None
3 0 1 0

Naučnici napravili pravi eliksir mladosti, svet u šoku!

Podeli
Nauka i tehnika
Mira M.
Nauka i tehnika
May 15, 2018

Laboratorija "Renuvenate Bio", osnovana pri univerzitetu Harvard, započela je eksperimente na psima, tvrdeći da može da podmladi ove životinje. Njihova ranija istraživanja u kojima su koristili jednostavne organizme poput crva i muva, pokazala su da povećanje gena, odnosno dodavanje novih DNK molekula u organizam, udvostručava trajanje života. Kažu da je njihov cilj da imaju čoveka od 130 godina, sa umom i telom 22-godišnjaka.

Foto: trithucvn.net
Džordž Čerč, koji je suosnivač ove kontroverzne laboratorije, kaže da će se i sam prijaviti za testiranje ako se eksperimenti na psima pokažu uspešnim. Čerč je još 2015. godine pokušao da podmladi miševe koristeći gensku terapiju. Samo nekoliko nedelja nakon davanja "magičnog leka" Rapamicina, studija je pokazala poboljšanu funkcionalnost srca miševa.

Foto: newatlas.com
Rapamicin, poznat i kao "eliksir života", zapravo je bakterijski nusproizvod pronađen na tlu Uskršnjeg ostrva. Ovaj lek je već našao primenu kod pacijenata nakon transplantacije organa jer sprečava odbacivanje organa tako što suzbija imuni odgovor. On deluje i protiv zapaljenskih bolesti, koje su zapravo u osnovi svih srčanih i kanceroznih oboljenja, Alchajmerove i drugih staračkih bolesti.

Foto: alaforveterans.wordpress.com
Čerč tvrdi da će terapija podmlađivanja biti uspešna i profitabilna čak i ako se pokaže da deluje samo na pse, ali ne i na ljude. Osim što su to organizmi bliski čoveku, dozvole za eksperimentisanje na psima mnogo se lakše dobijaju, a rezultati će zapravo plaćati komplikovanija testiranja na ljudima. Ova laboratorija je već dobila novac od Jedinice za specijalne operacije iz SAD-a, koja želi da "pojača" postojeće vojne pse.

Da li vas ideja o večnom životu raduje ili pak plaši?
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email