None
10 0 1 0

CRNO NAM SE PIŠE: 10 poslova koji će nam roboti UKRASTI u bliskoj budućnosti (broj #9 će razbesneti mnoge)

Podeli
Nauka i tehnika
Jasmina G.
Nauka i tehnika
Jul 08, 2016

Roboti su u poslednje vreme napredniji više nego ikada, zapravo svako 11. radno mesto biće robotizovano u bližoj budućnosti. Pogledajte ovih 10 poslova koje će sigurno obavljati roboti umesto ljudi:

1. Medicinske sestre

Medicinske sestre
Foto: thatviralfeed.com
Ovaj japanski robot dizajniran je da brine o ljudima baš kao prava medicinska sestra. Napredna tehnologija je omogućila da ovi roboti pomoću senzora osećaju miris, čuju, vide i osećaju. Preciznost robotske medicinske sestre može biti veća, ljudi ipak ponekad greše.

2. Vojnici

Vojnici
Foto: thatviralfeed.com
Ovo je nešto poput Terminator filmova, možemo reći da je Džon Konor imao pravo. Vojska već eksperimentiše sa robotskim super vojnicima koji bi trebalo da neprijatelja ostave u ruševinama. Takođe će srušiti snove ljudima koji su planirali da pristupe vojsci. Ove mašine su strašne. mnogo strašnije od ljudskih vojnika.

3. Prosvetni radnici

Prosvetni radnici
Foto: thatviralfeed.com
Čak se i danas ne morate mnogo truditi kako biste predavali odeljenju. Prosvetni radnici i sami kažu da već sada mnogo koriste tehnologiju, kao što je video ili interaktivni softver za svoja predavanja.

4. Bejbisiteri

Bejbisiteri
Foto: thatviralfeed.com
Zašto biste plaćali tinejdžerima da čuvaju vašu decu, kada možete imati robota koji će paziti na njih? Roboti će sigurno marljivije obavljati ovaj posao za razliku od tinejdžera.

5. Muzičari

Muzičari
Foto: thatviralfeed.com
Većina muzike danas napravljena je pomoću digitalne tehnologije ili je napisana u nekom programu. Uskoro će algoritmi biti u stanju da vam kažu koja vrsta bitova/melodija prolazi na tržištu a koja ne. Takođe, danas roboti mogu svirati instrumente.

6. Recepcioneri

Recepcioneri
Foto: thatviralfeed.com
"MechaDroid" tip 3. je recepcioner koji nikada ne greši. On vas nikada neće pogrešno uputiti. Čak može i prepoznavati lica, što mu omogućava da se prirodnije ponaša sa ljudima. Takođe može naučiti španski jezik brže od nas.

7. Astronauti

Astronauti
Foto: upload.wikimedia.org
Partnerstvo između NASA-e i General Motors-a može se pohvaliti najnovijim modelom android tehnologije. Robonaut 2 može se pohvaliti širokim spektrom senzora i spretnim rukama koje imaju 5 prstiju. Oni će ljudima pomagati u svemirskim operacijama, a ne bi nas začudilo da u skorije vreme i zauzmu mesto ljudi.

8. Farmaceuti

Farmaceuti
Foto: i.dailymail.co.uk
UCSF Medicinski centar pokrenuo je robotizaciju apoteka dve UCSF bolnice. Kada računari elektronski dobiju porudžbinu lekova od lekara ili farmaceuta, robotika odabira, pakuje i deli individualne doze pilula.

9. Vozači

Vozači
Foto: extremetech.com
Vozači nam uskoro neće više uopšte biti potrebni. Google-ov automatizovani automobil vozio je hiljade kilometara bez ljudske intervencije

10. Kasiri

Kasiri
Foto: images.newsflow24.com
Mnoge radnje sada omogućuju svojim mušterijama nošenje skenera. Dok odabirate namirnice, one se skeniraju i prijavljuju. Kada završite kupovinu jednostano skenirate svaku namirnicu, dobijate spisak koji predajete na kasi, platite i to je to. Preduzeća na ovaj način štede novac, a kupci vreme.
Image source: thatviralfeed.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email