None
10 0 1 0

10 najčešćih grešaka koje svi radimo a koje uništavaju vaš telefon! Prestani što pre!

Podeli
Nauka i tehnika
Maki S.
Nauka i tehnika
Mar 29, 2016

Prazna mi je baterija! Zar to nije rečenica koju najčešće čujete ovih dana? Punjenje telefona nije komplikovana stvar, ali može i da uništi telefon.

1. Nema potrebe bateriju napuniti 100%

Nema potrebe bateriju napuniti 100%
Foto: thrillist.com
Znam da se najbolje osećate kada vam je baterija puna. Većina ljudi tokom noći puni telefon, a preko dana ga koristi. Stručnjaci tvrde da je najoptimalnije za bateriju da bude napunjena između 30% i 80%.

2. "Iscediti" bateriju

"Iscediti" bateriju
Foto: chillinpanda.com
Prazna baterija je stres za telefon, tako da treba izbeći "ceđenje baterije". Neki stručnjaci tvrde da jednom-dva puta mesečno treba isprazniti do kraja telefon jer se na taj način rekalibrira.

3. Pretopla baterija? Telefon usporen?

Pretopla baterija? Telefon usporen?
Foto: thumb-it.com
Baterija iPhone-a ne podnosi visoku temperaturu. Iako nema veze sa punjenjem, ima veze sa trajanjem baterije. Jednostavno, ne ostavljajte telefon na suncu, niti na hladnoći.

4. Umesto bežičnog punjača, koristi prenosivi punjač

Umesto bežičnog punjača, koristi prenosivi punjač
Foto: staticworld.net
Bežični punjači su predviđeni za hitne slučajeve, ili kada ste u putu. Bežični punjači, baš kao i vaš telefon emituju toplotu. Ova toplota može da ošteti telefon.

5. Skinite masku kada punite telefon

Skinite masku kada punite telefon
Foto: howtogeek.com
Da li ste se ikada pitali kako maska utiče ne telefon kada ga punite? Maska zadržava temperaturu, pa bi je trebalo skidati kada punite telefon.

6. Punite i stari telefon koji ne koristite

Punite i stari telefon koji ne koristite
Foto: ytimg.com
Čak i ako ne koristite stari iPhone, i dalje bi trebalo da ga punite. Trudite se da uvek bude na minimum 25% u suprotnom može se desiti da padne u duboko stanje ispraznjenosti baterije. Zvuči kao da je pao u komu, ali nije naivno može se desiti da više ne može da se napuni.

7. Uvek koristite svoj punjač

Uvek koristite svoj punjač
Foto: kinja-img.com
Zar ovo nije nešto što se često dešava? Potreban vam je punjač i bez razmišljanja ćete uzeti tuđi, jer odgovara vašem telefonu. Nemojte to raditi, koristite onaj koji ste dobili uz telefon.

8. Ne štedite na punjaču ako se pokvari

Ne štedite na punjaču ako se pokvari
Foto: upload.wikimedia.org
Punjač nije nešto na čemu treba štedeti novac. Iako su drugi punjači, koji nisu Apple-ovi mnogo jeftiniji, oni mogu da sprže telefon.

9. Aplikacije

Aplikacije
Foto: file.answcdn.com
Aplikacije zauzimaju dosta prostora, ali isto tako troše i bateriju. Ako često koristite aplikaciju i korisna vam je, zadržite je. U suprotnom je izbrišite.

10. Bluetooth i Wi-Fi

Bluetooth i Wi-Fi
Foto: file.answcdn.com
Većini je Bluetooth ili Wi-Fi uključen, ali on neverovatno troši bateriju. Svaki put nakon korišćenja isključite Bluetooh i Wi-Fi i baterija će vam duže trajati.
Image source: trendingpost.net
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email