None
8 0 1 0

8 skrivenih funkcija androida i ajfona koje ne zna preko 90% vlasnika telefona

Podeli
Nauka i tehnika
Dejan K.
Nauka i tehnika
Sep 28, 2017

Nije tajna da nam život postaje mnogo lakši kada imamo mobilni telefon u ruci. Različite aplikacije nam dobro dođu i čuvaju nam dragoceno vreme u različitim situacijama. Međutim, vaša omiljena spravica ima mnogo karakteristika za koje sigurno još niste čuli i niste ih otkrili. Pogledajte koje sve tajne kriju pametni telefoni i kako mogu da vam postanu još korisniji i produktivniji.

1. Brzo punjenje

Brzo punjenje
Foto: brightside.me
Ako vam jee baterija skoro prazna i nemate mnogo vremena da čekate, najbolja opcija je "airplane mode". Baterija na telefonu će se napuniti mnogo brže nego uobičajeno. Drugi način da produžite trajanje baterije jeste da instalirate tamnu pozadinu na početnom ekranu, jer će se tako automatsko pojačavanje piksela isključiti, a baterija duže trajati.

2. Trenutno brisanje poruka

Trenutno brisanje poruka
Foto: brightside.me
Ne, ne morate da držite "backspace" i čekati. Korisnici iPhone i iPad uređaja mogu da koriste opciju "shake to undo" da momentalno izbrišete tekst koji ste iskucali. Samo protresite telefon i kliknite "undo": Magično!

3. Zaustavljanje pop-up reklama

Zaustavljanje pop-up reklama
Foto: brightside.me
Dosadne reklame neočekivano iskaču dok koristimo različite aplikacije. Ako ne želite da plaćate za premijum sadržaj, postoji lak način da im stanete na put: podesite uređaj na "airplane mode" i uživajte u omiljenoj aplikaciji bez ometanja.

4. Sačuvajte veb stranicu

Sačuvajte veb stranicu
Foto: brightside.me
Često otvorimo knjigu ili članak u pretraživaču u prozoru na pretraživaču kako bismo ga kasnije pročitali, ali to se nikada ne desi zbog lošeg internet signala. Sačuvane stranice su nestale, kao i vaše dobro raspoloženje. Imamo dobre vesti! Korisnici android uređaja sada mogu da sačuvaju bilo koji internet sadržaj za kasnije čitanje - samo pritisnite "download" dugme i uživajte.

5. Podešavanje tajmera za muziku dok spavate

Podešavanje tajmera za muziku dok spavate
Foto: brightside.me
Možda ne znate ovo, ali tajmer na vašem telefonu ima veoma dobru opciju koju će ceniti svi ljubitelji muzike i audio knjiga. Na tajmeru za spavanje u aplikaciji "Clock app" možete podesiti vreme koje vam odgovara i izabrati "Stop playing" iz liste tonova zvona. Lako ćete se uspavati, a muzika vam neće ometati san. Telefon će je automatski isključiti.

6. Daljinski miš

Daljinski miš
Foto: brightside.me
"Air Mouse Pro" za iOS i "Remote Mouse" za android korisnike, može da transformiše vaš uređaj u bežični daljinski. Ključna karakteristika aplikacije jeste pretvaranje vašeg telefona u kompleksni kontrolni uređaj za laptop ili PC.Uživajte u bežičnoj kontroli vašeg celog kompjutera.

7. Libela

Libela
Foto: brightside.me
Svi pametni telefoni imaju širok dijapazon senzora koji određuju vaš položaj i orijentaciju. Ako skinete aplikaciju, moći ćete da koristite telefon kao preciznu libelu za merenje bilo koje površine.

8. Poboljšanje mreže

Poboljšanje mreže
Foto: brightside.me
Ovaj sjajan trik će pomoći iPhone korisnicama da pobošljaju slab signal mreže. Kucajte kombinaciju *3370# za bolji glasovni kvalitet GSM razgovora. Da isključite funkciju, kucajte #3370#.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email