None
10 0 1 0

10 sjajnih trikova da vam baterija na mobilnom traje i do nekoliko dana

Podeli
Nauka i tehnika
Predrag J.
Nauka i tehnika
Sep 29, 2017

Danas, retko ko od nas može da zamisli život bez mobilnog telefona. Osim što je sredstvo za komunikciju, omogućava nam da budemo u toku sa vestima, poslom, gledamo filmove, igramo igrice, slušamo muziku, surfujemo internetom - sve ovo u samo jednom uređaju. Zato ne iznenađuje što nam često baterija ne izdrži ni jedan dan. Mi vam otkrivamo koji su razlozi brzog trošenja baterije i šta možete da uradite da rešite ovaj problem.

1. Ne čistite priključak za punjenje

Ne čistite priključak za punjenje
Foto: brightside.me
Nije dovoljno da samo obrišete ekran telefona, već morate da redovno čistite i priključak za punjenje. Često se unjemu nakupi nečistoća i ostaci iz džepova što otežava punjenje. Najlakše ćete ga očistite štapićem za uši ili čačkalicom.

2. Koristite jarku pozadinu

Koristite jarku pozadinu
Foto: brightside.me
Kada proveravate vreme, poruke ili propuštene pozive, uvek gledate glavni ekran na telefonu. Živopisna i jarka pozadina može zaista da "pojede" bateriju. Stoga je najbolje da koristite crno-belu pozadinu i tako sačuvate bateriju.

3. Uvek nosite telefon u ruci

Uvek nosite telefon u ruci
Foto: brightside.me
Pokušajte da ne nosite telefon u ruci kada je toplo vreme. Zbog visoke temperature, telefon se takođe zagreva, a držanje u ruci povećava šanse da se baterija pregreje i kao rezultat, isprazni.

4. Uključena vam je auto-rotacija ekrana

Uključena vam je auto-rotacija ekrana
Foto: brightside.me
Iskljuite auto-rotaciju osim ako vam nije krajnje neophodna. Specijalni senzor - akcelerometar, koji je odgovoran za ovu funkciju, troši mnogo energije.

5. Rade vam programi u pozadini

Rade vam programi u pozadini
Foto: brightside.me
Nakon što provere Instagram, aplikacije za razmenu poruka i drugo, ljudi često zaborave da ih zatvore. Ovi programi onda nastavljaju da troše energiju u pozadini. Setite se da zatvorite sve prozore s vremena na vreme.

6. Koristite maksimalno osvetljenje ekrana

Koristite maksimalno osvetljenje ekrana
Foto: brightside.me
Kada ste unutra, pokušajte da smanjite osvetljenost ekrana bar za 30-40%. Ovolika osvetljenost je obično više nego dovoljna da vidite sve informacije na displeju. Osim toga, dramatično će produžiti život baterije. Kada ste napolju, takođe ne koristite maksimalnu osvetljenost. Bolje je da koristite funkciju "auto-brightness" da biste videli ekran i na suncu. Plus, ona se sama isključuje posle 15 minuta.

7. Uključena vam je vibracija

Uključena vam je vibracija
Foto: brightside.me
Vibracija troši mnogo energije, pa je koristite samo kada je neophodni. U ostalim slučajevima, koristite uključen ili isključen ton.

8. Ne postavljate "time out" za ekran

Ne postavljate "time out" za ekran
Foto: brightside.me
Podesite ekran na "auto time out ", koristeći najkraće moguće vreme. Ovo će značajno smanjiti potrošnju baterije, pa čak i ako vi zaboravite da blokirate ekran, telefon će to sam uraditi.

9. Uključen vam je GPS, Bluetooth i Wi-Fi

Uključen vam je GPS, Bluetooth i Wi-Fi
Foto: brightside.me
Ako su vam uključene ove funkcije, baterija će se brzo potrošiti. Zato ih isklučite ako trenutno ne tražite određenu lokaciju ili ne vršite prenos podataka.

10. Ne isključujete telefon

Ne isključujete telefon
Foto: brightside.me
Da biste produžili život baterije, isključite telefon na jednu noć. Ovo će pomoći bateriji da se ohladi i sačuva od kvarova.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email