None
10 0 1 0

10 sjajnih trikova za vaš pametni telefon zbog kojih će vam svi u društvu pozavideti

Podeli
Nauka i tehnika
Nadežda P.
Nauka i tehnika
Jan 23, 2017

Postoji mnogo novih mogućnosti koje su vam dostupne i na dohvat ruke. Većina vas misli da smo ograničeni sa korišćenjem, ali smo tu da bismo vam pokazali nove trikove koji će vam dobro doći.

1. Pretvaranje telefona u uređaj za prisluškivanje

Pretvaranje telefona u uređaj za prisluškivanje
Foto: wittyfeed.com
Možete sa lakoćom špijunirati ili koristiti telefon kao monitor za bebe i decu. Sve što treba da uradite je omogućite automatsko javljanje na svom telefonu, isključite ton, postavite ga na željeno mesto i pozovete sa bilo kog drugog mesta. Telefon će odgovoriti automatski i vi ćete moći da čujete sve šta se dešava kraj telefona.

2. Zaključavanje pomoću lica

Zaključavanje pomoću lica
Foto: wittyfeed.com
Androidi su vrlo pametni i pomažu vam da koristite telefon sa širokim sprektrom mogućnosti. Postoji mnogo načina za zaključavanje i otključavanje telefona među kojima je najbezbednija sa prepoznavanjem lica. Izaberite ovu opciju i osigurajte se.

3. Napravite lampu

Napravite lampu
Foto: youtube.com
Ako ostanete bez svetla ili ste negde napolju u mraku, ovaj trik vam moće dosta pomoći. Samo napunite flašu vodom i postavite preko vrha telefona (gde je uključeno svetlo) i dobićete pravu lampu koja će svetleti bolje i jače od samog telefona.

4. Produžavanje života vašeg telefona

Produžavanje života vašeg telefona
Foto: wittyfeed.com
Normalna je pojava da se u ulaz za punjač nakupi prašina koja često dovodi do kvara telefona. kako biste ovo izbegli, čistite redovno telefon. Iskoristite iglu ili čačkalicu kako biste očistili sitne delove koje nikada ne biste dohvatili.

NI SLUČAJNO NE KORISTITE VODU!

5. Nemojte kasniti

Nemojte kasniti
Foto: imgur.com
Da li se teško budite? Da li i vi ignorišete alarm ujutru i želite da odspavate još 5 minuta? Postavite telefon u praznu čašu i na ovaj način će proizvesti glasniji zvuk i biće vam komplikovanije da dođete do njega i isključite alarm.

6. Pravljenje holograma

Pravljenje holograma
Foto: wittyfeed.com
Budite kreativni i napravite magične holograme sa samo par koraka. Isecite četiri strane plastične futrole za diskove, zalepite ih i postavite na sredinu ekrana. Sjajno, zar ne?

7. Zaključavanje telefona

Zaključavanje telefona
Foto: wittyfeed.com
Dešava se da se pametni telefon izgubi ili bude ukraden, zbog čega se javlja opasnost da se otkriju vaši podaci na njemu. U tom slučaju, potreban vam je IMEI broj vašeg telefona, pa se potrudite da sačuvate ovu informaciju.

8. Pretvaranje telefona u mikroskop

Pretvaranje telefona u mikroskop
Foto: wittyfeed.com
Ko kaže da vam je potreban drugi uređaj kako biste posmatrali sitne stvari golim okom? Pretvorite svoj telefon u mikroskop - uz pomoć specijanih sočiva za uvećanje slike!

9. Podvodno slikanje

Podvodno slikanje
Foto: wittyfeed.com
Nema svako vodootporni telefon, a većini nije ni potreban. Evo kako da učinite da bilo koji telefon možete da iskoristite pod vodom - samo ga uvijte u prividnu foliju i spremni ste!

10. Navigacija

Navigacija
Foto: hearstapps.com
Da li planirate da idete na dugo putovanje na kojem će vam trebati GPS navigacija? Ne trošite bateriju oslanjajući se na GPS na telefonu. Umesto toga isključite sve aplikacije za praćenje i slikajte sve direkcije gde treba da idete.
Image source: wittyfeed.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email