None
10 0 1 5

ZA NJIH SMO MALA DECA: 10 stvari na internetu koje su starije nego što smo mislili

Podeli
Nauka i tehnika
Milos R.
Nauka i tehnika
Dec 29, 2015

Eksplozija interneta je toliko moćna da je naš život danas potpuno nezamisliv bez njega! Kompjuteri, video konzole, telefoni, kućni aparati, sve se može povezati na internet. Internet koristimo za skoro sve što radimo, ali zapravo mnogo stvari sa interneta smo koristili i radili ranije, a sada toga nismo ni svesni.

1. Skraćenice

Skraćenice
Foto: lolwot.com
Skraćenice pomažu ljudima da komuniciraju brže i efikasnije, a najčešće se koriste na internetu. Zapravo, koriste se toliko često da su skoro postale deo jezika, a inače datiraju još od 1917. godine, kada su pronađene u pismima Vinstona Čerčila.

2. DoS napadi

DoS napadi
Foto: lolwot.com
DoS napad je jedan od najčešćih načina na koji hakeri ruše sajtove. Osoba poplavljuje sajt milionima zahteva u isto vreme i na taj način preoptereti sajt.

3. Selfiji

Selfiji
Foto: lolwot.com
Selfiji su postali pravi hit u poslednjih par godina na društvenim mrežama kao sto su fejsbuk, instagram i tviter. Međutim, pretpostavlja se da prvi selfi zapravo potče još iz 1839. godine, kada je Robert Kornelijus slikao sam sebe.

4. E-mail

E-mail
Foto: lolwot.com
U prošloj dekadi je postao jedan od glavnim vidova komunikacije omogućavajući ljudima da šalju poruke i važna dokumenta brzo i efikasno bez korišćenja pošte. Ipak, istraživači MIT-a na ovaj način komuniciraju još od 1965. godine!

5. Onlajn igre

Onlajn igre
Foto: lolwot.com
Igranje igara sa prijateljima i strancima je popularno u poslednjih petnaestak godina, međutim, ovo je bilo moguće još sa igrom "Empire" 1973. godine, gde je 30 ljudi moglo da učestvuje u bici.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email