film "Orao" u Škotskoj, Čening i ostali članovi ekipe morali su da hodaju po ledenoj vodi. Čening se požalio novinarima kako je zadobio povrede svog polnog organa dok je pokušavao da stabilizuje telesnu temperaturu tako što je proključalu vodu sipao na sebe.

Povreda koju je Čening naneo sam sebi tokom snimanja filma "Lovac na lisice" nije bila nimalo naivna. Naime, u sceni udaranja glavom u ogledalo, Čening je udario tri puta i slomio improvizovano plastično ogledalo, pravo ogledalo koje se nalazilo iza i čak napravio rupu u zidu! Krv koju vidite u filmu zapravo je njegova krv i povrede su bile stvarne.

3. Vigo Mortensen i Orlando Blum - "Gospodar prstenova: dve kule" (2002)


Dok je 5. put snimao scenu bacanja šlema, Mortensen je polomio dva prsta. Ta scena i krik koji je ispustio završili su na filmskom platnu.

Tokom scene jahanja konja, kada je drugi glumac skočio na njega, Orlando Blum se srušio sa konja i polomio rebro.

4. Leonardo Dikaprio - "Đango" (2012)

Leonardo Dikaprio - "Đango" (2012)
Foto: youtube.com

Dok je 5. put snimao scenu bacanja šlema, Mortensen je polomio dva prsta. Ta scena i krik koji je ispustio završili su na filmskom platnu.

Tokom scene jahanja konja, kada je drugi glumac skočio na njega, Orlando Blum se srušio sa konja i polomio rebro.

5. Linda Hemilton - "Terminator 2" (1991)

Linda Hemilton - "Terminator 2" (1991)
Foto: youtube.com
Zvuk pucanja iz sačmare je veoma jak, a glumica Linda Hamilton je to naučila na malo teži način. Naime, zaboravila je da stavi čepove u uši tokom scene u kojoj Švarceneger ispaljuje iz sačmare i doživela je trajno oštećenje sluha.

6. Brus Vilis - "Umri muški" (1988)

Brus Vilis - "Umri muški" (1988)
Foto: time.com
Vilis je izgubio 2/3 moći sluha na levo uvo, nakon što je bio preblizu pištolja. Njegova ćerka potvrdila je novinarima da on i danas ima problema sa sluhom zbog te jedne scene.

7. Džordž Kluni - "Sirijana" (2005)

Džordž Kluni - "Sirijana" (2005)
Foto: eonline.com
Džordž Kluni doživeo je jako opasnu nezgodu na snimanju filma "Sirijana" zahvaljujući kojem je dobio svog prvog oskara! Naime, Džordž je u jednoj sceni bio vezan za stolicu koja je oborena i u tom trenutku je udario glavom o zemlju toliko jako da je bukvalno povredio svoj mozak i završio u velikim bolovima. Džordž i danas oseća bolove zbog te povrede, a 2014. je zbog bolova završio u bolnici.

8. Harison Ford - "Ratovi zvezda: Buđenje sile" (2015)


Izgeda da Han Solo više nije onako žustar kao što je nekada bio. Deo scenografije se odlomio i pao na glumčevu nogu, a spašavajući njega povredio se i reditelj Dž. Dž. Abrams, na šta je Ford sarkastično odgovorio: "Jadan čovek, šteta!"

Pogledajte kako je Harison Ford demonstrirao svoju povredu u jednoj emisiji.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email