None
2 0 1 0

ZAKORAČITE U SVET VIRTUELNE REALNOSTI: Google Cardboard – aplikacija koja vas vodi na put oko sveta

Podeli
Nauka i tehnika
Nataša
Nauka i tehnika
Oct 29, 2015

Kada je niskobudžetna, početna verzija uređaja za virtuelnu realnost (VR) Google Cardboard predstavljena na Google developers konferenciji 2014. godine, ovaj uređaj je odmah prepoznat kao nešto što će virtuelnu stvarnost približiti široj javnosti i izazvati interesovanje za dalji razvoj platforme. Google Cardboard aplikacija je već neko vreme dostupna za Android i iOS uređaje – korisnici su mogli da steknu i podele nova iskustva sa lokacija širom planete.

Već nakon godinu dana od objavljivanja, Cardboard je postao mnogo više od eksperimenta rođenog u Google “Innovation Time Off” programu za zaposlene – postao je opšteprihvaćeni alat za upoznavanje korisnika s virtuelnom realnošću. Uz to, Google je nedavno izbacio apdejt Street View aplikacije, koja sada uključuje i režim za virtuelnu realnost usklađen s Cardboard aplikacijom.

Od kada je Street View lansiran 2007. godine, očekivao se logični progres (ili se bar o njemu sanjalo) predstavljanja slika u 360° do potpuno uverljivog iskustva virtuelne realnosti. Mogućnosti su ograničene jedino lokacijama koje bi korisnici želeli da posete – zamislite samo potencijal mogućnosti da studenti posete udaljena mesta bez napuštanja učionice ili da turisti iskuse potencijalne destinacije pretraživanjem sajta turističke agencije.

Sada kada su VR i AR tehnologije dovoljno napredovale, možda smo baš mi svedoci događaja koji će ih iz predsoblja uvesti u naše živote na velika vrata.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email