None
11 0 1 0

Evo kako da mobilnim telefonom napravite vrhunske fotografije

Podeli
Nauka i tehnika
Natalija Z.
Nauka i tehnika
Jul 04, 2017

Svakoga dana, na internetu se pojavi nekoliko tajni i trikova za korišćenje raznoraznih predmeta, a neki od njih su toliko jednostavni da moramo da se zapitamo kako se sami nismo toga setili. Svi imamo pametne telefone i svi volimo da pravimo fotografije, a mi vam danas otkrivamo nekoliko najkorisnijih trikova kako da napravite zapanjujuće fotografije samo pomoću vašeg pametnog telefona.

Slušalice kao okidač

Slušalice kao okidač
Foto: brightside.me
Manje očigledna funkcija slušalica za pametni telefon, jeste da mogu poslužiti i kao okidač za kameru.
Šta je potrebno da uradite: Povežite slušalice za telefon, otvorite aplikaciju kamera i pritisnite "+" da napravite fotografiju.

Koristite HDR

Koristite HDR
Foto: brightside.me
HDR funkcije kombinuje nekoliko fotografija sa različitim osvetljenjem u jednu. Na ovaj način dobijate jasniju i živopisniju fotografiju.
Šta je potrebno da uradite: Otvorite kameru, uključite HDR i napravite fotografiju.
Savet: Fotografije načinjene ovom funkcijom zauzimaju više mesta u telefonu, pa je koristite samo u specijalnim prilikama, kada na primer, fotografišete zalazak Sunca, zeleno drveće, lepo cveće i tako dalje.

Panorama blizanci

Panorama blizanci
Foto: brightside.me
Koristite funkciju "panorma" da dobijete blizance jednim fotografisanjem, bez izmenjivanja fotografije.
Šta je potrebno da uradite: Izaberite mod "panorama", postavite osobu na određeno mesto i pomerajte telefon u bilo kom pravcu. Čim osoba ispadne iz kadra, stopirajte ili usporite snimanje. Dok to radite, neka vaš model prođe iza vaših leđa i stane u sledeći kadar.

Naočare za sunce kao polarizujući filter

Naočare za sunce kao polarizujući filter
Foto: brightside.me
Naočare za sunce mogu da učine vodu živopisnijom, nebo lepšim i da uklone odsjaj.
Šta je potrebo da uradite: Samo napravite fotografiju kroz stakla naočara. Ako želite da napravite fotografiju bez odsjaja, koristite polarizovane naočare.

Dodajte odsjaj

Dodajte odsjaj
Foto: brightside.me
Prelepi odsjaj u boji učiniće vašu fotografiju unikatnom. Sve što vam je potrebno jeste parče poluprovidnog papira u boji.
Šta je potrebo da uradite: Uzmite papir u boji i postavite ga blizi ivice sočiva. Možete napraviti i fotografiju kroz ovaj papir za zanimljiv efekat duge.

Selfi bez ruku

Selfi bez ruku
Foto: brightside.me
Teško je napravitti selfi sa mnogo ljudi odjednom: neko uvek ostane van fotografije ili se vaši prsti nađu na fotografiju. Rešenje je jednostavno:
Šta je potrebno da uradite: Uzmite staru, plastičnu karticu koja vam više nije potrebna, savijte je dva puta, tako da dobijete ulegnuće u koje možete staviti telefon. Koristite slušalice ili tajmer da napravite fotografiju.

Mala Zemlja

Mala Zemlja
Foto: brightside.me
Postoje različite aplikacije za interesantne efekte. Na primer, "RollWorld" aplikacija može da napravi minijaturnu Zemlju iz bilo koje fotografije.
Šta je potrebno da uradite: Skinite aplikaciju, otpremite panorama fotogafiju ili bilo koju drugu interesantnu fotografiju koju ste napravili. Poigrajte se sa podešavanjima i dobićete unikatnu i fantastičnu fotografiju.

Koristite reflektor

Koristite reflektor
Foto: brightside.me
Portreti ponekad zahtevaju dodatno osvetljenje zbog više dubine i jasnoće. Bilo koja reflektujuća površina može poslužiti.
Šta je potrebno da uradite: Uzmite solarni reflektor ili običnu alufoliju. Reflektujući materijal će posvetleti tamna područja i dodati odsjaj fotografiji.

Zakačite telefon za balon

Zakačite telefon za balon
Foto: brightside.me
Nije vam potreban skup dron da biste napravili fotografiju iz vazduha. Dovoljno je da zakačite telefon za balon.
Šta je potrebno da uradite: Uzmite veliki balon napunjen helijumom. Čvrsto zakačite telefon za njega, a za balon zavežite jak kanap. Pustite balon, a fotografiju napravite uz pomoć tajmera.
Savet: Stavite telefon u zaštitnu masku i uključite funkciju "search ", u slučaju da nešto krene naopako.

Zumirane fotografije

Zumirane fotografije
Foto: brightside.me
Snimanje zumiranih fotografija nije jedna od jačih funkcija pametnih telefona, ali to možete popraviti uz pomoć malog sočiva.
Šta je potrebno da uradite: Sočivo možete uzeti iz laserskoh pokazivača ili džepne lampe. Zakačite ga za vaš telefon uz pomoć ukosnice i lepljive trake. Sada možete praviti sjajne uveličane fotografije.

Koristite druge slike

Koristite druge slike
Foto: brightside.me
Pametni telefon će vam pomoći da napravite unikatni kolaž selfi.
Šta je potrebno da uradite: Pronađite fotografiju na internetu ili je sami napravite, da biste dodali neki element iz te fotografije u vaš selfi. Trik zavisi samo od vaše mašte, pa navalite!
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email