None
10 0 1 0

10 najobičnijih reči koje NIKADA nećete nikada čuti da član kraljevske porodice izgovara (broj #8 će vas naterati da se uhvatite za glavu i zakukate)

Podeli
Poznati
Mirka S.
Poznati
Mar 22, 2017

Biti deo kraljevske porodice podrazumeva korišćenje posebnog odabira reči i terminologija može biti vrlo komplikovana. Evo šta je sve naučila Kejt Midlton kada je postala vojvotkinja od Kembridža 2011. godine.

1. "Parfem"

"Parfem"
Foto: flickr.com
Kada se Kejt namiriše, ona koristi reč "miris", zbog francuskog porekla reči.

2. "Toalet"

"Toalet"
Foto: flickr.com
Još jednom, francusko poreklo reči je zabranjeno. Oni koriste reči "klozet" i "kupatilo" umesto toga. Međutim, dok je Kejt bila u vezi sa Vilijamom, postojale su glasine da je njena majka pravila ozbiljne greške izgovarajući zabranjene reči ispred kraljice.

3. "Čaj"

"Čaj"
Foto: pixabay.com
U Engleskoj, porodice srednje klase piju "čaj", kao vid popodnevne užine ili pun obrok kao večeru. Međutim, kraljevska porodica koristi termin "topli napitak", dok su "večere" strogi događaji koji zahtevaju elegantne pozive.

4. "Pardon"

"Pardon"
Foto: youtube.com
Iako zvuči kao opcija da se traži od nekog da ponovi šta je rekao, francusko poreklo ove reči nije prijatno za kraljevsku porodicu. Umesto toga, od Kejt se očekuje da kaže: "Žao mi je", "Šta" ili kombinaciju "Žao mi je, šta?".

5. "Mama/tata"

"Mama/tata"
Foto: wikimedia.org
Kraljevska porodica očigledno nikada ne gubi naklonost prema roditeljima i uvek im se obraća sa "mamice" i "tatice", čak i u zrelom dobu.

6. "Otmeno"

"Otmeno"
Foto: youtube.com
Ako ste mislili da ste ikada čuli Kejt kako izgovara ovu reč, varate se, to je samo poigravanje usnama. Kada opisuje nekoga ko je otmen ili više klase, ona kaže "pametan".

7. "Porcije"

"Porcije"
Foto: youtube.com
Bez obzira da li je večera otmeni banket poput ovog na slici ili sedenje kod kuće sa Vilijamom, Džordžom i Šarlotom, Kejt će tražiti dodatnu "pomoć" jer se i dalje oseća gladno.

8. "Soba za odmor"

"Soba za odmor"
Foto: pixabay.com
Mi bismo ovo zvali "dnevna soba", ali Kejt uživa da se odmara sa porodicom u "sobi za prijeme" ili "sobi za sedenje".

9. "Otvoreno dvorište"

"Otvoreno dvorište"
Foto: youtube.com
Prema rečima princeze Beatrise u "Gledanju Engleza", možete primetiti Kejt ne na "terasi" na ovoj dvorišnoj zabavi, nego na "otvorenom dvorištu".

10. "Slatko"

"Slatko"
Foto: youtube.com
Ako vojvotkinja želi poslasticu nakon večere, ona traži "puding" umesto "slatkiša" ili "dezerta".
Image source: youtube.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email