None
16 0 1 0

16 fascinantnih načina na koje će se naš život POTPUNO promeniti u 2030 (broj #12 ćete poželeti da imate već danas)

Podeli
Nauka i tehnika
Tanja B.
Nauka i tehnika
Aug 09, 2016

Iako nije mnogo daleko, 2030. godina če olakšati život preko tehnološkog plana. Iako je informatička revolucija odavno počela u ovoj godini će se na pravi način odraziti na život sve tehnološke inovacije i naučne novotarije, do kojih je čovečanstvo stiglo u svom razvitku.

1. Tehnologija će emitovati arome

Tehnologija će emitovati arome
Foto: viralplots.com
Za dobro jutro vaš telefon će emitovati miris kafe i hrane, jaja, hleba, žitarica, kako biste odlučili šta želite da doručkujete. Isto će važiti i za parfmete, tako da će kupovina biti olakšana kad već znate šta želite da kupite.

2. Tehnologija više neće ometati vaš san

Tehnologija više neće ometati vaš san
Foto: viralplots.com
Zamislite krevet sa senzorima koji se prilagođava vama, vašoj telesnoj temperaturi, a takođe kontroliše stres, rad srca i druge procese. Više nećete imati problema sa spavanjem, nećete imati problem sa pronalaženjem odgovarajućeg položaja ili odgovarajućeg jastuka.

3. Frižider će biti vaš lični sluga

Frižider će biti vaš lični sluga
Foto: viralplots.com
Ukoliko želite da spremite večeru za vaše voljenje ljude, a nemate vremena da odete u kupovinu, vaš frižider će potrebne namirnice naručiti preko intrneta, a platićete sve preko svog računa.

4. Dronovi umesto raznosača?

Dronovi umesto raznosača?
Foto: viralplots.com
Stvari koje kupujete preko interneta isporučivaće dronovi. Ove bespilotne letelice prenosiće težinu od oko 10 kilograma, moći će da prime novac, a takođe će umeti i da računaju.

5. Umesto pametnih telefona imaćemo pametne kuće

Umesto pametnih telefona imaćemo pametne kuće
Foto: viralplots.com
Do 2030. godine naše kuće će biti super pametne, a Wi-Fi još pametniji. Moći ćemo da kontrolišemo sve uređaje u našim domovima, zahvaljujući čipu koji će povezivati Wi-Fi sa našom kućom.

6. Mobilni nameštaj

Mobilni nameštaj
Foto: viralplots.com
Zamislite da želite da napravite ogromnu žurku u vašem domu, a ceo vaš nameštaj se premešta na plafon. Naš nameštaj će se kretati i podešavati prema našim potrebama.

7. Neće postojati lične karte

Neće postojati lične karte
Foto: roundbricks.in
Svi smo stalno u strahu da ćemo izgubiti svoje legitimacije, ali ovo 2030. neće biti problem jer će tehnologija prepoznavanja lica biti jaka. Kontrolni punktovi će biti mnogo brži jer će senzori prepoznati i skenirati vaše lice i pomoći vam da brže prođete kroz bezbednosne provere.

8. Brave bez ključeva

Brave bez ključeva
Foto: viralplots.com
Do 2030. godine više neće postojati ključevi. Svaka vrata ili brava moći će da se otključaju mobilnim telefonom. Ukoliko se vaša baterija na telefonu isprazni, telefon neke druge osobe će moći da otvori vrata uspomoć tehnologije prepoznavanja lica.

9. Realne naočare

Realne naočare
Foto: viralplots.com
2030. godine 3D naočare će vam pomoći da vidite udaljene osobe u 3D-u, kao i sve njihove pokrete, izraze lica, čak i da osetite miris. Osim toga, virtuelno ćete moći da posetite i novi restoran u koji planirate da odete.

10. Što ih više koristite, više ćete imati

Što ih više koristite, više ćete imati
Foto: viralplots.com
Tuširanje satima ili generalno potrošnja vode neće biti toliko loša sa novim kupatilima 2030-e godine. Kupatila će skladištiti upotrebljenu vodu, reciklirati je i pripremiti je za upotrebu.

11. Bez politike zagađenja

Bez politike zagađenja
Foto: viralplots.com
Razvitkom tehnologije snaga će se crpeti iz prirodnih gasova i prirodnih elemenata kao što je vetar, i mnogo će se manje koristiti ugalj.

12. Automobili bez vozača

Automobili bez vozača
Foto: viralplots.com
Automobili će se sami kretati i neće biti potrebe za ljudskim vozačem. Automobili će funkcionisati na bazi veštačke inteligencije i komunicirati jedni sa drugima, a takođe će biti programirani da sami staju na pumpe ukoliko im je potrebno gorivo.

13. Tehnološki nutricionisti

Tehnološki nutricionisti
Foto: viralplots.com
Tehnologija će biti od velike pomoći za celokupno zdravlje. Sve će biti kontrolisano od strane tehnologije, kao na primer kontrola unosa hrane koja određuje nivo krvnog pritiska.

14. Tehnološki doktori

Tehnološki doktori
Foto: viralplots.com
Koncept personalizovane medicine će biti u upotrebi u 2030-oj, a zdravstvena zaštita će se prilagoditi prema vašem jedinstvenom genetskom sastavu. Bilo da se radi o vakcinama ili leku za neku bolest, recepti za lekove i njihovo doziranje će biti u skladu sa vašom DNK strukturom.

15. Vaši mobilni telefoni će vas špijunirati

Vaši mobilni telefoni će vas špijunirati
Foto: viralplots.com
Skoro svaka konverzacija će biti snimana i moći ćete da je pustite bilo kada, tako nećete imati problema sa zaboravljanjem stvari.

16. Novac ili ne?

Novac ili ne?
Foto: viralplots.com
Iako će još uvek postojati papirne novčanice i kovanice, veći deo novčanih transakcija će se vršiti elektronskim putem, kroz vaše pametne telefone. Naravno, uz autorizaciju preko prepoznavanja lica ili skeniranja prsta.
Image source: viralplots.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email